130 let
Biskupský chlebíček podle babičky Boženky

Biskupský chlebíček podle babičky Boženky | foto: Archiv Josefa Maršálka

Recept

Jak na biskupský chlebíček podle babičky Boženky? Poradí cukrář Josef Maršálek

Jídlo
  •   5:57
Nevíte, kterým cukrovím letos začít? Nechte si poradit od zkušeného cukráře Josefa Maršálka. Poradí vám, jak na biskupský chlebíček podle babičky Boženky.

Biskupský chlebíček podle babičky Boženky

  • 350 g hladká mouka
  • 200 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 200 g rozinky
  • 200 g kandované ovoce
  • 1 lžička mletá skořice
  • 1/4 lžičky muškátový květ
  • 2 g jedlá soda
  • 1/4 lžičky soli

Na dokončení: vajíčko na potření

Vejce s cukrem, kořením, solí a sodou ušleháme do husté pěny, stěrkou vmícháme zbylé ingredience a necháme asi 30 minut odpočinout. Z hotové hmoty vyválíme na pomoučeném vále 4 válečky na délku plechu. Přemístíme je na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C dozlatova. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Skladujeme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.

Autor: Lidovky.cz