schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
koření
Poupata v nálevu. Vynikající „falešné kapary“ připravíte z toho, co najdete na zahrádce: z pažitky i pampelišky
Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Kříž v těstě není jen symbolem Kristova utrpení, má i ryze praktický účel. Jak na dokonalý mazanec?
Premium
Recept
Dušené hrudí s bramborovým salátem. Pikantní hořčičná zálivka šéfkuchaře Drdela oživí i zdánlivě obyčejné jídlo
Recept
Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos
Recept
Zahřeje ve všední den i ve svátek. Festovní hovězí vývar podle Jana Punčocháře
Recept
Tradice je tradice, ale i ta se dá vylepšit. Rady šéfkuchaře Drdela, aby byla štědrovečerní večeře dokonalá
Recept
Křupavá rybí tradice. Jak na kapří hranolky, poradí Jan Punčochář
Recept
Řízná dýňová hořčice. Zkuste s cuketovými kroketami, radí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
I hovězí jazyk s křenem může být sexy. Jak na typicky české carpaccio, poradí Pavel Drdel
Recept
Fermentovat můžete téměř cokoli. Přinášíme ty nejlepší recepty
Premium
Doporučujeme
Chorvatská kuchyně nabízí plody moře, sušenou šunku i řadu dalších specialit. Každý region nabízí něco svého
Premium
Doporučujeme
Domácí street food. Chlebové placky s trhaným masem podle šéfkuchaře
Sladkokyselá poupata. Jak naložit bezinky, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Ředkvičkové listy nevyhazujte. Jak z nich udělat vynikající pesto, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Doporučujeme
Ochutnejte kvašenou březovou mízu. Proč by vás měla zajímat a jak ji fermentovat, poradí šéfkuchař
Doporučujeme
Velikonoční celebrita, když nevíte, co s výslužkou. Vejce nakyselo
Doporučujeme
Co uvařit na Zelený čtvrtek? Zkuste cuketovou polévku s rukolou a ředkvičkami
Recept
Půst s náhražkou masa? Propagace rostlinných imitací jde zcela proti doporučením zdravé výživy, říká dietoložka
Premium
Doporučujeme
Svěží pórek s rajčaty. I v zimě si můžete připravit lehká jídla, radí šéfkuchař
Recept
Tip na Štědrý večer podle šéfkuchaře Punčocháře: řízky jedině z vykostěného kapra a salát s domácí majonézou
Premium
Perníky pečeme už 700 let. Ale co o jejich přípravě vlastně víme?
Čokoládová ganáž. Jak připravit dobrotu, kterou hravě slepíte cukroví
Recept
Tajný tip na vynikající svařák. Nevařit!
Premium
Dýňové buchtičky. Podzimní delikatesa podle šéfkuchaře
Recept
Grilujte jako šéfkuchař. Proč je dobré mít nůž ostrý jak břitvu a který gril se vám bude hodit víc?
Na gril patří pořádný kus masa a nemusí to být hned svíčková. Jaké maso se hodí na gril a proč?
Premium
Doporučujeme
Letní led. Jak si připravit lahodnou vanilkovou zmrzlinu, poradí Jan Punčochář
Recept
Tatarák bez masa. Pochutnejte si na řepě s estragonovým olejem, radí Jan Punčochář
Recept
Velikonoční nádivka s tempehem a kopřivami. Jak na ni?
Recept
Malým dejte slabý čaj, velkým nealko pivo. Co mají jíst pacienti nejen s neštovicemi, radí odbornice
Premium
Rozhovor
Nejoblíbenější pochoutky české studené kuchyně. Jak na dobře naloženého sledě, poradí Jan Punčochář
Srdce a žaludky. Jak na tmavé kachní ragú, poradí Jan Punčochář
Se zvěřinou na svátečním stole nešlápnete vedle, radí Jan Punčochář
Obliba vaječného likéru stoupá. Odkud se vzal tekutý dezert pro dospělé a jak ho ‚vymazlit‘ k dokonalosti?
Premium
Doporučujeme
Jako z Vídně. Tafelspitz není ani polévka, ani vařené maso s přílohou. Jak na něj, poradí Jan Punčochář
Recept
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu