Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Něco na zahřátí. Připravte si dýňovou polévku se semínky podle šéfkuchaře

Jídlo

  6:51
Dýňových polévek není nikdy dost. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Aleše Veselého z nově otevřeného Belcredi Bistra.

Dýňová polévka se semínky foto: BELCREDI BISTRO

Dýňová polévka s dýňovými semínky

  • 400g dýně hokaido
  • 100g cibule
  • 100g jablek
  • 100ml smetany 30%
  • 200ml mléko plnotučné
  • 10g dýňových semínek
  • 5g chilli
  • 50g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Dýni omyjeme houbičkou a zbavíme jádra. Nakrájíme na kostky, cibuli a jablka také. Vše dohromady osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 160 stupňů pod alobalem do měkka. Upečenou směs dáme do hrnce zalijeme teplým mlékem, přidáme chilli a vše rozmixujeme na závěr přidáme smetanu a máslo. Dochutíme solí pepřem a podáváme s opraženými dýňovými semínky.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...