30. července 2016 7:17

Italská kuchyně boří zavedené hranice. Cheesecake s rajčaty

Italská letní záležitost. Cheesecake s rajčaty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italská kuchyně to s rajčaty opravdu umí. A není divu, rajčata jsou v Itálii základní surovinou. Napadlo vás někdy, že s rajčaty může být opravdu...

Rozhovor 29. července 2016 7:34 Alena Pecháčková

Havel byl pohodář a Clinton si dal jelení steak, říká šéfkuchař Patočka

Petr Patočka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro pro herce Bruse Willise a Seana Conneryho, pro někdejšího prezidenta Spojených států Billa Clintona, ale také pro české prezidenty i...

Doporučujeme 28. července 2016 7:30

Rybíz, angrešt a lesní plody. Do marmelády, ale i ke svíčkové a do salátu

Rybíz (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V těchto dnech vrcholí sezona nejrůznějších bobulí a bobulek. Prakticky jen v tomto období můžeme sklízet na zahradě rybíz a angrešt a současně...

27. července 2016 6:21

Frgály, voňavé bylinky a věhlasná kyselica. Co ochutnat v Beskydech?

Tradiční kyselica | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Palčivé, neúprosné, divoké... I tak popisují znalci naše nejvýchodnější hory - Beskydy. Jejich příroda je ale obdobně přímočaře krásná, podmanivá a...

26. července 2016 6:17

PUNČOCHÁŘ: I šéfkuchař masožravec musí umět připravit jídlo vegetariánovi

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Musím přiznat, že většinu trendů úspěšně ignoruji. Nevrhám se bezhlavě do nových směrů v kuchyni, spíš si držím svou linii. Co jsem ale musel změnit...

23. července 2016 6:25

Olivy, piniové ořechy i černý kořen. Z čeho vytvořit náplň slaných koláčů?

Quiche (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S mořskými plody, masem a dokonce i vegetariánské. Slané koláče neboli quiche jsou oblíbené především proto, že jejich příprava je opravdu snadná a...

22. července 2016 6:00

Tajemný estragon. Vyzkoušejte jeho vůně s jahodami a kozím sýrem v letním salátu

Jahody a estragon - dokonalé spojení chutí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hledáte nové chutě? Použijte hořkosladký estragon! Tajemná bylinka, o které Francouzi vědí své. Po staletí používaná bylinka k léčebným účelům a to v...

21. července 2016 6:01

Paella a nejlepší tapas ve městě. Kam se vydat za španělskou kuchyní?

Španělské tapas (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Olivy, paella a především velký výběr z druhů studeného či teplého tapas. Restaurací zaměřených na španělskou kuchyni přibývá jako hub po dešti....

20. července 2016 6:30

Nová skandinávská kuchyně? Nejlepší v restauraci Eska

Fermentovaná Eska | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hlavní inspirací při vytváření podoby restaurace Eska byla nová skandinávská kuchyně. Z té si šéfkuchař Martin Štangl vzal kromě jiného jednu z...

19. července 2016 7:20

SOMELIÉR: Manuál na dovolenou aneb jaké víno ochutnat v Itálii či Chorvatsku?

Manuál na dovolenou aneb jaké víno ochutnat v Itálii či Chorvatsku? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto, pohoda, prázdniny a hromadný úprk domácích za sluníčkem někam do teplíčka k moři. Často k tomuto tématu dostávám otázky na autentická vína v...

Doporučujeme 15. července 2016 6:13

Pivo i víno v nabídce. Veganská Pastva překvapí a učaruje

Veganská Pastva | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když kamenice a překladatelka odejdou ze svých původních profesí, může z toho vzniknout veganská restaurace. A dosti povedená. Pastva na pražském...

14. července 2016 10:55 PRAHA

Vydatné deště pomohou houbařům. Najít lze hřiby i žampiony

Houby (Ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zatímco nedávné horké a suché počasí růst hub zastavilo, současné vydatné deště zvednou v příštích dnech šance houbařů na úspěch. V lesích či na...

13. července 2016 6:26

Dietní a pikantní záležitost. Polévka pho se zeleným chřestem a cibulkami

Zeleninová polévka pho s chřestem a salátovými cibulkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V létě je čas opustit těžká jídla a raději se poohlédnout po lehčí kuchyni. Ta asijská nám ukazuje cestu jak i v parných letních dnech zdravě a...

14. července 2016 7:08

Rychlé a pohodlné. Tři aplikace, které potěší váš žaludek

Nákupní seznam (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hlad nebo žízeň nás často překvapí ve chvilce, kdy to zrovna nejméně čekáme. A díky chytrým telefonům a mnoha zajímavým aplikacím si můžeme nyní náš...

Doporučujeme 12. července 2016 6:21

Kurkuma, návrat květáku a uzení. Současné trendy moderní kuchyně

Kurkuma | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zapomeňte na quinou. Letos v kuchyni letí kurkuma, nejrůznější etnická jídla, takzvané funkční potraviny a triumfální návrat slaví uzení.

