130 let
Růžové ruské vejce.

Růžové ruské vejce. | foto: Profimedia.cz

Premium

Růžové ruské vejce. Úprava, která přijde po Velikonocích vhod a která nemá s východní mocností nic společného

Jídlo
  •   8:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Co s vykoledovanými, natvrdo uvařenými vajíčky? Možností je celá řada, od čerstvého chleba s máslem až třeba po doma připravenou klasiku z lahůdkářství – ruské vejce. Netradiční verze od Pavla Drdela navíc, vedle výjimečné chuti, i skvěle vypadá.

Přebytky kolednické sklizně po Velikonočním pondělí si letos zas řeknou o nějaké zajímavé zpracování. Pár jich přijde k chuti jen tak na chleba, pár jich určitě spolkne oblíbená pomazánka s hořčicí, lučinou a čerstvou cibulkou. Jestli další možnosti využití nahromaděných vařených vajec pořád hledáte, možná vám přijde vhod aktuální recept Pavla Drdela na ruské vejce.

Když minuty rozhodují: vajíčka máme rádi všichni, vaříme je ale většinou špatně. Jak se zlepšit?

Jak je jeho zvykem, strakonický šéfkuchař oblíbenou klasiku přetváří v chutěmi nabité, svébytné jídlo, které ale inspiraci originálem (který v tomto případě není jen jeden) rozhodně nezapře.

Ale popořádku. Ruské nebo taky pražské, případně Henri vejce je označení pro obložená vejce, která sice nejsou jedno a totéž, podobná si ale rozhodně jsou – nabízí se skoro jako vejce vejci.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Iva Pospíšilová