20. listopadu 2017 6:27

SOUTĚŽ: Jak se vaří na severu? Vyhrajte Švédskou kuchařku

Lehký bramborový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ...

19. listopadu 2017 6:48

Drinky inspirované Julesem Vernem. Na pražské Výtoni zakotvila Imago Mundi

Jules Verne jako jeden z prvních nastínil v pestrobarevných slovních spojeních... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na pražské náplavce nově kotví loď Imago Mundi. Místo, kde se historie mísí s drinky, které jsou namíchané a inspirované výpravami Julese Verna.

Recept 18. listopadu 2017 6:10

Ochucené bylinkové octy. Vyrobte svým blízkým netradiční vánoční dárky

Ochucené bylinkové octy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bobkový list, rozmarýna či tymián jsou klasické zimní bylinky, které použijete nejen k prohloubení chuti zimních zahřívacích jídel, třeba gulášů,...

Recept 17. listopadu 2017 6:31

Polévka z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské

Polévka z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podzimní počasí je ideálním časem pro vaření polévek. Vyzkoušejte jednoduchou polévku z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské.



Doporučujeme 17. listopadu 2017 6:30

Distingované elegance V Zátiší. Jemná práce s chutěmi a moderní indické pokrmy

Foie gras je V Zátiší připraveno s pomerančovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jedna z prvních luxusních restaurací, které v Praze vyrostly po roce 1989, stále patří k nejlepším ve městě. Interiér co pár let obměňují špičkoví...

Exkluzivně 16. listopadu 2017 6:06

Oběd kancelářských krys: Rozvážkoví těstovináři, co stojí za to

Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nechce se vám z domova či kanceláře? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu,...

Seriál 15. listopadu 2017 6:04

KUNC: Konec kuchařů v Čechách aneb Na učňáku lásku k vaření nezískáte

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Všichni věříme, že se to nestane, ale pojďme se raději ujistit, aby se to nestalo. Proč se ztrácí zájem o kuchařské řemeslo?

14. listopadu 2017 6:21

Recepce, o kterou se opíral Sinatra i Picasso, slouží nyní v Praze jako bar

Recepce, o kterou se opíral Sinatra i Picasso, slouží nyní v Praze jako bar | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dřevo, které by mohlo vyprávět. Nedávno otevřené bistro Café La Crème se může pochlubit nádherným dřevěným barem, který byl původně recepcí...

12. listopadu 2017 6:38

Kaštanová i skořicová. Jak vypadá zmrzlinová zima v Česku?

Zmrzlina z výběrových káv | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zmrzlina jako adventní pochoutka? Proč ne? Známý český zmrzlinář a mistr originálních receptur Honza Hochsteiger chystá na zimu tematické příchuti.

12. listopadu 2017 6:00 CAGLIARI (Itálie)

Pověstný chléb carasau ze Sardinie se konečně dostal do italského slovníku

Italský chléb carasau. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pověstný sardský chléb carasau si konečně vydobyl místo v uznávaném slovníku italštiny Zingarelli. Zařazení typické místní poživatiny do slovníku...

11. listopadu 2017 6:28

Voňavý galette s ovocem. Šťavnaté pochutnání hotové za chvíli

Galette - rychlý a šarmantní koláč bez formy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Francouzi jsou v pečení mistři. O pečení vědí své a nejde jen o cukrářsky skvostné zákusky, jde i o slavný croissant, pain au chocolat, všechny ty...

Recept 10. listopadu 2017 7:56

Svatomartinská husa s hruškou a pastinákem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Svatomartinská husa podle šéfkuchaře Petra Šmrhy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ke svatomartinským hodům, které jsou právě v plném proudu, neodmyslitelně patří pečená husa, kaldoun a svatomartinské víno. Jak si husu co nejlépe a...

Exkluzivně 9. listopadu 2017 6:17 PRAHA

Oběd kancelářských krys: Kde si dát na Palmovce polévku pho či kari?

Indické jídlo (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Recept 8. listopadu 2017 6:18

Svatomartinská husa podle šéfkuchaře? Přidejte datle a celerové pyré

Husí stehno (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ateliér Kalina jako každý rok připravuje svatomartinské menu, které se těší velké oblibě. Menu obsahuje jak tradiční, tak i moderní prvky vysoké...

Seriál 8. listopadu 2017 5:16

ŠÁDA: Lanýže jsou králové kuchyně i účinné afrodiziakum

Lanýže jsou králové kuchyně i účinné afrodiziakum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Patří k nejdražším potravinám na světě a jejich silné aroma a chuť jsou natolik unikátní, že se nepodobají ničemu jinému. Ochutnejte lanýže, krále a...

Recept 7. listopadu 2017 6:19

Jak na domácí těstoviny s plody moře?

Domácí těstoviny s plody moře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na italskou klasiku? Zkuste si připravit domácí těstoviny a k nim plody moře podle receptu šéfkuchaře Marka Pavlaty.

6. listopadu 2017 6:03

SOUTĚŽ: Z farmy rovnou na stůl. Vyhrajte Zeleninovou kuchařku

Zeleninová kuchařka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co vlastně jíst, když nechceme konzumovat tolik masa, mléčných produktů, cukru a lepku? Vyzkoušejte nejoblíbenější a osvědčené postupy šéfkuchaře,...

