130 let
Velikonoční nádivka s tempehem a kopřivami

Velikonoční nádivka s tempehem a kopřivami | foto: Česká veganská společnost

Recept

Velikonoční nádivka s tempehem a kopřivami. Jak na ni?

Jídlo
  •   5:00
Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Zkuste třeba nádivku s tempehem.

Velikonoční nádivka s tempehem a kopřivami

  • 2 veky
  • 1 balení tempehu
  • 150 g mladých kopřiv
  • 0,5 l rostlinného mléka
  • 4 lžíce hrachové mouky
  • 2 lžičky černé soli
  • lžička kurkumy
  • lžička mleté cibule
  • lžička mletého česneku
  • dle chuti pepř a mletý muškátový oříšek⠀

Postup: Rostlinné mléko ohřejeme a rozmícháme v něm koření - sůl, pepř, muškátový oříšek, kurkumu, česnek a cibuli. Veky nakrájíme na kostičky a přidáme k mléku, promícháme. Nakrájený tempeh osmažíme, poté přidáme nakrájené listy kopřiv nebo jiné zelené bylinky, podlijeme vodou a podusíme, poté přisypeme k vece. Hrachovou mouku rozmícháme v troše vody, nalijeme k vece a promícháme. Směs přemístíme do formy a pečeme přibližně 40 minut na 200 °C do zlatova. Po upečení necháme vychladnout.

Velikonoční recepty

Autor: Lidovky.cz