25. února 2018 6:00 PRAHA

Máte rádi kebab? Vetšinou jíte zmražený polotovar se spoustou aditiv

Kebab (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obliba kebabu u nás rok od roku roste a bister, která ho nabízejí, rychle přibývá. O to víc milovníky tohoto rychlého občerstvení z grilu nedávno...

24. února 2018 6:36

Rýžový nákyp s meruňkami. Stálice, která nezklame

Javorový sirup dodá rýžovému nákypu hloubku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pod anglickým výrazem “comfort food” si můžete představit jídlo, které vás zahřeje, zasytí, uspokojí, uvolní a navíc vám s největší pravděpodobností...

Rozhovor 23. února 2018 6:48 PRAHA Alena Pecháčková

Cukr vyvolává jen další chuť na jídlo, závislost na něm je progresivní, říká blogerka

Janina Černá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Trpěla bulimií i anorexií a přes 13 let se potýkala s poruchami příjmu potravy. Problému se zbavila, až když vyřadila z jídelníčku cukr. „Zbavení se...

Exkluzivně 22. února 2018 6:50

Oběd kancelářských krys: Bistra se sociálním přesahem. Kde je v Praze hledat?

Sociální bistro střecha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když si tu dáte oběd, dáte práci někomu, kdo by ji jinak sháněl jen velmi těžko. Vyzkoušejte tři pražské podniky se sociálním přesahem. Chcete se...



Doporučujeme 21. února 2018 6:04

ŠÁDA: Nejlepší bylinka brzy z jara? Medvědí česnek nemá konkurenci

Medvědí česnek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Moje nejoblíbenější bylinka blížícího se jara je určitě medvědí česnek. Vytrvalá rostlina především listnatých lesů se někde objevuje už na přelomu...

20. února 2018 5:47

VIDEORECEPT: Thajská delikatesa. Pikantní salát s hovězím masem

Thajský hovězí pikantní salátek NamTok Nue | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server...

Recept 18. února 2018 6:55

K pivu nebo vínu. Vyzkoušejte pohankové placky se zelím

Pohankové placky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tyhle placičky mají opravdu říz, zvlášť když nevynecháte česnek. Směle pak můžou konkurovat kdejaké protřelé pochutině k pivu nebo vínu. Vyzkoušejte...

17. února 2018 6:26

Kadeřávek patří k těstovinám. Tagliatelle s pikantním vepřovým ragú a parmazánem

Jednoduché, přesto plnohodnotné a chutné jídlo italského střihu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduché, přesto plnohodnotné a chutné jídlo italského střihu – to jsou tagliatelle s pikantním vepřovým ragú, kadeřávkem a parmazánem. Vepřové...

Rozhovor 16. února 2018 6:03

Řízky jsou jako chleba, člověk se jich nikdy nepřejí, říká šéfkuchař

Šéfkuchař David Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyrostl na české kuchyni, kterou miluje, ačkoli ji má nejraději v odlehčené verzi. Nezahuštuje pokrmy moukou a rád vrací na menu jídla, která se z...

Exkluzivně 15. února 2018 6:37

Obědy kancelářských krys: Kam v Praze na nejlepší párek v rohlíku

Fantazie týmu Mr.HotDog nemá mezí, dostanete tu klasický hotdog, ale taky... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Párek v rohlíku či hot dog do ruky? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu?...

14. února 2018 6:41

PUNČOCHÁŘ: Ubrus a příbor restauraci neudělají aneb bez dobré jídla to nepůjde

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě se vám to už někdy stalo. Jdete do skvěle vyhlížející restaurace: pěkný design interiéru, originální skleničky i talíře, všechno napulírované....

13. února 2018 6:52

VIDEORECEPT: Klasika thajské kuchyně. Jak na nudle pad thai?

Pad thai s krevetami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server...

Recept 10. února 2018 6:08

Den palačinek bez výčitek. Čokoládové anebo s banánem a karamelovou polevou?

Palačinky s domácí karamelovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V úterý nastane Den palačinek. Není to nějaký komerční výmysl nenasytných supermarketů, jak navíc prodat tuny cukru, čokolády, mouky, hektolitry...

Rozhovor 9. února 2018 6:29

Recepty jsou rodinné tajemství. Jednou je zdědí mé děti, říká šéfkuchař

Andy Tan | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recepty nezveřejňuje, jsou jeho tajemstvím. Většinu z nich zdědil a po něm ho zdědí jeho děti. Mluví pěti jazyky a vařil v restauracích v Indonésii,...

8. února 2018 6:01

Oběd kancelářských krys: Vinohrady s chutí Řecka

Řecký salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Recept 7. února 2018 6:45

Bylinky a luštěniny. Jak na čirok se špenátem a cizrnou?

Čirok se špenátem a cizrnou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tímhle jídlem se dá nenápadně propašovat do jídelníčku spousta divokých bylin. Vyběhněte do zahrady nebo nejbližších luk a lesů a podívejte se po...

7. února 2018 6:30 PRAHA

GRUSZ: Proč se vyhnout chemii v jídle?

Miroslav Grusz, šéfkuchař mg restaurace | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V potravinách jsou zbytky hormonů,pesticidů i antibiotik. Většinou jsou obsaženy v malém množství, ale dnes už je prokázaná jejich škodlivost při...

6. února 2018 6:50

VIDEORECEPT: Pravá Asie. Jak na thajské zelené kari, poradí šéfkuchař

Zelené kari (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server...

aktualizováno 21:43, 5. 2. 2018 19:13 PAŘÍŽ

Michelin rozdával hvězdy, zahraniční restaurace posilují. Šéfkuchař Brase požádal o vyškrtnutí

Michelin rozdával hvězdy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradiční průvodce restauracemi a hotely Michelin v letošním vydání věnovaném Francii ocenil 621 restaurací, tedy o pět více než loni. Nejméně o...

5. února 2018 5:40 ŘÍM

Kdo se špatně stravuje, často také kouří a pije alkohol, ukázali vědci

Obezita - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestliže špatně jíme, pak velmi často míváme i jiné málo zdraví prospěšné návyky. Jeden špatný návyk vyplývá z druhého, píše italský deník Corriere...

Recept 4. února 2018 6:25

Tatarák bez masa? Vyzkoušejte ten z červené řepy se sardinkami

Tatarák z řepy, ananas s kari a sardinky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace Mlýnec na tatarák z řepy se sardinkami a ananasem.

Rozhovor 2. února 2018 6:31 Alena Pecháčková

Bez laktózy a cholesterolu? Veganské ‚sýry‘ z kešu ořechů jsou zdravou alternativou

Alexandra Šulcová a její Alexýry | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Trh s rostlinnou stravou se u nás i ve světě neustále rozrůstá a veganské verze dnes najdeme už téměř k jakémukoli klasickému výrobku. Alexandra...

20. února 2018 17:29 PRAHA Miroslav Petr

400: Počet minipivovarů překročil další magickou hranici. A dál přibývají

Minipivovar U Supa v Praze. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Boom craft pivovarů nezadržitelně pokračuje. Co týden, to jeden nový. A nejinak tomu bude i v dalších letech. Pro podnikatele je však největším...

20. února 2018 15:22 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zlaté pivní pečetě získaly Bernard, Heineken, Černá Hora i Budvar

Stanislav Bernard, majitel Rodinného pivovaru Bernard | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V rámci Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích soutěžilo přes 250 pivovarů a 603 degustátorů posoudilo kvalitu 1200 vzorků.

9. února 2018 12:27 BRNO/PRAHA

Zelené pivo nebo speciál zakázaný králem. Jihomoravské pivovary zbrojí na Velikonoce

Zelené pivo na Zelený čtvrtek. To je již tradiční marketingový tah brněnského pivovaru Starobrno.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jihomoravské pivovary se už chystají na letošní velikonoční svátky. Začaly vařit své speciály. Ve Starobrnu v pátek udělali první várku zeleného...

8. února 2018 0:47 PRAHA Miroslav Petr

Nejlepší ležák z pražských minipivovarů se vaří U Supa

První pivní Tramway a degustace Krále Prahy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Světlá dvanáctka Sup z restauračního pivovaru v Celetné ulici v Praze vyšla vítězně z prvního ročníku degustační soutěže o Krále Prahy, pořádaného...

6. února 2018 16:25 PRAHA Miroslav Petr

Pivařů loni mírně ubylo, ale ti zbylí pijí víc a častěji

Oktoberfest 2011 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejnovější reprezentativní průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění ukázal na vzorku skoro tisícovky respondentů, že klesá počet mužů - pivařů....

Recept 3. února 2018 6:35

Nevíte, co s jablky? Dejte je do makového koláče, krásně ho zvláční

Makový koláč s jablky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Makovec nebo makový koláč má v české kuchyni své pevné místo. Ať už ho připravíte na plech, do dortové nebo bábovkové formy, vždy je to pochoutka!...

1. února 2018 6:12

Oběd kancelářských krys: Snídaně v čase oběda v Praze?

Farm si zakládá na tom, že vám snídani připraví klidně i k večeři: ať už budete... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

31. ledna 2018 7:16

TRČKA: První dojem aneb Na co koukat při vstupu do restaurace

V restauraci (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevím jak vy, ale já na něj dost dám. Zatím mě nenechal ve štychu a neustále mě přesvědčuje o tom, že se vyplatí táhnout to s ním dál... A o kom, že...

Recept 30. ledna 2018 6:28

Jak na nejlepší škvarkovou pomazánku? Zkuste recept šéfkuchaře

Masopustní menu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Škvarková pomazánka sice není úplně nejzdravějším pokrmem, ale jednou za čas tělu neuškodí, zvlášť v zimě, kdy bychom měli jíst vydatnější jídla....

29. ledna 2018 12:06

Občas se chodím najíst do McDonalda, říká michelinský šéfkuchař z Průhonic

Nicolas Decherchi. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nicolas Decherchi získal během necelých tří let dvě michelinské hvězdy. Šéfkuchař francouzské restaurace Paloma teď chce to samé dosáhnout i v Česku,...

29. ledna 2018 6:21

Pokrm, který zahřeje. Zkuste dýňové kari s cizrnou, radí Kamu

Dýňové kari s cizrnou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýně a cizrna? Báječná kombinace, která ve spojení s šalotkou, kokosovým mlékem a indickým kořením rozvoní nejen vaši kuchyň, ale i celý váš byt či...

28. ledna 2018 6:00 ATLANTIC CITY

Gordon Ramsay si v květnu otevře další steakhouse v americkém Atlantic City

Gordon Ramsay | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Britský šéfkuchař Gordon Ramsay otevře v květnu steakhouse v kasinu společnosti Harrah’s v americkém Atlantic City. Bude to jeho druhý podnik v tomto...

27. ledna 2018 6:17

Zkuste hummus se zapečenou červenou řepou se sýrem feta a čerstvou mátou

Servírujeme pokapaný olivovým olejem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hledáte nějaký lehký oběd nebo večeři a nevíte, jak na to? Zkuste nejen běžný salát, ale osvěžte se a především se zasyťte velmi zdravou pochoutkou z...

26. ledna 2018 6:40

Bez lepku a laktózy. Lidé mnohdy vyřazují potraviny z jídelníčku bezdůvodně

Francouzská bageta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lidé vyřazují mnohé potraviny podle výživové poradkyně Moniky Tělupilové z jídelníčku bezdůvodně, často pod dojmem různých módních vln. Řekla to na...

další články