Rozmarýnový quiche s brynzou, parmezánem a španělskou šunkou
Korpus:
- 360 g hladké mouky
- 115 g studeného másla
- 170 g smetanového sirupu
- 1 celé vajíčko
- 2 žloutky
- sůl, pepř, čerstvé bylinky – rozmarýn
Náplň:
- 200 g smetanového sýru
- 180 g créme fraiche
- 4 vejce
- 200 ml 12% smetany na vaření
- 180 g parmezánu
- 250 g brynzy
- 200 g Jamón Serrano (španělská šunka) postačí libová česká šunka
- sůl, pepř, bylinky
- olivový olej
Postup: Z másla a mouky si vyrobíme drobenku a postupně přimícháváme vejce se smetanovým sýrem, sůl a najemno nasekaný rozmarýn. Vše důkladně zpracujeme do těsta. Následně těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme na hodinku odležet v chladničce.
V oddělené misce smícháme smetanový sýr, créme fraiche, smetanu na vaření a vajíčka. Přisypeme najemno nastrouhaný parmazán (trochu odložíme na posypání na závěr) a 125 g brynzy. Přidáme bylinky, sůl a pepř. Tuto směs odložíme bokem.
Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím dno i boky dortové formy v průměru 23 cm. Zbylé těsto nožíkem seřízneme. Na dno roztrousíme zbylou brynzu, španělskou šunku a rozmarýn. Vylijeme quichovou směs a posypeme zbylým parmezánem a olivovým olejem.
Pečeme při 185 stupních asi 30 - 35 minut. Podávat ho můžeme zchlazený, když se lépe krájí nebo pokojové teploty.
Recept pro Kitchenaid.cz připravila Renáta Hečková z blogu kolachella.blogspot.com.