schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
zelenina
Není sekaná jako sekaná. V té z kořínku se zužitkují plíce a srdce, pochutnají si i jejich zapřisáhlí odpůrci
Recept
Když se svíčková dobře udělá, ani si nevšimnete, že v ní není maso, říká vegetariánská šéfkuchařka Miluše Makó
Premium
Rozhovor
Recyklovaný chleba. Zimní variace na italskou panzanellu s hlívou a kapustičkami vás zahřeje nejen v žaludku
Recept
Každý stý Čech si dá po ránu pivo. Jak by měla vypadat snídaně a je lepší snídat „blbě“ než nesnídat vůbec?
Premium
Česká čočka s asijskou stopou. Krokety podle Pavla Drdela si s kimči i rýžovým papírem skvěle rozumějí
Recept
Železo a zinek se nemají rády. Při doplňování minerálů pozor na to, jak spolupracují s ostatními, varuje odborník
Premium
Rozhovor
Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos
Recept
Pozapomenutý jeruzalémský artyčok. Sezona topinamburů vrcholí, skvěle se hodí třeba na krémovou polévku
Recept
I příliš zeleniny škodí, varuje lékařka. Jak si sestavit zdravý a vyvážený jídelníček?
Premium
Raději menší porce a častěji. Středomořská strava játrům svědčí, ke změně životního stylu stačí tři týdny
Premium
Vajíčková, pětidenní a další „samizdatové“ diety. Jak se hublo za železnou oponou?
Premium
Zahřeje ve všední den i ve svátek. Festovní hovězí vývar podle Jana Punčocháře
Recept
Recept spolumajitele Kro a Almy: Uvařte si pstruha s Oslo omáčkou, fenyklovým salátem a miso brambory
Recept
Prostor ke snížení cen potravin mají i obchodníci, shodují se analytici. Pomoci by mělo i snížení DPH
Premium
Češi loni jedli méně masa i zeleniny. Piva však vypili víc, říkají statistiky
Ze supermarketu nepotřebujete skoro nic. Zdravé jídlo není věda, říká „biokuchařka“ Zemanová
Premium
Rozhovor
Válka paralyzovala zemědělské srdce Izraele, hrozí potravinová krize
Řízná dýňová hořčice. Zkuste s cuketovými kroketami, radí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Tajemství dlouhověkosti. Co je potřeba k tomu, abychom se dožili stovky a jakou roli hraje místo, kde bydlíte?
Premium
Léto nás pomalu opouští, dejte si něco na zahřátí. Třeba teplý podzimní salát podle šéfkuchaře Drdela
Recept
Cuketa ve „stresu“ vás může i zabít, pozor také na dýně. Expert varuje především zahrádkáře
Premium
Chuť končícího léta. Vyzkoušejte zapékané cukety s rajčatovou esencí, podle šéfkuchaře
Recept
Nejchutnější talíř. Jak na patisonový krém, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Zúčastnil se MasterChefa, pak začal vyrábět vlastní dochucovadla. Chilli olej je lepší než kečup, říká
Rozhovor
Fermentovat můžete téměř cokoli. Přinášíme ty nejlepší recepty
Premium
Doporučujeme
Průvodce pěstováním a zpracováním cukety. Víte, kdy sklízet? A jak uvařit ratatouille, caponatu nebo smažené květy?
Premium
Recept
Co mají společného minestrone, gazpacho, Niçoise a panzanella? Spoustu čerstvé zeleniny. Víte, jak ji správně skladovat?
Premium
Recept
Vedra udeřila, co si dát v horku k večeři? Zkuste ovocný salát nebo kuskus, na knedlíky zapomeňte
Doporučujeme
Halloumi na grilu. Řecký sýr je nejlepší se zeleninou, radí Pavel Drdel
Recept
Velké chřestové finále: šťavnaté „bílé zlato“, křupavé krokety a jemná máslová omáčka
Recenze
Chorvatská kuchyně nabízí plody moře, sušenou šunku i řadu dalších specialit. Každý region nabízí něco svého
Premium
Doporučujeme
Jako na houpačce. Ceny potravin opět padají, důvodem je sezona a přebytky
Král zeleniny po roce zase na menu. Jak připravit chřest, poradí šéfkuchař Drdel
Recept
Ředkvičkové listy nevyhazujte. Jak z nich udělat vynikající pesto, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Doporučujeme
Očekává se mrazivá noc. Po květech stromů jsou ohroženy plody při zemi
Nový talent na pražské gastro scéně. Ondřej Dufek začínal mytím nádobí, dnes je šéfkuchařem bistra Šodó
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu