schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
med
Šéfdiplomat Lipavský se v Lublani sejde s kolegy ze skupiny C5. Maďarští včelaři jsou proti dovozu medu z Ukrajiny
Zelená vzpruha z jarní přírody. Vyzkoušejte naše bylinkové recepty, které vás zaručeně postaví na nohy
Premium
Recept
(Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela
Ve Francii protestují už i včelaři, vadí jim „nekvalitní“ a levnější dovoz
VELKÁ ANKETA: Osobnosti věří ve snížení inflace, ale varují před AI. Rok 2024 bude podle nich nudný a chudší
Premium
Doporučujeme
Vánoční cukroví: I bezlepkáři a dietáři si pochutnají. Čím nahradit „zlé“ cukry, tuky a mouku?
Recept
Těžký rok včel. Uhynulo jich 250 tisíc, říká předsedkyně svazu včelařů
Premium
Rozhovor
Restaurace s duší. Místo prvorepublikového kina dnes najdete stejnojmenný podnik Alma
Voňavé zlato z květů. Které květiny a bylinky použít, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Proč nás výrobci potravin krmí cukrem ve velkém? Pozor si dejte na chipsy, instantní jídla i omáčky
Premium
Doporučujeme
Na Velký pátek si vyzkoušejte pstruha s omáčkou z červeného vína
V Hongkongu zrušili premiéru hororu s postavou Medvídka Pú, důvody neuvedli
Jak na domácí pečenou granolu? Podívejte se na jednoduchý recept od cukrářky
Recept
Perníky pečeme už 700 let. Ale co o jejich přípravě vlastně víme?
Nejlepší medy jsou smíšené. Jaký druh si vybrat?
S výměškem hltanových žláz. Jak vlastně včely dělají med?
Úsporné recepty na sváteční perníčky: zkuste je ze žitné mouky, perníkovou klasiku i skvělé těsto na figurky
Premium
Recept
Sólo pro cibuli. Zkuste ji pečenou s houbami, radí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Šíleným medem se můžete i zfetovat. Jak vzniká?
Doporučujeme
Nekonečný boj s roztoči. Jak se postarat o včely na podzim?
Včely podávají mimořádné výkony. Jak si vytvářejí domov?
Doporučujeme
Včely sjednocují svět. Nestojíme si špatně, jen medu bychom měli jíst více
Prodejce medu Včelpo jde do insolvence, po kauze s antibiotiky neměl zákazníky
Medomet, včelařův vynález. Jak nápad vznikl a jak přístroj funguje?
Letní led. Jak si připravit lahodnou vanilkovou zmrzlinu, poradí Jan Punčochář
Recept
Včely mají mlsný „sosáček“. Co jim nabídnout a na čem si nejvíce pochutnají?
Kolik bude stát letos med? Sledujte cenu másla a počasí, to vám napoví
Premium
Doporučujeme
Nahořklé křupnutí. K čekance se musíte projíst, zkuste to se salátem podle receptu Jana Punčocháře
Recept
Pozor na pančovaný med. Proč se tak často „falšuje“ a jak poznat ten čistý?
Doporučujeme
V dubnu se úly začnou plnit nektarem. Včely také „potí“ z těla vosk na stavbu plástů
Zkuste odlehčenou verzi s celozrnnou moukou. Jak na velikonočního beránka?
Přichází čas otevřít úly. Na co by neměl žádný včelař v březnu zapomenout?
I včely mají svůj výzkumný ústav. Čím se zabývá a co zajišťuje?
Včely pomáhají i jinak. Unikátního projektu Dobrá (v)úle se zúčastňují vězňové
Doporučujeme
Apiterapie zhojí mnohé rány. Co všechno pro naše tělo udělá med či propolis?
Premium
Doporučujeme
Co musíte pro včely udělat v prosinci? Přinášíme rady a tipy, jak se postarat o úl
Premium
Doporučujeme
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu