Neděle 26. září 2021, svátek má Andrea
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Na místo se čeká i hodinu, plno má měsíc dopředu. Sociální sítě zaplavily fotky z Punčochářovy nové restaurace

Jídlo

  6:00
Praha - Tradiční česká kuchyně má víc milovníků, než by se mohlo zdát. Prakticky od okamžiku, kdy nová restaurace U Matěje, které šéfuje šéfkuchař Jan Punčochář, otevřela své brány hostům, už je nestihla zavřít. Ani na chvíli. Každý den je plno, lidé na místa čekají i hodinu a rezervační systém je plný na měsíc dopředu.

Jan Punčochář foto: Archiv Jana Punčocháře

Tvarohové buchty s vanilkovou zmrzlinou a rumem
Lososový pstruh s okurkami, citrusy a jablkem

„Situace mě zaskočila příjemně, ale je pravda, že to má dvě strany mince. Takhle velký zájem nás opravdu těší, ale hned ze startu jsme nečekali, že budeme čelit výzvě obsloužit a vařit pro takový počet hostů. Na jednu stranu mám velkou radost, na druhou stranu chci, aby šlo všechno klidněji a každý detail byl vždy dotažený na úplné maximum. Stále vidím v provozu rezervy a chci ho zlepšovat,“ vyjádřil se k plnému podniku, jenž je snem každého restauratéra, šéfkuchař Jan Punčochář. 

Ačkoli je restaurace zcela mimo centrum Prahy a dostat se do ní autobusem se může zdát nepohodlné, rezervace přibývají. „Myslím, že právě to, že není restaurace přímo v centru, je jejím kouzlem. To je na tom to hezké. Když k nám přijdete, dýchne na vás atmosféra, jako byste právě nebyli v Praze. Hodně tomu pomáhá i zahrada s velkými kaštany,“ myslí si šéfkuchař.

Punčochář se v nové restauraci, kterou vlastní společně s byznysmenem Janem Fidlerem, zaměřil na české a rakouské omáčky – hříbkovou, kedlubnovou, koprovou, okurkovou nebo smetanovou na paprice. V menu najdete pokrmy jako telecí pavouček s karlovarským knedlíkem, zajíc po královsku, plněná křepelka, králičí ravioly nebo terinka z kachních jater.

Jan Punčochář

Jan Punčochář se vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Deset let byl šefkuchařem v restauraci Le Terroir, působil jako šéfkuchař v Grand Cru a nyní otevírá svopu novou restauraci U Matěje. 

Autor:

Mizejí už i chodníky. Ústecké ghetto se vymyká, čeká ho nový režim

Premium Ve čtvrti Mojžíř v Ústí nad Labem, která se za dvacet let změnila ze solidního sídliště v ghetto, nastane nový režim....

Zabaveno. Policie hon na Savova nevzdává, vzala mu nemovitosti a sto milionů

Premium Kontroverzní podnikatel František Savov je už sedm let obviněn v případu obřích daňových úniků a zhruba stejnou dobu se...

Vlak do Chorvatska klidně zruším, pokud problémy s ním neustanou, tvrdí Jančura

Premium Skupina Student Agency se během léta zvedla z covidového dna, přesto za sebou táhne půlmiliardový účet a chybí jí i...

Když holčičky testují: Jak se bude líbit panenka Kitten Cafté?
Když holčičky testují: Jak se bude líbit panenka Kitten Cafté?

Na 20 maminek a jejich holčiček tentokrát čeká kelímek s panenkou Kitten Catfé. Zapojte se do testování a získejte pro svoji holčičku další...