schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
koření
Obrovští píseční červi, koření a nepovedené pokusy o adaptaci. Proč je Duna světový fenomén
Houby a parmezán? Připravte si těstoviny s dary lesa podle Jana Punčocháře
Pozdně letní jehněčí s bramborovou kaší a dušenou zeleninou. Recept Jana Punčocháře
Premium
Poznejte Mexiko přes chuťové pohárky. Zkuste třeba avokádový dip
Nejdražší a nejvzácnější na světě. Magický šafrán je nezaměnitelný
Premium
Původní zpráva
Vášně kolem guláše: jak na ten zabijačkový podle Jana Punčocháře
Premium
Recept
Bylinková abeceda. Indický šafrán alias kurkuma je zázrak všeho koření nejen na posílení imunity
Doporučujeme
Pepř v plné síle. Jak roste, jak se sklízí a odkud pochází ten nejkvalitnější?
Doporučujeme
Perníčky peče a zdobí už dvacet let. Umělkyně odhaluje kouzlo jejich chuti i dokonalého vzhledu
Doporučujeme
Dokonalé koleno. Jak ho upéct správně, poradí Jan Punčochář
Premium
Recept
Zvěřina byla po staletí výsadou a pochoutkou elit. Nyní je dostupnější
Kmínové obrození. Tradiční české koření znovuožívá na Vysočině, lisují zde z něho také olej
Původní zpráva
Výrazné koření a smetanová omáčka. Přečtěte si, jak na indické máslové kuře
Recept
Jaké zdravotní přínosy skýtá pojídání chilli či kurkumy? Lidé často věří neprokázaným mýtům
Jak na zvěřinu? Čerstvou je lepší nechat vystařit, maso zkřehne, radí Jan Punčochář
Doporučujeme
Chlapi mají maso zakódovaný, říká vegan a úspěšný restauratér Vidlička
Rozhovor
Moluky, ostrovy provoněné muškátovým oříškem a hřebíčkem, jsou klenotem potápěčů
Kmín, pepř a mák. Stačí jen špetka koření a jídlo vystřelí do chuťového nebe
Jarní síla rostlin a luštěnin. Vyzkoušejte kopřivy na kari s cizrnou a rajčaty
Recept
Jak na irský perník? Poradí známí novinářka a foodblogerka
Svět chce šafrán. Málokdo ale ví, že jde o íránský produkt
Tak trochu asijské cukroví. Připravte si ananasové dortíky
Klobáskový průvodce. Jak se z nich stal fenomén nejen českého národa?
Doporučujeme
U Portugalska našli 400 let starý vrak lodi, vezla koření z Asie
VIDEORECEPT: Ugrilováno za deset minut. Jak na kuře tandoori?
Video
Pokrm, který zahřeje. Zkuste dýňové kari s cizrnou, radí Kamu
PUNČOCHÁŘ: Fenykl je fantastický a zdravý. Jak ho připravit?
Jste ve stresu? Škrábejte brambory nebo začněte drtit koření
Anglická obdoba mazance. Připravte si hot cross buns
Když kočka miluje koření
Pěstování šafránu ve Španělsku navzdory krizi vzkvétá
Lebkuchen. Tradiční zasněžené kořeněné perníčky
Malá ptačí inspirace. Vánoční perníčky ve tvaru červenky připravíte bez čekání
Recept
Newyorská pochoutka dobývá Prahu. Co je pastrami a kam na něj zajít?
Pepř je historicky nejvýznamnější koření, říká jeho znalec
Rozhovor
Zázračné zlaté koření. Kurkuma prospívá celému organismu
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu