Premium
Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce
schránka
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
restaurace
Bretaň a Normandie jsou v současnosti trendy i pro Francouze. A nejen kvůli skvělé kuchyni a památkám
Premium
Seriál
Ukrajinskou pizzerii zasáhly ruské střely. Zemřelo devět lidí, včetně dětí
Valencie, město plné mystiky svatého grálu a skvělého jídla. Právě odsud totiž pochází pravá španělská paella
Premium
Doporučujeme
„Bezhotovostní" Česko často končí u vstupu do hospody. Proč majitelé restaurací odmítají platby kartou?
Premium
Analýza
V restauraci na severozápadě Číny vybouchl plyn. Zahynulo 31 lidí
České vs. chorvatské obchody. Vyplatí se nakoupit jídlo doma, nebo až po příjezdu na dovolenou?
Premium
Mám rád, když si hosté jídlo fotí. Je to nejlepší reklama, říká šéfkuchař Tomáš Kohút
Rozhovor
Nový talent na pražské gastro scéně. Ondřej Dufek začínal mytím nádobí, dnes je šéfkuchařem bistra Šodó
Hospodám a restauracím vládne i přes zdražování Praha, naopak regiony trpí. Kolik pohostinství zkrachovalo?
Premium
Pohlreich o Češích: Drahé papriky jsou pro nás krize. Kéž by tohle byl největší problém!
Premium
Rozhovor
Chuť dětství za dvě stovky. „Socialistické“ buchtičky se šodó se stávají hitem vyhlášených podniků
Premium
Ucpaná střeva i vnitřní zranění. Kondory ohrožují plasty, které nacházejí u restaurací
Premium
Pokuta 50 tisíc za zákaz vstupu dětem do restaurace platí, rozhodl soud
Dáme jídlo se od základu mění. Aplikace zrůžoví a přejmenuje se
Češi za oběd utratí víc než slovenští sousedé. Štědřejší jsou i ve výši spropitného
Afghánec, který ve Varech pobodal ženu a druhou rdousil, dostal 22 let
V Berlíně si můžete pochutnat jako na střeše světa. Když víte, kam jít
Rozbouraná škvarkovka. Chuť zůstává, recept ale šéfkuchař Pavel Drdel vytvořil úplně nový
Recept
Lidé berou útokem školní jídelny, najedí se tu i za 80 korun. Nekalá konkurence, bouří se hospodští
Premium
Na svah se svačinou. Horské restaurace zdražily, lyžaři šetří
Premium
Pražské nádražní restaurace jsou stále oblíbené, o hosty nemají nouzi
Exodus lidí z hospod se nekoná. Spotřeba piva stoupá i přes jeho zdražení
Dotace pro bohaté. Drahé restaurace chtějí stát jako sponzora
Premium
Názor
Rekordní inflaci pomohli roztočit i hosté v restauracích. Nevadilo jim zaplatit 170 korun za smažák
Premium
Doporučujeme
Chorvatské zdražení rezonuje Evropou. Nové ceny otestovali polští novináři
Pavel s Nerudovou vyrazili na pivo. V restauraci je vítaly desítky mladých lidí
Michelinská Noma končí. Jedna z nejlepších restaurací světa se změní v laboratoř
McDonald‘s v Kazachstánu skončí. Ruské maso používat nesmí a jiné je drahé
Zrekonstruovali restauraci Masaryčka. Nejraději máme přírodní materiály, ale použité neotřele, říkají architekti
Rozhovor
Chtěli jsme do Karlína dostat trochu britské gastronomie. Zaměřili jsme se na ryby, říká majitelka Arthur´s Pubu
Rozhovor
Kapra na Vánoce nikdy, místo hrášku do bramborového salátu jablka. Jak slaví svátky v Česku šéfkuchaři z ciziny
Tip na Štědrý večer podle šéfkuchaře Punčocháře: řízky jedině z vykostěného kapra a salát s domácí majonézou
Premium
Rybí vnitřnosti jsou delikatesa. Nechte kapra přes noc v citronu, nebudete chtít jíst nic jiného, říká šéfkuchař
Premium
Rozhovor
Tip na bramborový salát, kapra v jogurtu i kachní játra. Šéfkuchař David radí, jak na štědrovečerní večeři
Premium
Nejotužilejší zelenina. Usmažte si kadeřávkové listy a přidejte k nim kimči
„Už je to náš podnik.“ Lukašenko chce v Bělorusku znárodnit McDonald‘s, v hledáčku je také IKEA
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu