20. dubna 2018 6:31

Jako lék i na talíř. Zařaďte do jídelníčku co nejvíce bylinek, prospívají organismu

Kopřivy (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jarní louky lákají na výpravy pro podběl na kašel, sedmikrásky do studené polévky i k očistě organismu, řeřišnici do omelety nebo mochnu husí proti...

19. dubna 2018 6:30

VIDEORECEPT: Sladkovodní ryby jsou v kurzu. Jak na sumce s cizrnou a kroupami?

Konfitovaný sumec s cizrnou a kroupami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

18. dubna 2018 6:18 PRAHA

TRČKA: Pes v restauraci? V pejskařské velmoci, jakou je Česko, běžný obraz

Pes v restauraci (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na začátek trochu statistiky: V České republice je evidováno více jak dva miliony psů, v Praze pak přes sto tisíc. Podle statistik z minulého roku...

17. dubna 2018 6:00

VIDEORECEPT: Připravte si fantastické kambodžské kuře

Pravá Asie - kambodžské kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server...



16. dubna 2018 6:00 Edinburgh

Whisky je už po staletí tvořena stejnými ingrediencemi. Není čas na inovaci?

Whisky (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Skotská whisky je už po staletí tvořena stejnými ingrediencemi. Majitelé některých palíren se však diskrétně ptají, zda nenastal čas ucházet se o...

16. dubna 2018 6:00 HOSTÍN/PRAHA Karolína Krupková

Sezona chřestožroutů začala. Sklizeň tento rok obohatí speciální typ fialového chřestu

Chřest s pošírovaným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřestová sezona v Česku je zahájena. Sklizeň bílého šparglu začala již minulý týden, do prodeje jdou jeho první svazky právě dnes. Sběr zelené...

15. dubna 2018 6:23

Hlíva ústřičná či šiitake. Pěstujme houby jedlé i léčivé

Hlíva ústřičná patří mezi nejhodnotnější houby | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spolu s rostoucím zájmem o přírodu a zdravý životní styl roste také množství pěstitelů hub. Zkuste si založit vlastní houbovou zahrádku – je to...

14. dubna 2018 6:51

HEŘTOVÁ: Dolce vita. Tiramisu z Říma bez smetany i likéru

Krém s piškoty je dobré nechat v chladu odležet | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsem viděla v Římě tiramisu ve skleničkách, s posypem z lesních jahůdek, okamžitě mě napadlo, že všechna tiramisu, která jsem dosud vyzkoušela,...

13. dubna 2018 6:42

Veganská výzva. Měsíc ‚na kytkách‘ jsem si užila, říká kuchařka Kamu

Delší dobu jsem nabývala pocitu, jak mám zmáklý všechny kuchyně světa a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S váhou jsem bojovala od puberty. Za posledních osm let jsem shodila celkem třicet tři kilo, z toho deset za poslední rok. Dalo by se říct, že jsem...

Recept 12. dubna 2018 6:14

Připravte si thajský salát Som Tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Recept 11. dubna 2018 6:14

Jak na jarní chřestový salát s malinami, poradí šéfkuchař

Chřestový salát s malinami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Příroda se probouzí a objevují se první lokální čerstvé suroviny jako chřest a medvědí česnek se objevují na stolech. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře...

11. dubna 2018 5:07

KUNC: Servis v restauraci. Mají o něj zákazníci vůbec ještě zájem?

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zásadní změny, které za posledních 10 let proběhly ve světě vaření, se promítly také do světa servisu. Důležitá otázka tedy zní – co v dnešním světě...

10. dubna 2018 7:19

VIDEORECEPT: Krevetový salát na lžičku podle šéfkuchaře

Pravá Asie - pra kung. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server...

9. dubna 2018 6:00 PAŘÍŽ

Le Figaro: Burger pronikl z ulice do francouzské vybrané kuchyně

Burger (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V paláci Ritz, který shlíží na pařížské náměstí Vendôme, se Burger Ritz se sýrem Beaufort, hranolky a salátem prodává za 42 eur (asi 1 070 korun). V...

Doporučujeme 9. dubna 2018 15:20

Medvědí česnek, rostlina nabitá energií. Kde roste a co s ním?

Medvědí česnek roste ve volné přírodě od konce března do poloviny května. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaro je tu a s ním i medvědí česnek – první zelené lupení, které nám příroda po zimě posílá. Kde roste a jak s ním v kuchyni naložit?

Recept 7. dubna 2018 6:36

Římské chutě. Ricottový koláč s kousky čokolády je jednoduché potěšení

Korpus s přidáním vajíček a vláčná krémová ricotta s čokoládou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jakmile vás Řím unaví, malá zastavení k dobití baterií znamenají kávu a případně nějaké malé občerstvení. Pokud milujete sladké, čeká na vás velké...

6. dubna 2018 6:09

Jak na uzené consomme se skleněnými nudlemi a houbami shiitake, poradí šéfkuchař

Uzené hovězí consomme, houby shiitake, zastřené vejce a skleněné nudle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

5. dubna 2018 6:48 PODĚBRADY

Káva je jako ovoce, nejlepší je čerstvě pražená, říká majitel pražírny

Káva - ilustrační | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Václav Mareš provozuje v Poděbradech na Nymbursku vlastní pražírnu kávy a espresso bar Amáres Coffee. S provozem podniku mu pomáhá jeho žena....

4. dubna 2018 6:55

DAVID: Proč Alcron přišel o šéfkuchaře? Pravda o michelinských hvězdách

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Výsledky známe. Od té doby se téměř o ničem jiném nemluví. I minulý rok jsem se psal na toto téma článek. Letos to bylo hodně diskutované téma....

