V začátečnících nicméně tenhle druh těsta vzbuzuje trochu obavy – a ne jen tak pro nic za nic. Kynuté těsto pracuje s živým kváskem, a ten když si postaví hlavu, nehne s ním nic na světě. O to větší je ale radost pozorovat, když kvásek prospívá – a o to líp dobroty z kynutého těsta chutnají.
Kvásek je zkrátka to, kolem čeho se kynuté těsto točí. Čím čerstvější budou do něj použité kvasnice alias droždí, tím lépe. K podařenému výsledku ale vede ještě celá řada dalších kroků.
Seriál Pečení pro každého na každý denUŽ VYŠLO: 2. Jak na štrúdl a další záviny 8. Jak na linecké křehké těsto 11. Jak na kynuté koláče a buchty 13. Jak na slané koláče (quiche, pizza...) ZÍTRA SI PŘEČTETE: Listové těsto (kremrole...) DALŠÍ CHYSTANÉ DÍLY:
|