schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
Iva Pospíšilová
Jazyková redaktorka (zkratka autora: ip)
RSS kanál autora
Řízná dýňová hořčice. Zkuste s cuketovými kroketami, radí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
I hovězí jazyk s křenem může být sexy. Jak na typicky české carpaccio, poradí Pavel Drdel
Recept
Léto nás pomalu opouští, dejte si něco na zahřátí. Třeba teplý podzimní salát podle šéfkuchaře Drdela
Recept
Vzkříšený katův šleh. Milované i proklínané jídlo v podání šéfkuchaře Drdela stojí za to
Recept
Chuť končícího léta. Vyzkoušejte zapékané cukety s rajčatovou esencí, podle šéfkuchaře
Recept
Papriková hostina. Jak na krokety z kuřecího masa, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Z košíku na pánev. Hříbky na másle vás uchvátí, slibuje šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Jak na nejlépe ochucený tatarský biftek, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Nejrychlejší žena na světě. Eliška Junková se závoděním sekla po smrti svého partnera
Premium
Jak na řepu na víně? Výhodou je, že ji nemusíte loupat, říká šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Nejchutnější talíř. Jak na patisonový krém, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Nejkřupavější Caesar. Recept šéfkuchaře na salát, který budete v létě milovat
Recept
Bylinky dodají šmrnc. Udělejte si bylinkové máslo či pesto, ochutnejte trhané nebo burgundské hovězí
Premium
Recept
Průvodce pěstováním a zpracováním cukety. Víte, kdy sklízet? A jak uvařit ratatouille, caponatu nebo smažené květy?
Premium
Recept
Co mají společného minestrone, gazpacho, Niçoise a panzanella? Spoustu čerstvé zeleniny. Víte, jak ji správně skladovat?
Premium
Recept
Borůvkový koláč s tvarohem, jahodové knedlíky, křehký koláč s jablky a mnohem víc. Jaké jsou nejlepší letní moučníky?
Premium
Recept
Co s letními přebytky ovoce ze zahrádky? Vyrobit sorbetovou „zbraň“ proti horku či zaplnit spíž zásobami na zimu
Premium
Recept
Kávový sorbet je k letnímu osvěžení ideální. Jak ho připravit s meruňkami, radí Pavel Drdel
Recept
Tradiční česká kuchyně je velmi zdravá a naše polévky, koláče a buchty by mohly dobýt svět, říká Petra Pospěchová
Premium
Rozhovor
Víc než jen karbanátek. Jak na rozebraná skotská vejce, poradí Pavel Drdel
Brambory v hlavní roli. Jak je připravit se zakysanou smetanou, radí Pavel Drdel
Recept
Halloumi na grilu. Řecký sýr je nejlepší se zeleninou, radí Pavel Drdel
Recept
Palačinky bez lepku, zato s ořechy. Jak na vynikající dezert, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Velké chřestové finále: šťavnaté „bílé zlato“, křupavé krokety a jemná máslová omáčka
Recenze
Domácí street food. Chlebové placky s trhaným masem podle šéfkuchaře
Sladkokyselá poupata. Jak naložit bezinky, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Ryba a rebarbora. Jak na neotřelou kombinaci chutí, poradí Pavel Drdel
Recept
Divoké jarní jídlo. Vyzkoušejte si, jak „chutná“ les podle šéfkuchaře
Recept
Voňavé zlato z květů. Které květiny a bylinky použít, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept
Král zeleniny po roce zase na menu. Jak připravit chřest, poradí šéfkuchař Drdel
Recept
Ředkvičkové listy nevyhazujte. Jak z nich udělat vynikající pesto, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Doporučujeme
Ochutnejte kvašenou březovou mízu. Proč by vás měla zajímat a jak ji fermentovat, poradí šéfkuchař
Doporučujeme
Krokety z fermentovaného hrachu v křenovém kyselu. Zdravá svačinka proti jarním neduhům
Recept
Růžové ruské vejce. Úprava, která přijde po Velikonocích vhod a která nemá s východní mocností nic společného
Premium
Místo jehněčího křehký králík. Jak na velikonoční delikatesu vonící bylinkami, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Doporučujeme
Nejlepší recepty na jidáše a tvarohový mazanec. Jak na velikonoční tabuli, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Premium
Doporučujeme
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu