130 let
Snímek Strážci vesmíru.

Snímek Strážci vesmíru. | foto: Lionsgate

Filmové premiéry: z vegetariánky kanibalkou i interaktivní film v Česku

Kultura
  •   18:00
Měsíc duben sice možná v kinech neotevírají samé reklamami propagované hollywoodské trháky, ale o žánrově je výběr o to zajímavější. Francouzský horor, ze kterého musela lidi odnášet záchranná služba, doplní teenagerská superhrdinská fantazie, film, kde divák rozhodne o ději, na festivalech oceňované rodinné drama, obnovená premiéra chorvatské klasiky a dva působivé dokumenty.

Power Rangers: Strážci vesmíru

Angel Grove je typické malé ospalé americké městečko. Na místní střední škole studuje pětice teenagerů a potýká se s typickými problémy dospívání. Zvrat nastane ve chvíli, kdy studenti při poflakování se v opuštěném dole naleznou tajemné amutety moci. Díky nim se stanou Strážci vesmíru, mocnými válečníky, kteří chrání svět před zlem. Zrovna, když se neochotní hrdinové musí vyrovnat s tím, že na jejich bedrech již neleží jenom domácí úkoly, tak na Angel Grove zaútočí čarodějka Rita Repulsa se svou armádou poskoků. Nezbývá než dodat: morfujeme!

zdroj: www.youtube.com

Raw

Horor tak ostrý, jako je nůž porcující syrové maso. Julia pochází ze striktně vegetariánské rodiny. Při studiích na veterinářku je donucena pozřít při jednom incidentu syrové maso. Tím se v hloubi duše nevinné dívky odehraje strašlivá změna. Julia v pojídání syrového, krvácejícího masa, najde sexuální uspokojení. Zdaleka ovšem nezůstane jen u toho zvířecího... Snímek šokoval diváky po celém světě svými explicitními scénami, při kterých publikum omdlévalo v kinosálech.

zdroj: www.youtube.com

Pátá loď

Drama z české, slovenské a maďarské koprodukce. Máma malé Jarky je zoufalá. Neví co se svým životem a vlastně ani její mámou nechce být. Jarce se tak lásky nedostává a tak se snaží svýma dětskýma očima vidět do světa dospělých. Když vezme ve hře dvě malá batolata do zahradního domku, změní se jí celý život.

zdroj: www.youtube.com

Filmové premiéry: varšavská ZOO v Praze i kybernetická Scarlett Johansson

Noční směna

Noční směna je unikátní projekt. Jde o první interaktivní film v českých kinech. Půjčuje si prvky jak z filmového světa, tak ze světa počítačových her. Dovoluje divákům určovat vývoj příběhu a rozhodovat za hlavního hrdinu. Matt je chytrý student, kterého okolnosti přinutí zapojit se do loupeže přímo v centru Londýna. Matta teď čeká adrenalinový únik do bezpečí skrze celé město. Je jen na divácích, jak to celé dopadne...

zdroj: www.youtube.com

Kinders

Působivý dokument o hudebně nadaných dětech. Nezáleží na tom, z jakých poměrů pocházejí a čím vším si děti prošly, ale že hudba je jedno velké pojidlo nás všech. A divák může na podkresu libé hudby sledovat, jak se ze sociálně znevýhodněných dětí stávají sebevědomé individuality. O tom Kinders je. Film získal v roce 2016 cenu publika na festivalu rakouského filmu Diagonale.

zdroj: www.youtube.com

Putování tučňáků: Volání oceánu

Mladý a roztomilý tučňák by rád cestoval. Antarktida není přívětivé místo, ale tučňák ví, že pokud bude opatrný a dbalý rad mámy a táty, nic se mu nemůže stát. Pokračování oscarového snímku Putování tučňáků natočil režisér Luc Jacquet v rozlišení 4K, s využitím nejmodernějších technologií včetně ponorek a dronů.

zdroj: www.youtube.com

Ústava - obnovená premiéra

Starý Vjeko je zlomený učitel chorvatského jazyka. Dříve mu tragicky zahynula láska jeho života, Bobo, a on se přes to stále nepřenesl. Pomáhají mu snad jen osamělé noční procházky po Záhřebu. Při jedné takovéto procházce Vjeka přepadnou chuligáni, zmlátí ho a nechají bez pomoci ležet na ulici. Stařec se dostane do nemocnice, kde se o něj stará zdravotní sestra Maja, která shodou náhod žije ve stejném domě, v jakém bydlí Vjeko. Kolotoč lidských osudů na chorvatský způsob.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Jaroslav Totušek
  • Mohlo by vás zajímat