25. června 2018 ŘÍM

Hlídáte si váhu? Nezapomeňte na to, v kterou hodinu jíte

Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je sice pravda, že jídlo z těstovin je vždy zase jídlem z těstovin, různé studie z posledních let však naznačují, že se náš organismus během 24 hodin...

Recept 24. června 2018 6:00

Přezdívá se mu balkánský kaviár. Jak na paprikový ajvar

Papriky i lilek můžete péct jak v troubě, tak na grilu. Druhá metoda je... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Aby jídlo bylo dokonalé, někdy stačí maličkost; třeba drobná změna v postupu. Prostě fígl, jaké mívají v kapse špičkoví šéfkuchaři, ale i zkušené...

23. června 2018 6:11

Grilované kuřecí maso s marinádou z nakládaných citrónů a tymiánu

Kuřecí maso s bylinkovou marinádou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Grilování má svá pravidla a když dojde na maso, vyvstane ona otázka: marinovat, anebo nemarinovat? V případě kuřecího masa bych marinádu určitě...

22. června 2018 6:21

Kuchařky a zdravý životní styl. Jaké knihy táhnou?

Nejbarevnější kuchařka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařské knihy, recepty, knihy o zdraví, životním stylu a výživě zabírají dlouhodobě zhruba osm až deset procent prodejů knih. Knihy o vaření a...



22. června 2018 5:00 PRAHA

VIDEO: Lidovky.cz vyzkoušely kritizovanou kuchařku pro chudé. Uvařily fazolový guláš podle ministerstva

Fazolový guláš podle ministerské kuchařky pro chudé. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Úspornou kuchařku, nebo takzvanou ‚Kuchařku pro chudé‘, vydalo před časem Ministerstvo práce a sociálních věcí. Kniha obsahuje recepty, podle kterých...

21. června 2018 6:59

Jak zhubnout pojídáním másla, slaniny a ořechů? Dvouměsíční ketodieta omezuje sacharidy

Jak zhubnout pojídáním másla, slaniny a ořechů? Ketodieta omezuje cukry, držet... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Takzvaná ketodieta se stává poslední dobou hitem a asi největší úspěch si získala u IT pracovníků v Silicon Valley. Při této dietě údajně spálíte...

20. června 2018 13:13

VANĚK: Kuchařka pro chudé? Lenost, arogance a pokrytectví úředníků nezná mezí

Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tu brožurku jsem celou pečlivě nastudoval. Chci touto formou upřímně poděkovat kolektivu autorů a Ministerstvu práce a sociálních věcí za prodloužení...

20. června 2018 6:16

DAVID: Dětem do restaurace vstup zakázán

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Londýna létám pravidelně na pracovní stáže. Při mé poslední návštěvě, jsem s sebou vzal děti (9 a 10 let). Kluci měli zimní prázdniny, tak jsem si...

19. června 2018 6:18

VIDEORECEPT: Grilované tygří krevety s avokádovou salsou. Jak na ně?

Grilované tygří krevety a avokádovou salsou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

Recept 17. června 2018 6:27

Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger?

Burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný. Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí...

16. června 2018 5:33

Hříšně dobrý. Čokoládový nepečený dort s jahodami

Čokoládový nepečený dort s jahodami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když máte na párty pozváno hodně hostů a chcete jim naservírovat něco sladkého, zvolte nepečený čokoládový dort s jahodami. Nasytí touhu po sladkém...

14. června 2018 6:36

SOUTĚŽ: Vyhrajte unikátní kuchařku, na které pracovalo 70 nejlepších českých šéfkuchařů

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přestože česká gastronomie v posledních letech udělala až neskutečný pokrok, elitní šéfkuchaři jsou stále o mnoho kroků napřed. O tom vás přesvědčí...

13. června 2018 6:17 Praha

PAVLÍK: (Ne)týmová hra. Na intriky není v gastronomii prostor

Pavol Pavlík. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Práce v gastronomii by se dala klidně přirovnat k jakékoliv týmové hře. Nikdy nejde o jednotlivce, ale o každého zúčastněného. Kdo to má obráceně, má...

12. června 2018 6:09

Islandské speciality i poctivý kváskový chleba. Nové pekařství na Újezdu musíte navštívit

Islanďan Davíd Arnórsson ve své pražské pekárně Artic Bakehouse. Vše včetně... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Islanďan Davíd Arnórsson (38) se jen pár týdnů po otevření své pekárny Artic Bakehouse na pražském Újezdě stal neobvyklým úkazem. Proč se pekař z...

11. června 2018 6:00

Procházka Sapou s Asi.jatkou. Kde koupit čerstvou zeleninu a kde si dát nejlepší pho?

Bez pasu do Vietnamu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvý koriandr, thajská bazalka i citronová tráva. Korýši v kádích a nejlepší vietnamská bistra v Praze. Areál Sapy je známý především jako tržnice...

10. června 2018 6:53 PRAHA

Vinaři z Troji začali vyrábět perlivá vína, možná zvětší vinice

Víno (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Trojští vinaři z vinice svaté Kláry v Botanické zahradě hl. m. Prahy v letošním roce kromě tichých vín vyrobili poprvé i perlivý mok, celkem 4000...

9. června 2018 5:49

Řecké vábení. Cherry rajčata s kozím sýrem, tymiánem a medem

Glazovaná rajčata s medem, kozím sýrem a pikantními kapary završí voňavý... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letní dovolená je už v dohlednu. Současné počasí sice k atmosféře k ní navádí už od dubna, ale vůni a šum Egejského moře nepřinese. Stejně jako...

Recept 8. června 2018 6:19

Jak na pečenou makrelu? Nejlepší je s výraznou omáčkou

Makrel je mnoho druhů: některé mají výrazné tmavé pruhy, jiné nenápadné... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle nenápadná ryba, kterou zná česká kuchyně hlavně v uzené podobě, má lahodné maso, které vynikne jak v suši, tak jednoduchým pečením v troubě...

8. června 2018 6:23 PRAHA

Zapomeňte na grilování, do Česka vtrhlo barbecue. Jaký je v nich rozdíl?

Američané Dean a Lori Selbyovi mají ve své pražské restauraci takzvaný smoker,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nižší teplota, delší čas, víc dovedností… a na konci maso tak křehké, že se rozpadá pod dotykem vidličky. Ač jsou Mekkou barbecue Spojené státy, jeho...

7. června 2018 5:02

VIDEORECEPT: Ugrilováno za deset minut. Jak na kuře tandoori?

Grilované kuře tandoori s indickým salátem a chléb papadum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

Seriál 6. června 2018 6:12

DAVID: Rezervace, nechodiči a zavřené restaurace. Proč se vyplatí zavolat?

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rozmohl se nám tady takový nešvar, známá hláška z českého filmu. Tentokrát by na tabuli bylo na napsáno REZERVACE A NECHODIČI.

Doporučujeme 5. června 2018 5:36 Praha

Nové bistro na Letné dostalo název Pipca. Specialitou jsou kuřata opečené na rožni

Kromě klasického grilovaného kuřete si můžete drůbeží maso objednat též... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šťavnatá kuřata opečená na ohňové stěně jsou hlavní specialitou nového bistra na pražské Letné. Kovová rotisserie je v podniku Pipca hlavním...

20. června 2018 10:50 PLZEŇ

Prazdroj zahájil provoz nové varny a rozšiřuje výrobu plzeňského

Soudkem plzeňského oslavil Prazdroj i otevření nové varny. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeňský Prazdroj zvyšuje téměř o třetinu kapacitu výroby prémiového piva Pilsner Urquell. Uspokojí vyšší poptávku v Česku i po světě, zejména v...

20. června 2018 9:34 PRAHA Miroslav Petr

Staropramen rostl díky exportu. Na trzích v zahraničí je dvojka

Návštěvnické centrum Staropramene a šéf pivovaru Petr Kovařík (vlevo). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Celkem 3,1 milionu hektolitrů piv uvařily v loňském roce v Česku Pivovary Staropramen. Meziroční mírný nárůst smíchovské a ostravské produkce celkem...

Doporučujeme 18. června 2018 18:23 PRAHA Miroslav Petr

Minipivovary posedmé vytáhly na Hrad. Prezident opět chyběl

Pivo na Hrad - posedmé kousek od svatého Víta a Daliborky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Skoro 3 tisíce návštěvníků, 62 minipivovarů z Česka a dva rakouské, přes 7 tisíc litrů piva, což představuje na 93 tisíc degustačních porcí po 0,75...

10. června 2018 16:00 PRAHA Miroslav Petr

Pivo v plechu zvítězilo nad plastem, sklo ale stále dominuje

Pivo Pilsner Urquell v plechovce. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je dražší než v lahvi a na trhu viditelně roste teprve třetím rokem. Přesto už pivo v plechovkách – především zásluhou produkce Plzeňského Prazdroje...

Doporučujeme 8. června 2018 16:01 PRAHA Miroslav Petr

Prazdroj testuje nový Gambrinus. Má pomoci k obnově pošramocené pověsti

Plzeňský prazdroj testuje novou nepasterovanou jedenáctku Gambrinus. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeňský Prazdroj vaří nový ležák se značkou Gambrinus. Nepasterovaná jedenáctka je na zkoušku k mání v několika hospodách a restauracích po Česku....

7. června 2018 10:54 PRAHA

Kebab, většinou zmražený a s fosfáty. Co je v pochoutce, která poslala do nemocnice desítky lidí

Kebab - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obliba kebabu u nás rok od roku roste a bister, která ho nabízejí, rychle přibývá. O to víc milovníky tohoto rychlého občerstvení zaskočil případ z...

Recept 3. června 2018 5:59

Jde to i na sladko. Připravte si chřestový koláč podle cukráře

Chřest | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřestová sezona stále ještě neskončila, pokud si chcete dopřát ještě jeden neobvyklý pokrm z královské zeleniny, zkuste chřestový koláč od cukráře...

2. června 2018 6:24

Bezinková nevěsta. Dort s bezinkami boří královské tradice

Bezinková nevěsta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Britská královská svatba prince Harryho s Meghan Markle ukázala, že jde tak trošku o zpupný pár, kterému se podařilo s jistou škodolibostí zbořit...

Rozhovor 1. června 2018 6:00 PRAHA

Tlačenka je nechutná. Polkl jsem první sousto a pak ji před tchánem zvrátil, říká italský zmrzlinář

Pietro Amato | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Narodil se v Palermu a vystudoval politologii, nyní žije v Praze a živí se tím, že vyrábí pravé italské gelato. „Žiji tu rád, Praha je krásné město,...

31. května 2018 6:27

KUNC: Skrytý klenot v pražské Troji

Šéfkuchař Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste rozklikli tento článek, jen abyste zjistili, budu-li psát o sobě, musím vás hned na začátku zklamat. Jsem samozřejmě hrdý na práci, kterou...

Rozhovor 29. května 2018 6:59

Jídlo na ohni má jinou chuť i vůni, kam se hrabe trouba, říká šéfkuchař

Místo obvyklých šelem si Přemek Forejt oblíbil motýly: otakárka fenyklového si... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se šéfkuchařem olomoucké restaurace Entrée Přemkem Forejtem (31) o tom, kdy měl v kuchyni největší trému, proč chce mít restauraci plnou živých...

26. května 2018 6:08

Salát s uzenou makrelou a jogurtovou zálivkou s koprem. Osvěží a zasytí

Salát s uzenou makrelou a jogurtovou zálivkou s koprem. Osvěží a zasytí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Makrela nám může připomínat neslavné doby socialismu, když byla prakticky jednou z mála mořských ryb, které byly, kromě nespecifikovaného rybího...

Recenze 25. května 2018 6:37

Naturální vína, lokální suroviny. Restaurace Thir v Táboře stojí za výlet

Proměnlivé menu může mít podobu štýrské polévky se zakysanou smetanou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Progresivní restaurant v Táboře staví na konceptu lokálnosti – v létě má z okolí až devadesát procent surovin. Menu pro Thir střídavě vymýšlejí...

24. května 2018 6:00 ČESKÉ BUDĚJOVICE Miroslav Petr

Produkce Budvaru padá. Čtvrtému největšímu pivovaru u nás loni klesla výroba o­ pět procent

Budweiser Budvar. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Budějovickému Budvaru se nedaří. Pivovar sice své loňské výsledky ještě nezveřejnil, ale podle několika nezávislých zdrojů klesla jeho celková...

další články


Najdete na Lidovky.cz