Rozhovor 5. listopadu 2017 6:48

Tmavé pivo a povidlová buchta, to je moje, říká pivní degustátorka

Věra Lehovcová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Věra Lehovcová rozezná v pivu přes 100 chutí. Nadšená motorkářka a cvičitelka aerobiku je certifikovaná jako degustátorka nejvyššího stupně a zasedá...

Recept 4. listopadu 2017 6:08

Hrušky se svůdnou chutí. Podzimní koláč ze špaldové mouky s meruňkami

Koláč s hruškami a meruňkami doplní ořechy a mandle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by hledal pravé království koláčů v Nizozemsku? Asi málokdo. Nizozemské království je nám gastronomicky spíše známé jako země sýrů a skleníkových...

Rozhovor 3. listopadu 2017 6:25

Jednoho dne veganství nebude možnost, ale nutnost, říká food blogerka

Linda Müllerová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miluje pálivá jídla a svůj jídelníček si bez chilli neumí představit. Založila úspěšný blog A co teda jíš?, hlavně proto, aby na tuto otázku už...

Exkluzivně 2. listopadu 2017 6:25

Oběd kancelářských krys: Kam za exotikou na Vinohradech?

Jednou ze specialit naší akce Mušle v Bruxxu jsou domácí ravioli ze sezónních... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Recept 2. listopadu 2017 6:59

Netradiční kuře na paprice. Jak na něj poradí šéfkuchař

Kuře na paprice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na českou klasiku? Zkuste kuře na paprice podle receptu šéfkuchaře Marka Pavlaty.

1. listopadu 2017 6:31

TRČKA: Číšníci pod drobnohledem. Co všechno si hosté pamatují?

Číšník | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedávno jsem potkal jednoho z našich stálých hostů. Opravdu dlouholetý a loajální host, kterého si pamatuji už z doby, kdy jsem ještě pracoval v...

Recept 1. listopadu 2017 6:13

Fantastická podzimní pochoutka. Připravte si máslo z pečené dýně

Fantastická podzimní pochoutka. Připravte si máslo z pečené dýně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňovou polévku, pyré či koláč zná už téměř každý. Pokud si chcete dopřát nevšední zážitek, zkuste si doma připravit máslo z pečené dýně.

31. října 2017 6:43

VIDEORECEPT: Připravte knedlíčky shu mai s houbami shitake podle šéfkuchaře

Připravte knedlíčky shu mai s houbami shitake podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

30. října 2017 6:31

Slaná bramborová pochoutka. Jak se vlastně vyrábí?

Chipsy (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brambůrky u nás zdomácněly, přesto toho o jejich výrobě mnoho nevíme. Kde se začaly vyrábět? A jak se vyrábí dnes?

28. října 2017 6:48

Chvála jablečnému štrúdlu aneb vídeňská klasika s mnoha variacemi

Křehké těsto se ideálně hodí k jablečno-švestkové náplni | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rakousko-uherská monarchie nepochybně ovlivnila naší gastronomii. Když si ale položíme otázku, jestli česká kuchyně ovlivnila tu rakousko-uherskou,...

27. října 2017 6:00

Óda na sádlo. Odborníci vyškrtli živočišný tuk z černé listiny

Spotřeba sádla se stále drží v průměru. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naši předci na ně stovky let nedali dopustit. Na základě vědeckých závěrů a výživových doporučení se však vepřové sádlo dostalo v druhé polovině...

6. listopadu 2017 13:34 ZNOJMO

Znojemský městský pivovar uvařil pivo s příchutí vína

Opilá nevěsta - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svrchně kvašené pivo s příchutí vína uvařil Znojemský městský pivovar. Raritu pojmenoval Sauvin 11, protože aroma piva připomíná vinařskou odrůdu...

2. listopadu 2017 19:34 PRAHA Miroslav Petr

Asie láká české pivovary. Krušovice míří na čínský trh

Za studena chmelený ležák Krušovice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zhruba 550 milionů hektolitrů piva vypijí ročně obyvatelé Číny. Z toho pouhých 34 tisíc hektolitrů pochází z Česka. Na obřím čínském trhu, který je i...

26. října 2017 13:22 PRAHA

Pivním speciálem roku 2017 je šestnáctka Exkluziv od náchodského Primátora

Degustace piv soutěže o Pivní speciál roku - ve Výzkumném ústavu pivovarském a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do osmého ročníku soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2017...

26. října 2017 7:00 MILÁN

Ital ročně spořádá v průměru 23,5 kilo těstovin. Salvadořan jen necelé kilo

Špagety, makaróny, linguine, penne, lasagne, fusilli, ravioli,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italové jsou největšími konzumenty těstovin, každý z nich jich rok co rok spořádá 23,5 kilogramů. U příležitosti světového dne těstovin o tom...

26. října 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam za českou kuchyní v centru Prahy?

Staročeská uzená kachna | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

25. října 2017 6:00 BRNO

Ve vinařství chybí odborníci, ačkoliv zájem o studium oboru roste

Burčák - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve vinařství chybí odborníci, přestože zájem o studium na specializované škole ve Valticích roste. Mezi nejvíce poptávané profese patří vinař,...

25. října 2017 6:00

VIDEORECEPT: Kuřecí stir-fry s wok zeleninou

Kuřecí stir fry. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

21. října 2017 6:00

Liška jako houbařský evergreen ve smetanové polévce

I polévku s liškami můžete ještě dozdobit osmaženými liškami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Liška obecná je kulinářsky velmi ceněná houba. Jakousi záhadou lišky na několik let zmizely z našich lesů a mýtin. Objevovaly se sporadicky a to jen...

další články