20. ledna 2018 6:29

Dokonalý lék na šedé a mrazivé dny? Uvařte si segedínský guláš

Segedínský guláš servírujeme s rohlíkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Segedínský guláš je ideálním pokrmem pro současné mrazivé počasí. Maso, které se rozpadá na jazyku, zakysané zelí, lehce pikantní chuť omáčky, kterou...

Rozhovor 19. ledna 2018 6:12 Praha

Občas nás srovnávají s Májkou. Naše paštiky prý ale chutnají lépe, říká majitel ‚manufaktury‘

Tomáš Babinec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bůčková s chilli, kachní či jelení. Neobsahují žádný lepek ani škroby a jsou vyrobeny pouze z masa a koření. O čem je řeč? O paštikách. Manželé Tomáš...

18. ledna 2018 6:54

Oběd kancelářských krys: Kam na nejlepší chlebíček v centru Prahy?

Klasika z Libeřských lahůdek. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Recept 18. ledna 2018 6:12

„Rybičková“ pomazánka z cizrny. Jak ji připravit?

„Rybičková“ pomazánka z cizrny a zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tato pomazánka je mezi vegany obzvláště oblíbená a nejsnadněji a nejrychleji ji vyrobíte ze sterilované cizrny. A budete překvapeni, jak moc se chutí...



Recept 17. ledna 2018 6:13

Polévka na zimu? Květáková s miso a opečeným tofu, říká Kamu

Květáková s miso a opečeným tofu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Polévka, která ve vás díky miso pastě, sójové omáčce a sezamovému oleji ve spojení s jemnou chutí koření vyvolá myšlenky na Japonsko. Je krémová,...

Recept 16. ledna 2018 6:16

Jak na semínkové flapjacky se sušeným ovocem a kakaem?

Semínkové flapjacky se sušeným ovocem a kakaem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tyto tyčinky vám dodají sílu, i když v nich není cukr. Jsou slazeny pouze kukuřičným sirupem. Díky svému složení jsou vhodné převážně pro zimní...

16. ledna 2018 6:52 OSLO

Nápis ‚není špatné po‘. Norské mléko bude mít nové označení trvanlivosti

Mléko - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Množství kartonů s mlékem v Norsku brzy ponese nové označení trvanlivosti. Aby předešla plýtvání, rozhodla se mlékárna Tine přidat na obalech svých...

Recept 15. ledna 2018 5:31

Thajská klasika. Vyzkoušejte červené kari s krevetami podle Kamu

Červené kari s krevetami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Výrazné thajské pikantní kari z červených chilli papriček rozproudí vaše chuťové pohárky. Krevety můžete buď vynechat, a vykouzlit tak vegetariánské...

14. ledna 2018 6:24

Fast food po Česku. V Ostravě se bude vyučovat na gastronomické škole

Variace pokrmů (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství Ahol v Ostravě připravuje nový studijní obor zaměřený na fastfoodovou gastronomii.

13. ledna 2018 6:01

Skvostný kuřecí vývar se zázvorem asijského střihu. Tajemství je v surovinách i postupu

Kuřecí vývar asijského střihu je voňavou a zahřívací záležitostí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Doma se říkávalo, že nejlepší kuřecí polévka se vařila v hotelu Grand v Doksech u Máchova jezera, a to podle receptu paní hoteliérové. Tak jsem se jí...

Rozhovor 12. ledna 2018 6:21 PRAHA

Tělo poslouchám. Když má chuť na koblihy, dostane je, říká Anna Linhartová

Anna Linhartová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hraje v seriálech, filmech, ale i zahraniční produkci, nedávno také vydala kuchařku Hřešíš/řešíš. Annu Kameníkovou znají lidé spíše jako Linhartovou....

Exkluzivně 11. ledna 2018 6:58

Oběd kancelářských krys: Kterou pivovarskou restauraci navštívit?

Vinohradský pivovar vaří vlastní pivo, které tu čepují ženy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Seriál 10. ledna 2018 6:46

ŠÁDA: Jídelníček zimních medvědů. Jak na kapustu?