Recept 4. dubna 2018 6:24

Geniální a jednoduché. Kuřecí kung pao podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Čínská kuchyň (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

3. dubna 2018 6:08

VIDEORECEPT: Jak na singapurského kraba? Nechte si poradit od šéfkuchaře

Pravá Asie - soft shell crab | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server...

Recept 2. dubna 2018 6:19

Pochoutka našich babiček. Jak na domácí škvarkové pagáče?

Škvarkové pagáče | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Škvarkové placky pochází pravděpodně z Maďarska, stejně tak jsou ale doma na Slovensku, kde se jim říká pagáče. Jak si je připravit doma?

Recept 1. dubna 2018 6:59

Připravte si jarní kuřátko s kopřivami a jarní cibulkou

Jarní kuřátko s kopřivami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte baby...

31. března 2018 6:11 PRAHA Kateřina Svobodová

Pražská šunka má evropský glejt. Zvítězila méně náročná, normalizační receptura

Restauratér Tomáš Karpíšek se staropražskou šunkovou kýtou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Kde už lékař nemůže, pražská šunka pomůže,“ hlásaly prvorepublikové reklamní slogany. Lahůdka byla vyhlášená v Evropě i v zámoří.

aktualizováno 12:28, 17. 4. 2018 11:12 PRAHA

Loni se vypilo dosud nejméně. Česká produkce piva klesla na 20,32 milionu hektolitrů

Plzeňský Prazdroj | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po pěti letech růstu loni výstav českých pivovarů meziročně klesl o 0,7 procenta na 20,32 milionu hektolitrů kvůli poklesu výroby pro domácí trh....

10. dubna 2018 9:18 PRAHA

Pivovarský dům v Praze slaví narozeniny. Pivo vaří už dvacet let

Pivovarský dům v Praze - jeden z prvních minipivovarů v Česku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čtveřice nadšenců do pivní technologie otevřela přesně před 20 lety svůj vlastní minipivovar s restaurací. Z odvážného plánu a jednoho z nejstarších...

3. dubna 2018 20:01 PRAHA Miroslav Petr

Pražskou soutěž domovarníků ovládla New England IPA od Karla Nečady

Druhý ročník soutěže domovarníků Prague Homebrewing Competition se konal v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Degustátoři druhého ročníku soutěže Prague Homebrewing Competition vybírali v prostorách Pivovarského domu ze 130 přihlášených vzorků piv. Soutěže se...

30. března 2018 6:50

Připravte si velikonoční nádivku podle šéfkuchaře

Velikonoční nádivka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Skoro každá rodina má na nádivku svůj vlastní recept, pokud ale mezi takové vaše rodina, nepatří, nezoufejte. Velikonoční nádivku si můžete připravit...

Rozhovor 30. března 2018 6:17 Alena Pecháčková

Češky používají často náhražky, poctivá cukrařina se dělá jinak, říká Fabešová

Iveta Fabešová ve své cukrárně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejdřív uchvátila kamarády společnými večeřemi, pak se z hecu přihlásila do televizní show o vaření a zjistila, že už není cesty zpět. Opustila dobře...

30. března 2018 6:00 PRAHA Miroslav Petr

Velikonoce startují pivní sezonu. Pivovary nabízejí čím dál více speciálů

Zelené pivo na Zelený čtvrtek. To je již tradiční marketingový tah brněnského... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zelený čtvrtek, zelené pivo. Příchod jara už potřinácté slaví Pivovar Starobrno ze skupiny Heineken speciální várkou piv. Speciální pivo je už...

29. března 2018 15:36 NÁCHOD

Náchodský Primátor se vytasil s novou edicí lahví a etiket. Chce se odlišit

Nové lahve náchodského Pivovaru Primátor se liší od konkurence tvarem i... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zcela nový a zcela jiný je design lahví, které v těchto dnech představil náchodský Pivovar Primátor. Jeho početná nabídka speciálních piv patří v...

Exkluzivně 29. března 2018 6:37

Oběd kancelářských krys: Kam na Vinohradech na famózní těstoviny?

Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

29. března 2018 6:01

Netradiční mazanec. Zapečte ho s hruškou, radí cukrářka

Zapečený mazanec s hruškami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mazanec prostě k Velikonocím patří, je to česká klasika, a kdy jindy ho dělat, když ne o Velikonocích. Zkuste recepty cukrářky Františky Šádové z...

28. března 2018 16:10 PRAHA

Šéfkuchař Fieldu přemýšlí o další restauraci s českým menu

Radek Kašpárek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař jedné ze dvou pražských restaurací oceněných michelinskou hvězdou Radek Kašpárek přemýšlí o tom, že otevře další pražskou restauraci....

28. března 2018 6:10

GRUSZ: Alchymie chutí aneb Co je umami a jak chutná škrob?

Miroslav Grusz, šéfkuchař mg restaurace | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Malý úvod do chutí a co jste možná nevěděli, že kromě obecně známých chutí, jako je sladká, slaná, kyselá a hořká, přibyla chuť umami a brzy se k ní...

27. března 2018 15:06

Vedení Alcronu chystá po ztrátě hvězdy změny. Kuchyň opustí šéfkuchař Pavel Býček

Zástupci šéfkuchaře Romana Pauluse - Pavel Býček (vlevo) a Jakub Černý  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedení hotelu Radisson Blu Alcron Prague mrzí ztráta michelinské hvězdy, bere to ale jako výzvu do budoucna a hodlá provést změny. Například od dubna...

další články