Připravují se z něj především věnečky a větrníky, ale stejně tak do něj můžete zabalit ovoce na plněné knedlíky: s odpalovaným těstem se velmi dobře pracuje a na rozdíl od ostatních knedlíkových těst s ním ladí snad všechny druhy ovoce.
Seriál Pečení pro každého na každý denUŽ VYŠLO: 2. Jak na štrúdl a další záviny 8. Jak na linecké křehké těsto 11. Jak na kynuté koláče a buchty 13. Jak na slané koláče (quiche, pizza...) ZÍTRA SI PŘEČTETE: Listové těsto (kremrole...) DALŠÍ CHYSTANÉ DÍLY:
|
Krok první: „uvaření“ těsta
Příprava odpalovaného těsta se vymyká všemu, nač jsme jinak při pečení zvyklí. Jeho základem je totiž směs vody, mléka či jiné tekutiny (například bílého vína) a tuku. V této směsi se nejprve důkladně vaří mouka různé hrubosti – hladká, hrubá, ale i krupice, podle toho, oč si recept říká –, následně se do těsta, už prochladlého, vmíchají vejce a teprve potom se s ním pracuje jako s každým jiným: stříkají se z něj rozličné tvary, případně se do něho balí ovoce.