Kapusta (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V posledních letech se kuchařské trendy vracejí zpět ke kořenům a jídelníček se inspiruje postupy a recepty našich předků na používání a zpracování...

Recept 9. ledna 2018 6:49

Zahřejte se vegetariánským chilli. S fazolemi, cizrnou a dýní

Vegetariánské chili s fazolemi, cizrnou a dýní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K podzimu a zimě patří zahřívací jídla, která nás nejen v tomto směru uspokojí. Miska horkého chilli con carne se k tomu přímo nabízí. Chilli con...

6. ledna 2018 6:44

Kimči. Korejská národní vášeň i zdravá pikantní pochoutka

Kimči. Korejská národní vášeň i zdravá pikantní pochoutka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kimči má všechno! Aspoň se tak zdá. Když si spočítáte komplexní chutě kimči včetně proslulé umami, nesmírnou variabilitu použití a také různé podoby...

5. ledna 2018 6:41

SOUTĚŽ: Vyhrajte kuchařku plnou zdravých receptů

Jíme zdravě s Fitrecepty II. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů uvedla na trh svoji kuchařku zdravých receptů. Druhý díl vznikl na základě ohlasů nadšených čtenářů. Těšit...

Exkluzivně 4. ledna 2018 6:06

Oběd kancelářských krys: Kam za českou klasikou v Malešicích?

Gulášová polévka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Recept 3. ledna 2018 5:19

Poctivý vývar zahřeje. Připravte si polévku z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky se smaženými knedlíčky s masem z oháňky a hnědým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na polévku z hovězí oháňky se smaženými knedlíčky...

2. ledna 2018 6:00 Svijany

Pivovar Svijany uvařil loni rekordních 637 500 hektolitrů piva

Pivo Svijany. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovar Svijany uvařil loni podle předběžných informací rekordních 637 500 hektolitrů piva. Je to zhruba o dvě procenta více než v roce 2016. Přes...

17. ledna 2018 10:50 PRAHA Miroslav Petr

Pivní novoty: Kniha o pivu zasvětí laiky a počtou si i znalci

Křest Knihy o pivu - vydavatelé, autoři a kmotři. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nakladatelství Smart Press vydalo koncem loňska zdařilého průvodce světem pivních radostí – Knihu o pivu autorů Pavla Borowiece a Marcely Titzlové....

14. ledna 2018 10:28 PŘEROV

Pivovar Zubr letos investuje 25 milionů korun do nové filtrace

Varna pivovaru, kterou postavily strojírny ZVU Potez. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovar Zubr letos investuje více než 25 milionů korun do pořízení nového systému filtrace piva. Bude to největší investice letošního roku, řekl...

9. ledna 2018 20:59 PRAHA Miroslav Petr

Pivní novoty: Bad Flash Black List potěší milovníky stylu IPA

Bad Flash Black List - hořká IPA z pěti druhů sladů a dvou druhů chmele. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zástupci pražských kultovních Zlých časů a Kulového blesku si udělali radost novinkou ve své značce Bad Flash. Sládek Martin Vávra uvařil pro tento...

4. ledna 2018 14:09 PRAHA, PADOVA Miroslav Petr

Asahi přesouvá výrobu své prémiové značky ze Smíchova do Itálie

Prezident koncernu Asahi Akiyoshi Koji a nejvyšší šéf Asahi Breweries Europe... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Japonský majitel Plzeňského Prazdroje koncern Asahi ukončil v Česku licenční výrobu své značky Asahi Super Dry. Pivo začal od letoška vařit Japonci...

2. ledna 2018 6:27

Jak na jelení kolínko se šípkovou omáčkou? Poradí šéfkuchař

Jelení kolínko s šípkovou omáčkou, křenovou kaší, kořenovou zeleninou, houbami... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na jelení kolínko s šípkovou omáčkou, křenovou...

1. ledna 2018 6:00

Co připravit na Nový rok k obědu? Přinášíme tři recepty z čočky

Čočka - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Navíc má i blahodárné účinky na naše zdraví. Připravit ji můžete klasicky s uzeným, nebo...

