• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Jan Punčochář.

Jan Punčochář. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Premium

Rozhovor

Koronavirus dal Čechům šanci vyzkoušet si, o čem je vaření. Do restaurací se už těší, míní šéfkuchař Punčochář

Jídlo
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Praha - Restaurace U Matěje v budově bývalého výčepu v poklidné vilové čtvrti na pražské Hanspaulce je splněný sen Jana Punčocháře. Když ji loni 1. května otevíral, na jeho poctivou českou kuchyni se stály fronty. Netušil, že na první výročí bude mít namísto bujarých oslav zavřeno a nebude mu zrovna do smíchu.

Kvůli stále probíhající karanténě jsme se nemohli setkat osobně, vyhlášeného šéfkuchaře jsem ale i v době koronaviru telefonicky zastihla kde jinde než v jeho restauraci. I přes starosti, které mu zavření podniku způsobilo, nevěší hlavu a připravuje se na jeho znovuotevření. Zákazníci už se prý nemohou dočkat. Přestože nouzový stav ještě neskončil, o rezervace nemá nouzi a zdá se, že bude opět plno.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: