„Situace mě zaskočila příjemně, ale je pravda, že to má dvě strany mince. Takhle velký zájem nás opravdu těší, ale hned ze startu jsme nečekali, že budeme čelit výzvě obsloužit a vařit pro takový počet hostů. Na jednu stranu mám velkou radost, na druhou stranu chci, aby šlo všechno klidněji a každý detail byl vždy dotažený na úplné maximum. Stále vidím v provozu rezervy a chci ho zlepšovat,“ vyjádřil se k plnému podniku, jenž je snem každého restauratéra, šéfkuchař Jan Punčochář.
Ačkoli je restaurace zcela mimo centrum Prahy a dostat se do ní autobusem se může zdát nepohodlné, rezervace přibývají. „Myslím, že právě to, že není restaurace přímo v centru, je jejím kouzlem. To je na tom to hezké. Když k nám přijdete, dýchne na vás atmosféra, jako byste právě nebyli v Praze. Hodně tomu pomáhá i zahrada s velkými kaštany,“ myslí si šéfkuchař.
Punčochář se v nové restauraci, kterou vlastní společně s byznysmenem Janem Fidlerem, zaměřil na české a rakouské omáčky – hříbkovou, kedlubnovou, koprovou, okurkovou nebo smetanovou na paprice. V menu najdete pokrmy jako telecí pavouček s karlovarským knedlíkem, zajíc po královsku, plněná křepelka, králičí ravioly nebo terinka z kachních jater.
Jan PunčochářJan Punčochář se vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Deset let byl šefkuchařem v restauraci Le Terroir, působil jako šéfkuchař v Grand Cru a nyní otevírá svopu novou restauraci U Matěje. |