Přední části dominuje bar s osmi pípami, spodní místnosti pak americká kamna a knihovna se starými svazky. Výzdobu stěn tvoří množství historických obrazů, plakátů, fotografií a cedulí. Nábytek tu mají dřevěný, podlahu v kombinaci dřeva a cihlové dlažby. S veselou náladou podniku ladí i ochotná obsluha. Na večerní posezení je lepší zadat si rezervaci.
ČTĚTE TAKÉ: |
V poledne tu nabízejí každý den jiná hotová minutková i vegetariánská jídla (80–120 Kč). Můj průzkum se soustředil na stálou nabídku, která obsahuje pochoutky k pivu, saláty, maso, ryby, těstoviny i bezmasá jídla v rozumném rozsahu. Předkrm zařídilo carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a piniovými semínky (119 Kč), zdařilá propagace nepříliš oblíbené zeleniny.
Ze steaků jsem vybral bezchybný rumpsteak s čerstvým křenem a pikantní pivní omáčkou (245 Kč) s opečenými bramborovými plátky s česnekem a rozmarýnem (45 Kč). Speciality pak reprezentovaly kančí řízečky s alpským bramborovým salátem (225 Kč). V pivu zde přejí rozmanitosti. Na sedmi pípách točí neměnnou sestavu (např. Lobkowicze 12°, pšeničný Velen 12°, Kvasar 13°), osmá pípa se obměňuje, já jsem měl štěstí na tmavou Chotěboř 13°. Výběr vín se dá označit za přiměřený.