130 let
Velikonoční torta pasqualina

Velikonoční torta pasqualina | foto: Shutterstock

Recept

Velikonoční torta pasqualina. Připravte si doma tradiční italský koláč

Jídlo
  •   5:55
Hlavní část italských Velikonoc se nese ve znamení grilování, ale italskou klasikou, kterou si můžete připravit doma, je zcela určitě torta pasqualina. Vyzkoušejte tradiční recept italského šéfkuchaře Mattea De Carliho.

Velikonoční torta pasqualina

  • 1 balení listového těsta
  • 600 g mangoldu
  • 3 vejce
  • 250 g ricotty
  • 100 g parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup: Mangold omyjte, nakrájejte na kousky a uvařte do měkka s nakrájenou cibulkou. Do uvařené zeleniny přidejte ricottu, parmezán, vejce a vše smíchejte dohromady. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem. Listové těsto umístěte na plech, přidejte připravenou směs a v předehřáté troubě na 200 °C pečte asi 25 minut. Nechte vychladnou a můžete servírovat. 

Velikonoční torta pasqualina
Autor: Lidovky.cz