Recept 31. prosince 2017 6:10

Z červené řepy či brynzy. Vyzkoušejte na Silvestra pomazánky podle šéfkuchaře

Pomazánka z červené řepy (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přejedli jste se o Vánocích sladkého? Máte chuť pro změnu na něco lehkého a svěžího? Nejen na oslavu Silvestra se vám budou hodit recepty na zdravé a...

Rozhovor 30. prosince 2017 8:39

‚Rychlé a neformální občerstvení? Češi zkouší rádi nové věci‘

Německý koncept, italská kuchyně. To je Vapiano | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Síť restaurací Vapiano má za sebou léta rychlého růstu a působí už v desítkách zemí. Nyní přichází i do Česka, první dvě pobočky jsou již otevřené....

30. prosince 2017 6:33

Karmínová barva a silný vývar. Připravte si ukrajinský boršč

Boršč - nachově červená silná polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Boršč je velmi rozšířená polévka snad ve všech státech Východní Evropy. Kromě Ruska, Polska a Ukrajiny sahají její kořeny až do Arménie, Rumunska,...

Doporučujeme 29. prosince 2017 6:34

Palírenství se vrací v plné síle. Češi mají pálenky v krvi

Martin Žufánek z Boršic u Blatnice, který začal s pálením před sedmnácti lety,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čím je pro Skotsko whisky a pro Jamajku rum, tím by se pro Česko mohly stát ovocné destiláty. Množství řemeslných lihovarů, které tu za poslední roky...

Recept 28. prosince 2017 6:35

Drobné občerstvení na Silvestra? Zkuste jednoduché tyčinky se sýrovým dipem

Tyčinky se sýrovým dipem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Konec roku je tu a vy přemýšlíte, co rychle připravit pro příchozí hosty? Vše důležité najdete v ledničce. Hoďte za hlavu zdlouhavou přípravu...

27. prosince 2017 6:33

Kaštanovou stezkou. Vyhlášené tyrolské taštičky se sýrem a několik druhů špeků

Pýchou Gummererhofu je několik druhů špeku: třeba ten z prasat chovaných v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každý podzim Jižní Tyrolsko ovládnou slavnosti mladého vína zvané Törggelen. V okolí Brixenu ty nejvyhlášenější zažijete na statku nad městem. Kromě...

Rozhovor 26. prosince 2017 6:12 Alena Pecháčková

Vařit v lodičkách? Všechno se dá dělat se stylem a elegancí, říká foodblogerka

Dagmar Heřtová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ráda poznává nové země, ale především nové chutě. Miluje anglický venkov a hudbu, sbírá kuchařky ze všech koutů světa a nedávno vydala svou první...

Doporučujeme 25. prosince 2017 6:36

Red Piranha a samé ženy. Asijsko-český zázrak v Brně, který musíte ochutnat

Jedno asijské a jedno evropské jídlo: tak vypadá každý den menu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mají otevřeno čtyři hodiny denně, permanentně vyprodané menu o třech položkách a asijskočeský koncept, kterému na začátku skoro nikdo nevěřil....

24. prosince 2017 8:00 PRAHA

Zapletené Vánoce. Proč u pečení vánočky skákat a jaké dodržet zásady podle tradice

Celozrnná vánočka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Proč se u pečení vánočky má skákat, jak je důležité šetřit máslem, jak dlouhá bývala vánočka pro pražského purkrabího za Václava IV. a proč se jeden...

Doporučujeme 24. prosince 2017 6:45

Bramborový salát ze severu. Lehká varianta české vánoční klasiky

Švédský bramborový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švédský bramborový salát je oproti jeho českému příbuznému minimalistický, vystačí si s bramborami a bylinkami a výborně se hodí k vánoční šunce....

Recept 23. prosince 2017 6:55

Omrzel vás na Vánoce kapr? Vyzkoušejte švédského candáta

Candát je u nás považovaný za rybu s nejchutnějším masem. Pochutnají si na něm... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradiční severská kuchyně je té naší podobnější, než by se mohlo zdát: najdete v ní nejen řadu hutných rustikálních lahůdek z brambor a vepřového,...

další články