- 9. srpna 2023 11:00
Ukládáte zeleninu zásadně do lednice? Většina jí tam nepatří a paradoxně se tam rychleji kazí a ztrácí chuť a vůni | foto: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Zralé plody, těsně před utržením, obsahují nejvíc vitaminů, už okamžikem sklizně do nich ale přestává proudit voda a živiny a některé prospěšné látky se začínají ztrácet. Ideální tak je „svou“ zeleninu případně ovoce hned zkonzumovat – případně zpracovat. Druhou možností pak je uskladnit přebytky tak, aby ztráty byly co nejmenší. Jak na to?
Každá zelenina má požadavky na skladování jiné: některým druhům svědčí chlad, protože v teple rychle podléhají zkáze, jiné to mají právě naopak – chladné prostředí v nich zastaví proces zrání a ony pak ztrácejí některé své, především chuťové, vlastnosti.
Připojte se ještě dnes a získejte: