20. února 2017 6:00 BRNO

Jihomoravská soutěž vín má vítěze: je jím Rulandské bílé od Spěváka

Bílé víno - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vítězem jihomoravské regionální výstavy vín v Brně se letos ve 40. ročníku stalo Rulandské bíle, pozdní sběr z loňského ročníku z Rodinného vinařství...

19. února 2017 6:22 Alena Pecháčková

Vyzkoušejte cizrnovou polévku se šafránem podle Marka Fichtnera

Cizrnová polévka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mrazivé počasí venku je ideální dobou na misku teplé polévky. Následující recept šéfkuchaře Augustine Restaurant a porotce soutěže MasterChef Marka...

18. února 2017 6:03

Čekanka čeká až si ji zamilujete. Zkuste salát s hruškou a ořechy

Červená  žlutá čekanka spolu skvěle ladí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Křupavá, šťavnatá a jemná čekanka čeká na vaše zakousnutí. Čekanka listová je dvouletá listová zelenina, která se pěstuje pro tzv. čekankové puky,...

17. února 2017 6:06

Čokoládovou polevu jsem piloval půl roku, říká nejlepší český cukrář

Czech Culinary Team, jehož členem byl i Lukáš Skála, přivezl loni z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lukáš Skála (37) je nositelem několika titulů Cukrář roku a také zlaté medaile z loňské gastronomické olympiády v Erfurtu. Jeho dezerty odborníci...

Recept 17. února 2017 6:09

Recept pro zimní dny? Zkuste králíka na červeném víně

Králík na červeném víně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králík patří mezi nejméně tučná masa. A co s ním? Můžete připravit roládu, upéct ho s dijonskou omáčkou, upéct ho na česneku, ale také na víně....

16. února 2017 6:23

Na české kuchyni mi vadí zahušťování moukou, říká šéfkuchař

Marek Šáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval po boku nejlepších šéfkuchařů světa a sbíral zkušenosti v New Yorku. Naučil se kombinovat suroviny, které spolu zdánlivě neladí. Na talíři...

Recept 16. února 2017 6:21

Vyzkoušejte dýňový chleba s domácím ořechovým máslem

Dýňový chleba s ořechovým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Upéct chleba nemusí být tak složité, jak se na první pohled zdá. Zkuste si doma připravit dýňový a k němu domácí ořechové máslo.

Doporučujeme 15. února 2017 6:14

Vítání jara a zabezpečení hojnosti. Proč a jak se slaví masopust?

Masopust (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Masopust, na Moravě fašank, fašinek nebo také ostatky je časem veselí a zábav probíhajícím od svátku Tří králů až do počátků velikonoční postní doby....

Recept 15. února 2017 6:17

Veganská večeře za chvíli? Zkuste kari z červené čočky

Kari z červené čočky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduchá a zdravá večeře? Je to snadnější než si myslíte. Dejte v kuchyni šanci červené čočce a budete překvapeni, jak jednoduše se s ní pracuje....

14. února 2017 6:04

Lehká večeře? Zkuste dýňovou kaši s ořechovou směsí a ovocem

Dýňová kaše s ořechovou směsí a ovocem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na dýni, ale máte recept jen na polévku či na pečenou dýni s bramborem? Zkuste si připravit kaši s ořechovou směsí a čerstvým ovocem.

Seriál 14. února 2017 6:58

SOMELIÉR: Novela zákona o vínech? Možná se konečně budeme zajímat o to, co pijeme

Tomáš Brůha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V posledních dnech se opět začíná probírat téma sudového vína a novela vinařského zákona přináší spoustu změn. Určitě vás nechci zatěžovat detaily,...

12. února 2017 6:54 BERLÍN

Nejoblíbenější německé rychlé občerstvení není klobása, ale kebab

Bavorské klobásky se zelím – ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je prakticky nemožné navštívit Německo a neochutnat currywurst nebo bratwurst, dvě všudypřítomná jídla rychlého občerstvení s klobásou. Ale bez...

11. února 2017 6:48

Mráz a zimní beznaděj zboříte horkou zelňačkou. Prověřeno

Kvalitní maďarská klobása Mangalica | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Polévka z kysaného zelí neboli lidově zelňačka, je pravým potěšením pro vaše tělo i duši a klasikou české kuchyně. Nevím, zda jsme si dříve...

10. února 2017 6:43

Nezapomínejte na bylinky. Křupavá placka s čerstvou bazalkou

Ideální krekry na party | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ani v zimě nezapomínejte na bylinky. Jsou konečně k dostání po celý rok, a právě bazalka pravá se svým výrazným aroma je jednou z nejoblíbenějších...

Doporučujeme 9. února 2017 6:50

Velká bitva o máslo. Obávaný zabiják, nebo démonizovaný tuk?

Máslo (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jsou živočišné tuky tichými zabijáky, za něž byly léta považovány, nebo se vědci několik dekád naprosto mýlili? Nové studie ukazují, že pravda je...

9. února 2017 6:46

Zimní dávka vitamínů. Zkuste brusinkový koláč

Brusinkový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brusinky jsou v zimním období jedním z nejlepších posilovačů organismu. Nejčastěji se s nimi setkáte ve formě kompotů, které jsou nepostradatelnou...

8. února 2017 6:48

Chvála české kuchyně. Jak to bylo se zabijačkami?

Zabijačka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zabíjačky se konaly v nejstudenějších měsících roku a spadaly do období masopustu, po příchodu Tří králů, kdy se definitivně uzavíraly vánoční...

Rozhovor 8. února 2017 6:30

Specialita šéfkuchaře: turbot s liškami, artyčoky a kaviárem

Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců...

Recept 7. února 2017 7:12

Slavnostní nedělní oběd? Sekaná zabalená ve slanině

Sekaná obalená ve slanině | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na sekanou? Způsobů, jak ji připravit, je mnoho. Na italský způsob s vařenou zeleninou, medovou glazurou, malé fašírky opečené na pánvi...

5. února 2017 7:00

Všichni chtějí být kuchaři, ale krájení je dřina. Teď letí vaření pro lenochy

Avokádo bez pecky v plastovém obalu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Žádnou otázku neřešíme častěji než tu, co budeme jíst. Potravinářský průmysl nás v našich každodenních rozhodnutích rád podporuje a vyvíjí další a...

5. února 2017 7:00 UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Lahůdka dvacátého století? Sekaná a karbanáky

Velikonoční sekaná - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sekaná a karbanátky bývaly na Slovácku ozdobami sváteční tabule. Pokrmy z mletého nebo sekaného masa se přitom dostaly na venkov až někdy v...

4. února 2017 6:40

Nastal čas citrusových marmelád. Příjemně hořké i drsné chutě

Citrusová marmeláda k snídani osvěží | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Citrusová sezona je v plném proudu. Poznám to okamžitě, jakmile se v Anglii objeví první krabičky se sevillskými pomeranči. Začne to pravé bláznění s...

Recept 3. února 2017 14:58

Specialita šéfkuchaře: ocásek langustýny s čočkou beluga a houbami shiitake

Ocásek langustýny s čočkou beluga, houbami shiitake a maracujovou máslovou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců...

3. února 2017 6:48

Královna zimní zeleniny. Kapusta obsahuje vitaminy i antioxidanty

Kapusta (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kapustu, ať už růžičkovou, nebo hlávkovou, můžeme bez nadsázky považovat za královnu zimní zeleniny. Na záhoncích přečká i třeskuté mrazy.

2. února 2017 11:00

Borgo Agnese v Brně: brioška ve tvaru motýla a příjemná obsluha

Pastva pro oči i chuťové pohárky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podzimní víkend s rodinou v Brně: sobotní premiéra v divadle a nespočet sympatických kaváren, restaurací i pulzujících barů. Který z podniků vybrat?...

2. února 2017 6:04

Vyzkoušejte křehký koláč s příchutí matcha čaje a tvarohem

Vyzkoušejte křehký koláč s příchutí matcha čaje a tvarohem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro každého, kdo hledá zajímavou a zdravou možnost, jak zpestřit domácí kuchyni, se jedná o vynikající volbu. Matcha čaj pokrmu dodává nejen krásnou...

Recept 1. února 2017 6:02

Co s hráškem? Zkuste placičky s uzeným lososem

Hráškové placičky s uzeným lososem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sladká chuť hrášku krásně doplňuje uzenou chuť lososa a ve spojení s řeckým jogurtem vznikne dokonalá delikatesa. Hráškové placičky můžete podávat...

1. února 2017 6:29 ŘÍM

Jak v zimě jíst zdravě? Nekupujte borůvky ani papriky, zkuste brokolici a fenykl

Borůvky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je možné, že se nám v zimním období zdá, že kvalita ovoce a zeleniny klesá. V obchodech můžeme podlehnout pokušení koupit si borůvky nebo papriky,...

Recept 31. ledna 2017 6:50

Vyzkoušejte tresku v měšci podle Karolíny Kamberské

Treska v mněšci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ryby bychom si měli dopřát alespoň jednou týdně. Chybí vám inspirace? Zkuste tresku podle receptu kuchařky Karolíny Kamberské.

16. února 2017 0:05 Miroslav Petr

Nejvíc českého piva do Ruska loni vyvezl Bakalář

Rakovnické pivo. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podle údajů ruské celní správy dovezl rakovnický pivovar v minulém roce na tamní trh skoro 45 tisíc hektolitrů. Je to víc než Prazdroj a další velcí...

13. února 2017 17:22 PRAHA

Maier: Zaklínadlo jménem stupňovitost

Pivo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak se vyznat ve značení piv, co se dočteme a také nedočteme na etiketách a proč některé pivovary ředí uvařený mok vodou?

10. února 2017 10:01 PRAHA Miroslav Petr

Letošní první metál od První pivní extraligy dostal ležák Lobkowicz

První pivní extraliga vybírá nejlepší český ležák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je tu nový, v pořadí už osmý, ročník degustace lahvových českých ležáků, pořádaný členy První pivní extraligy. V prvním z pěti letošních základních...

4. února 2017 13:35 PRAHA

Liberland má své druhé pivo. Patnáctistupňový Liberbeer vytvořil sládek z Krušných hor

Svrchně kvašené pivo Liberbeer. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Samozvaný stát Liberland představil v týdnu další vlastní pivo. Patnáctistupňový ale nesoucí název Liberbeer je po loni prezentovaném Liberalovi již...

3. února 2017 19:55 PRAHA

Osvobodit minipivovary od spotřební daně? Jednoznačně ANO!

U Zlatého tygra - pivnice, kterou si nespletete. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zákonodárci řeší téma snížení spotřební daně z piva. Pokud jim ale skutečně leží na srdci snaha ušetřit státní kase nějaké peníze a zároveň podpořit...

29. ledna 2017 6:02

Čerstvá snídaně do postele? Zkuste uzlíčky se sezamem a mákem

Uzlíčky s mákem a sezamem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Není nad čerstvé nedělní pečivo, a protože mám s kupovaným pečivem čím dál horší zkušenosti, stalo se u nás nedělní pečení tradicí. Dnes se s vámi...

28. ledna 2017 6:18

Ovoce zavařuji pouze v létě, kvůli chuti, říká výrobce oceňovaných marmelád

Jan Heřmánek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se svými marmeládami získal několik prestižních cen Great Taste Awards, stále vymýšlí nové a neotřelé kombinace a svou značku pojmenoval po synovi....

další články


Najdete na Lidovky.cz