130 let
Dýňová polévka se semínky

Dýňová polévka se semínky | foto: BELCREDI BISTRO

Recept

Něco na zahřátí. Připravte si dýňovou polévku se semínky podle šéfkuchaře

Jídlo
  •   6:51
Dýňových polévek není nikdy dost. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Aleše Veselého z nově otevřeného Belcredi Bistra.

Dýňová polévka s dýňovými semínky

  • 400g dýně hokaido
  • 100g cibule
  • 100g jablek
  • 100ml smetany 30%
  • 200ml mléko plnotučné
  • 10g dýňových semínek
  • 5g chilli
  • 50g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Dýni omyjeme houbičkou a zbavíme jádra. Nakrájíme na kostky, cibuli a jablka také. Vše dohromady osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 160 stupňů pod alobalem do měkka. Upečenou směs dáme do hrnce zalijeme teplým mlékem, přidáme chilli a vše rozmixujeme na závěr přidáme smetanu a máslo. Dochutíme solí pepřem a podáváme s opraženými dýňovými semínky.