schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
káva
Káva tu byla dřív než člověk. Vědci rozebrali genom kávovníku a sestavili jeho rodokmen
Premium
Etiketa pro Čechy, aneb jeden mobil vládne všem. Proč na schůzce předstírat, že neexistuje?
Premium
Metanol nalila matce do kávy. Za vraždu seniorky dostala dcera 18 let vězení
Každý stý Čech si dá po ránu pivo. Jak by měla vypadat snídaně a je lepší snídat „blbě“ než nesnídat vůbec?
Premium
I příliš zeleniny škodí, varuje lékařka. Jak si sestavit zdravý a vyvážený jídelníček?
Premium
Znovuzrození mexických indiánů. Ve stínu mayských pyramid vypuklo před 30 lety povstání, jež trvá dodnes
Premium
Flusanec, kominíček, semafor... legendární české míchané nápoje. Dáte si?
Recept
Dárek doslova za pět minut dvanáct: předplatné. Pořídit se dá na čokoládu, ponožky, a dokonce i kimchi
Premium
McDonald's se chystá otevřít novou síť poboček pro milovníky sladkého
Vánoční cukroví: I s málem naděláte parádu. Sněhové pusinky za hubičku šetří nervy a peněženku
Recept
Víc než jen dovoz kávy. Fiala zahájil obchodní fórum v Etiopii, zdůraznil spolupráci
Pomocí Národní sbírky zlozvyků chci zkoumat český národ, říká výtvarnice Kateřina Šedá
Premium
Rozhovor
Spotřeba kávy opět převyšuje produkci. Češi nejraději holdují té instantní
Káva nemá být kyselá a překapávaná je lepší než turek, říká přední český barista
Rozhovor
Turka si dnes dávám už jen z nostalgie, říká spoluzakladatel kavárenského řetězce The Miners
Kávový sorbet je k letnímu osvěžení ideální. Jak ho připravit s meruňkami, radí Pavel Drdel
Recept
Na české bábovky se ve Skotsku stojí fronta. Kávu si můžete vychutnat spolu s jeleny, říká Češka
Doporučujeme
Méně je více? Určitá forma půstu je podle odborníků prospěšná, trendem jsou dvě jídla denně
Premium
Lidé vnímají péči o sebe jako odměnu. Měla by to být samozřejmá součást jejich života, říká jogínka Klára Pokorná
Restaurace s duší. Místo prvorepublikového kina dnes najdete stejnojmenný podnik Alma
Energie na trzích podle analýzy zlevnily, nejvíce roste cena u cukru a kávy
Bára Karpíšková si otevřela vlastní bistro Bjukitchen. Chci dělat nejlepší saláty v Praze, říká
Pije i 10 káv denně, v nemocnici „jede na glukózu“. Jak se podle kardiologa Neužila vaše srdce může dožít sta let?
Premium
Rozhovor
Nejlepší káva s tajemným posypem a nádoby s kimči. Od března můžete letět do Jižní Koreje přímo
Přírodní neznamená bezpečné. Odbornice varuje před bezhlavým pitím energy drinků
Premium
Rozhovor
Vyhněte se „energeťákům“. Lákají na kofein a další výhody, ty jsou ale jen na oko a tělo spíše vyčerpávají
Premium
Vlastní pivo, mrkvový dort, koblihy. Ve štábech se na cateringu nešetřilo
Nejlepší medy jsou smíšené. Jaký druh si vybrat?
Za kávu v Praze si připlatíte. Espresso je o pětinu dražší než ve Varšavě
„Zelenskyj byl statečný, ale…“ Sonda do válečného života Ukrajinců, v čem mají nad Rusy výhodu?
Premium
Reportáž
Není 18 jako 18. Proč je důležitější pocitová teplota a podle čeho se určuje?
Premium
Doporučujeme
Kam s dětmi na prázdniny? Vychutnejte si šumavské podhůří všemi smysly
Brunch skoro celý den a výběrová káva. Pražský Smíchov má o jeden skvělý podnik navíc
Recenze
Mražené pizzy i levná káva. Inflace v USA změnila chování spotřebitelů
Za uspávání kolegyň kávou a pokusy o znásilnění dostal pracovník ostrahy čtyři roky
Nejstarší sauna ve Finsku, krvavá klobása či mumínci. Sedm tipů pro fanoušky, jak si užít Tampere
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu