Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Tropické hovězí na špejli. Jak na karibský recept?

Jídlo

  5:59
Tento recept využívá dostatku tropického ovoce v Karibiku a jeho sladkou chuť kombinuje s masem a pálivostí papriček habanero. Podávejte se salátem s jogurtovou zálivkou na zchlazení.

Tropické hovězí na špejli foto: Chilli, průvodce světem pálivého jídla

Tropické hovězí na špejli

marináda:

  • 1 mango, oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 stroužky česneku, propasírovaného
  • 1 scotch bonnet paprička, nakrájená nadrobno
  • 2 jarní cibulky, nakrájené nahrubo
  • šťáva z 1 limetky
  • 100 ml bílého vína
  • dužina z 2 čerstvých marakují
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Hovězí:

  • 600 g hovězího steaku, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená a rozdělená na měsíčky
  • 2 menší papáje, nakrájené na 4 cm kostky
  • 1 menší ananas, nakrájený na 4 cm kostky

Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmělníme. Dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme marinádou. Necháme alespoň 4 hodiny nebo nejlépe přes noc v lednici odpočívat. Na špejle střídavě napichujeme cibuli, papáju, maso a ananas.

Grilujeme v troubě, nebo na grilu asi 10 minut, podle toho, jak propečené maso chceme. Podáváme s rýží a salátem.

Ukázka z knihy Chilli, průvodce světem pálivého jídla. 

Autor:
Témata: Recepty, maso, Karibik

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.