Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Špekáčky a černé pivo. Jak na lahodné buřty na pivu poradí Jan Punčochář

Premium

Špekáčky můžete dusit vcelku, ale i nakrájené – nejlíp na čtyři až šest podlouhlých „měsíčků“ | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

  5:00aktualizováno  31. srpna 2022 15:01
Špekáčky patří hlavně k praskajícím prázdninovým táborákům, blýsknout se ale umějí i po zbytek roku, a sice v kuchyni. Třeba s nasládlou omáčkou z rajčat, cibule a černého piva.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Mírně přezíravé úšklebky stranou. Na menu michelinských restaurací byste sice buřty na pivu hledali marně, dnešní recept vás ale přesvědčí, že i z tak všedních surovin, jako jsou špekáčky, cibule a pivo, se dá vykouzlit plnohodnotné jídlo. Recept Jana Punčocháře totiž nepočítá s kečupem jako mnohé jiné rozpisy na ně, nýbrž s dobrým rajčatovým protlakem, plnost chuti omáčky stojí na poctivém základu z cibule, vinného octa a karamelu a nechybí v něm ani čerstvá stopa v podobě bylinek anebo zeleniny.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Nejčtenější