Přebytky kolednické sklizně po Velikonočním pondělí si letos zas řeknou o nějaké zajímavé zpracování. Pár jich přijde k chuti jen tak na chleba, pár jich určitě spolkne oblíbená pomazánka s hořčicí, lučinou a čerstvou cibulkou. Jestli další možnosti využití nahromaděných vařených vajec pořád hledáte, možná vám přijde vhod aktuální recept Pavla Drdela na ruské vejce.
Když minuty rozhodují: vajíčka máme rádi všichni, vaříme je ale většinou špatně. Jak se zlepšit? |
Jak je jeho zvykem, strakonický šéfkuchař oblíbenou klasiku přetváří v chutěmi nabité, svébytné jídlo, které ale inspiraci originálem (který v tomto případě není jen jeden) rozhodně nezapře.
Ale popořádku. Ruské nebo taky pražské, případně Henri vejce je označení pro obložená vejce, která sice nejsou jedno a totéž, podobná si ale rozhodně jsou – nabízí se skoro jako vejce vejci.