Neděle 3. března 2024, svátek má Kamil
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Špekáčky a černé pivo. Jak na lahodné buřty na pivu poradí Jan Punčochář


Špekáčky můžete dusit vcelku, ale i nakrájené – nejlíp na čtyři až šest podlouhlých „měsíčků“ | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Recept
Špekáčky patří hlavně k praskajícím prázdninovým táborákům, blýsknout se ale umějí i po zbytek roku, a sice v kuchyni. Třeba s nasládlou omáčkou z rajčat, cibule a černého piva.
aktualizováno 

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit se slevou až 45 %

Mírně přezíravé úšklebky stranou. Na menu michelinských restaurací byste sice buřty na pivu hledali marně, dnešní recept vás ale přesvědčí, že i z tak všedních surovin, jako jsou špekáčky, cibule a pivo, se dá vykouzlit plnohodnotné jídlo. Recept Jana Punčocháře totiž nepočítá s kečupem jako mnohé jiné rozpisy na ně, nýbrž s dobrým rajčatovým protlakem, plnost chuti omáčky stojí na poctivém základu z cibule, vinného octa a karamelu a nechybí v něm ani čerstvá stopa v podobě bylinek anebo zeleniny.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit
+ 2 měsíce zdarma na Canal+
Premier League WTA

Roční

490
890 Kč
Předplatit
Ušetříte 400 Kč
Následně 890 Kč/rok
+ 2 měsíce zdarma na Canal+
Premier League WTA

Dvouleté

990
1 690 Kč
Předplatit
Ušetříte 700 Kč
Následně 1690 Kč/2 roky
+ 2 měsíce zdarma na Canal+
Premier League WTA

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Potkejte se s námi o víkendu v Brně! Rozdáme přes 1000 produktů k testování
Potkejte se s námi o víkendu v Brně! Rozdáme přes 1000 produktů k testování

Na brněnském výstavišti proběhne od čtvrtka 29. února do soboty 2. března veletrh ProDítě. Najdete tam přehlídku kočárků, autosedaček a dalšího...