Středa 7. prosince 2022, svátek má Ambrož, Benjamin
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Špekáčky a černé pivo. Jak na lahodné buřty na pivu poradí Jan Punčochář


Špekáčky můžete dusit vcelku, ale i nakrájené – nejlíp na čtyři až šest podlouhlých „měsíčků“ | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Recept
Špekáčky patří hlavně k praskajícím prázdninovým táborákům, blýsknout se ale umějí i po zbytek roku, a sice v kuchyni. Třeba s nasládlou omáčkou z rajčat, cibule a černého piva.
aktualizováno 

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Mírně přezíravé úšklebky stranou. Na menu michelinských restaurací byste sice buřty na pivu hledali marně, dnešní recept vás ale přesvědčí, že i z tak všedních surovin, jako jsou špekáčky, cibule a pivo, se dá vykouzlit plnohodnotné jídlo. Recept Jana Punčocháře totiž nepočítá s kečupem jako mnohé jiné rozpisy na ně, nýbrž s dobrým rajčatovým protlakem, plnost chuti omáčky stojí na poctivém základu z cibule, vinného octa a karamelu a nechybí v něm ani čerstvá stopa v podobě bylinek anebo zeleniny.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se

Darujte vzpomínky: Vytvořily jsme vlastní fotoknihu i osobní kalendář
Darujte vzpomínky: Vytvořily jsme vlastní fotoknihu i osobní kalendář

Každý rok si lámeme hlavu s tím, co koupit našim blízkým k Vánocům. Kosmetika, láhev nebo svíčka jsou sice dárky, které neurazí, ale rozhodně...