Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Tradičně, po cikánsku. Základem je dobře orestovaná cibule, radí Punčochář


Tradičně, po cikánsku. Základem je dobře orestovaná cibule, radí Punčochář | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Doporučujeme
Cikánská pečeně či jakékoli jiné dušené maso po cikánsku je vlastně svého druhu guláš, tmavá omáčka blížící se ragú, říká šéfkuchař Jan Punčochář. I proto se na ni dobře hodí trochu „kližkovité“ maso, třeba loupaná plec.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

O kuchyňské úpravě „po cikánsku“ bylo před nedávnem hodně slyšet, i když trochu nepřímo: to když se značka Knorr rozhodla svůj výrobek, po léta označovaný „cikánská omáčka“, přejmenovat na „paprikovou omáčku na maďarský způsob“. Vzbudila tím širokou škálu reakcí – a v leckom možná taky chuť si nějaké to maso, omáčku nebo řízek „po cikánsku“ připravit.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč