Doporučujeme aktualizováno 10:36, 22. 9. 2017 6:36

S čedarem či pálivými papričkami. Bistro nabízí krokety na všechny způsoby

Koule plněné čedarem jsou mezi zákazníky žižkovské kroketárny nejoblíbenější. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krokety s uzeným kuřetem, krokety s čedarem, krokety s pálivými kousky jalapeňos… Menu pražského podniku Croq’n’Roll se prostě soustředí primárně na...

Exkluzivně 21. září 2017 6:37

Oběd kancelářských krys: Kam na Vinohradech na nejlepší pizzu?

Pizza (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která pizzerie stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl...

19. září 2017 11:52 LONDÝN

Chameleoni v jídle. Chuti, které předstírají, že jsou něčím jiným

Čerstvá šťáva - iusttrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud člověk pije mangový džus, nemůže se nikdo divit, když si bude myslet, že hlavní ingrediencí nápoje je mango. Ovšem často to není pravda,...

19. září 2017 11:46 MARINA DI GINOSA

Italové zařazují medúzy do jídelníčku. Zamořily jim totiž pláže na jihu země

Medúza (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čím dál teplejší Středozemní moře a rozšíření Suezského průplavu v roce 2015 otevřelo bránu pro invazi medúz k italským břehům. Evropská komise...



19. září 2017 7:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Vyzkoušejte jarní závitky s kachnou se salátem ze zelené papáji

Vyzkoušejte jarní závitky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

18. září 2017 6:00 BRNO

V Brně se na festivalu podávala například porcovaná tarantule či krokodýlí filet

Larvy potemníka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci...

18. září 2017 6:00 BRNO

Muškát moravský slaví 30 let od zapsání do odrůdové knihy

Víno (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jedna z nejznámějších a nejrozšířenějších tuzemských vinařských odrůd, Muškát moravský, slaví 30 let od svého zapsání do Státní odrůdové knihy. Dnes...

18. září 2017 6:00 MOSKVA

Aeroflot podává jídlo z nové ruské kuchyně. Například mořský jazyk s obilninami

Boeing 777 v barvách ruské společnosti Aeroflot. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud sedíte v byznys třídě na palubě letadla Aeroflotu a listujete poledním menu, nedivte se, až narazíte na mořský jazyk s obilninami a sladkým...

17. září 2017 6:00 PRAHA

Fast food po česku. Svíčkovou, guláš i knedlovepřozelo si můžete vzít do ruky

Knedlík do ruky s gulášem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Společnost Goldens vytvořila ve spolupráci s nizozemskou pekárnu Dutch Bakery kombinaci tradiční české kuchyně a rychlého občerstvení - knedlík do...

16. září 2017 6:20

Fíkový koláč s gorgonzolou. Překvapivé souznění chutí

Fíkový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Málokteré ovoce patří neoddělitelně k horkému létu jako právě fíky. Ať už ho otevírají svojí první úrodou v červnu anebo ho uzavírají šťavnatou...

14. září 2017 6:20

Oběd kancelářských krys: Asijský Žižkov nabízí nadýchané bagety i pálivé vindaloo

Vindaloo ze žižkovské Spice India Restaurant. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

13. září 2017 6:00 SYDNEY

Australané by měli více jíst klokany, podle ekologů se přemnožili. Je jich dvakrát více než lidí

Pářící se klokani na předměstí Melbourne. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Austrálii v roce 2016 žilo dvakrát více klokanů než lidí. Ekologové a majitelé půdy tvrdí, že počty těchto zvířat jsou neúnosně vysoké, a nabádají...

10. září 2017 6:13

Připravte si pomalu pečenou krkovici s hříbky a jedlovým olejem, podle šéfkuchaře

Připravte si pomalu pečenou krkovici s hříbky a jedlovým olejem, podle... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco českou klasiku? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Petra Šmrhy z restaurace Hotelu Unic na pomalu pečenou krkovici s kroupami, hříbky a...

9. září 2017 6:18

Urodily se vám cukety? Zapečte je s masem a parmazánem

Před podáváním ještě posypeme parmazánem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte co s cuketami? Tento recept na zapečené cuketové lodičky plněné masem je osvědčenou klasikou a hravě vydá za lehké hlavní jídlo. Navíc vám...

Rozhovor 8. září 2017 6:13 Alena Pecháčková

Cukr je ve zmrzlině důležitý. Pochopíte to tehdy, když ho tam nedáte, říká zmrzlinář

Zmrzlinář Jan Hochsteiger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zmrzlinu si chodil kupovat jako malý do cukrárny, která byla přímo v baráku, kde bydlel. Dnes si recepty na zmrzliny vytváří sám a vyrábí dvě tuny...

8. září 2017 6:58

Zahřejte se. Připravte si celerovou polévku podle šéfkuchaře

Celerová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Výkyvy teplot patří k podzimu. Se změnou počasí úzce souvisí i stravovací návyky. Chladná rána i noci doprovází chuť po něčem dobrém, zdravém a lehce...

Exkluzivně 7. září 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kde si dát v Karlíně dobrý salát?

Řetězec, který se postupně rozrůstá po Česku, má nabídku inovovanou podle... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Seriál 6. září 2017 5:05

KONHEFR: Hamburgerové šílenství. Když v Chorvatsku neseženete rybu, pouze burger

Burger (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hamburger (nebo pouze burger) je sendvič skládající se z grilované placky mletého masa, nejčastěji hovězího, vloženého mezi napůl horizontálně...

5. září 2017 6:00 LONDÝN

Potravinoví giganti investují do zlepšení chuti stévie. Je alternativou cukru

Zázračná rostlinka stévie nahradí cukr. Jak ji vypěstovat? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Za poslední desetiletí se z málo známé rostliny dvěstěkrát sladší než cukr stalo globální odvětví o hodnotě čtyř milionů dolarů (89 milionů korun)....

4. září 2017 6:50

Oranžové mámení. Kde a jak si vychutnáte jeřabiny?

Jeřabiny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jeřabiny koncem léta svými zářivými plody zdobí přírodu. K jídlu se většinou nehodí, jsou dost trpké. Existuje ale chutná výjimka objevená v...

3. září 2017 6:26

Zapáchající ovoce, cvrčci či nápoj z hnízda. Festival v Olomouci nabídne extrémní pokrmy

Durian | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cvrčky, červy, nejvíce zapáchající ovoce na světě či nápoj z ptačího hnízda budou moci ochutnat návštěvníci druhého ročníku Extrem Food Festivalu,...

3. září 2017 6:00 PAŘÍŽ

Svět objevuje veganské sýry. Přichází jim na chuť i ‚sýrový národ‘

Tyhle sýry vypadají krásně, jenže v Čechách a na Moravě preferujeme taveňák, eventuálně starý dobrý smažák.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sýrové obchody, kterým se francouzsky říká fromagerie, lemují ulice prakticky všech francouzských měst. Jejich odborně vyrobené - a někdy také...

2. září 2017 6:20

Vyzkoušejte barevné zeleninové placky bez mouky

Chlebíčky můžeme namazat krémovým sýrem a posypat pažitkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vlna oblíbenosti zeleninových pokrmů nebere konce. Zeleninou se krmí všichni a nutno konstatovat, že je stále v kurzu. Vychutnejte si zeleninové...

22. září 2017 21:10 PRAHA

Speciální várky piv a tisíce hospod oslaví svatého Václava

Takto budou označeny hospody, které se zapojí do oslav Dnů českého piva. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V předvečer svátku svatého Václava, patrona zdejších pivovarníků, vypukne u nás už popáté týdenní maraton Dnů českého piva. Po celé republice se...

17. září 2017 21:37 PLZEŇ Miroslav Petr

V Plzni už podesáté svítilo Slunce ve skle. Minipivovary měly žně

Slunce ve skle - už podesáté. A opět tisíce lidí. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Skoro osmdesátka nejmenších výrobců piva představila o víkendu přes tři stovky druhů čepovaných a desítky lahvových piv na největší akci svého druhu...

Doporučujeme 17. září 2017 17:00 PRAHA Miroslav Petr

Češi mají další světové prvenství. Pijí nejvíc piva za nejmíň peněz

Ilustrační foto: Čepované pivo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Praha má podle analýzy Deutsche Bank nejlevnější pivo z padesátky metropolí po celém světě. Na druhé straně stále platí, že rekordmany jsme i ve...

Doporučujeme 15. září 2017 16:00 PRAHA Miroslav Petr

Pivovary Lobkowicz chřadnou. Pod Číňany se propadly v Česku až na sedmé místo

Piva Platan ze skupiny Pivovary Lobkowicz. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Skupina sedmi regionálních výrobců piva společnost Pivovary Lobkowicz se propadá v žebříčku předních producentů zlatavého moku v Česku. Roky platilo,...

aktualizováno 16:31, 4. 9. 2017 12:39 PRAHA Miroslav Petr

Plzeň, Kozel i Gambrinus v plechu a lahvích zdraží. Přidají se další pivovary?

Pivo Pilsner Urquell v plechovce. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeňský Prazdroj od 1. října zvýší ceny baleného piva - tedy v lahvích, plastu a plechu. A to v průměru o 3,1 procenta. Zdražení se týká všech...

1. září 2017 6:00 Marie Vejvodová

Byznys s domácími limonádami. Pozor na přeslazený a předražený podfuk

Čerstvá citronáda s mátou - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Okurková, melounová, levandulová i borovicová... Takzvané „domácí“ limonády dnes nabízí skoro každá kavárna či restaurace po celé republice. Řídí se...

31. srpna 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kde si dát na Vinohradech vynikající indické kari?

Indické jídlo (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které indické bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz...

30. srpna 2017 6:36

Zachraň jídlo: Nevyhazujte dužinu z odšťavňování, udělejte z ní sušenky

Nevyhazujte dužinu z odšťavňování, je to skvělá ingredience | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Odšťavňování je hitem po celý rok, nejen v létě. Asi většina z nás při něm vyhazuje nemalé množství vlákniny, která v odštavňovači zůstává. Přitom je...

29. srpna 2017 12:43 PŘEŠTICE Miroslav Petr

Přeštice otevírají minipivovar. Jeden z mála erárních v Česku

V Přešticích vaří pivo sládek Petr Hampl. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Přeštic na Plzeňsku se po více než sto letech vrací výroba piva. Minipivovar s roční kapacitou 1400 hektolitrů, který i s restaurací vlastní...

Rozhovor 29. srpna 2017 6:32 PRAHA

Největší nešvar českých restaurací? Špinaví kuchaři a plýtvání potravinami, říká šéfkuchař

Roman Dolejš | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro hvězdy NHL i NBA, projezdil celý svět a jako jediný v Česku vařil ruánskou kachnu, jeden z nejluxusnějších a zároveň nebizarnějších pokrmů...

28. srpna 2017 13:25 BRNO

Vinaři už mají za sebou sběr hroznů na burčák

Vinaři už mají za sebou sběr hroznů na burčák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vinaři už mají za sebou hlavní část sběru hroznů na burčák. V některých místech už ho dokonce prodávají. Sklizeny jsou rané odrůdy jako Muškát...

Advertorial 28. srpna 2017 6:47

Grilování v přírodě? Vykopejte si Setonův hrnec

Setonův hrnec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je to vlastně jenom díra v zemi s několika horkými kameny a trochou vody, ale úplně stačí k přípravě teplého oběda. Výroba tohoto hrnce vám zabere...

27. srpna 2017 6:40 MEXIKO

Lahodná opuncie může být i zdrojem elektřiny

Opuncie (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mexický znak, opuncie mexická, zaujímá ústřední postavení na zelenomodročervené vlajce Mexika. Tento kaktus ale kromě gastronomie a léčiv našel i...

další články


Najdete na Lidovky.cz