I když máme my Češi sušenky rádi, jejich domácí pečení u nás kupodivu nemá pověstnou tradici – výjimkou jsou snad jen zázvorky, případně perníčky nebo některé další „suché“ druhy vánočního pečiva, které se jim svou konzistencí i způsobem přípravy trochu blíží.
Seriál Pečení pro každého na každý denUŽ VYŠLO: 2. Jak na štrúdl a další záviny 8. Jak na linecké křehké těsto 11. Jak na kynuté koláče a buchty 13. Jak na slané koláče (quiche, pizza...) ZÍTRA SI PŘEČTETE: Listové těsto (kremrole...) DALŠÍ CHYSTANÉ DÍLY:
|
Jako u všech klasických sladkostí se samozřejmě i mezi jednotlivými druhy sušenek najde řada rozdílů – a zdaleka nejde jen o to, zda jsou, nebo nejsou namočené v čokoládě. To základní dělení, z nějž vychází i způsob přípravy, doba pečení, potažmo použité suroviny, se týká jejich konzistence.