18. července 2016 23:45 Miroslav Petr

Dvořák: V Gambrinusu nevaříme europivo. Měníme se

Marketingový manažer značek Gambrinus a Radegast Marek Dvořák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Marek Dvořák je v Plzeňském Prazdroji marketingový manažer značek Gambrinus a Radegast. Stál před rokem za reklamní kampaní, ve které se leckdy...

Fotočlánek 14. července 2016 6:00 PRAHA

Dá se v Řecku pít pivo? Přečtěte si, které potěší a jakým se radši vyhnout

Chystáte se na dovolenou do Řecka a těšíte se na posezení na pláži, při které se zchladíte dobrým pivem? Fotoeditor Lidových novin Jan Bezucha pro...

13. července 2016 21:00 PRAHA Miroslav Petr

Minipivovar Karpat vaří piva i pro Tesco v Česku

Piva privátní značky Finest vaří slovenský Karpat. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Slovenský řemeslný pivovar pronikl do celoplošné nabídky obchodního řetězce Tesco. Velký projekt s minipivovary má u nás i Makro.

13. července 2016 15:40 PLZEŇ Miroslav Petr

Plzeňští právovárečníci chtějí zpět Prazdroj. Nebo ať ho koupí stát

Plzeňský Prazdroj, tradice a symbol českého pivovarnictví. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Spolek Právovárečné měšťanstvo v Plzni se přihlásil o vlastnická práva k Měšťanskému pivovaru - Plzeňskému Prazdroji. Upozorňuje každého zájemce o...

8. července 2016 6:46

Pochoutka s bylinkovým nádechem. Cuketový chlebíček s citrónovým tymiánem

Přivítejte léto s cuketovým chlebíčkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se urodí cukety, většinou nevíme co s nimi. A tak nečekejte, až z nich budou obrovské obludy a trhejte je, když dosáhnout téměř své dětské...

8. července 2016 6:14 PRAHA

Houby sice rostou, ale kvůli suchu to není žádná sláva

Houbaření - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Houby v Česku nadále rostou, podmínky pro houbaření se ale regionálně značně liší. Zatímco třeba ze Šumavy přicházejí zprávy o poměrně hojných...

7. července 2016 6:29

SOUTĚŽ: Zeleninová, ovocná i bylinková. Vyhrajte knihu o bio zahradničení

Bio zahradničení | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Praktická příručka uvádí základní know-how pro všechny, kteří se rozhodli věnovat biologickému způsobu pěstování. Krok za krok ukazuje, jak se ze...

6. července 2016 7:04 HAVANA

Revoluce na Kubě. Fazole a vepřové nahrazuje vegetariánská kuchyně

Grilovaná zelenina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kubánská gastronomie nyní zažívá malou revoluci, k čemuž přispívají jednak reformy zavedené prezidentem Raúlem Castrem, jednak sílící příliv turistů....

6. července 2016 6:44

Sedm specialit, které musí ve Slovinsku zažít vaše chuťové buňky

Tradiční sýry a uzeniny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

I když je Slovinsko malá zemička, může se pochlubit neuvěřitelně různorodou kuchyní. Je silně ovlivněná kulinářskými styly sousedních zemí, které si...

5. července 2016 5:50

Story na Petřinách. Restaurace, kterou chcete mít blízko

Důvtipné a zároveň skvěle provedené pokrmy tu připravuje Michal Černý, o sladké... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Malá restaurace v okrajové pražské čtvrti nemá otevřeno ani dva roky, a už by potřebovala rozšířit prostory. Tak má plno. Důvtipné a zároveň skvěle...

Doporučujeme 4. července 2016 6:57

Zásadní otázka grilování: marinovat, nebo ne? Kouzla s jogurtem i příprava ryb

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezona grilování je v plném proudu. Na co si dát pozor, jak připravovat ryby a hlavně: marinovat, nebo ne?

3. července 2016 8:00 PRAHA

Konečně zmrzlina. Česko objevuje malé značky bez aromat a barviv

Rybízová zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na poli zmrzliny se u nás odehrává tichá revoluce podobná té, k jaké před časem došlo ve světě kávy a piva. Navrch získávají malé řemeslné značky,...

2. července 2016 6:35

Zářivé barvy, pikantní chutě. Vietnamský salát ze zelené papáji s krevetkami

Salát ze zelené papáji | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dráždivé barvy, čerstvé chutě a pikantní dressing, to jsou společné atributy exotických salátů ze zelené papáji. Známé jsou po celé Asii, zvláště té...

1. července 2016 6:46

‚Křivá‘ zelenina a ovoce do obchodů patří, lidé ji zachraňují z kompostu

Nestandardní ředkvičky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zahnuté mrkve, šišaté brambory, příliš malá jablka či příliš velké kedlubny. Co zmíněnou zeleninu a ovoce spojuje? To, že ji nenajdete na pultech...

30. června 2016 15:00

Nevíte, co připravit z rybízu? Zkuste recepty šéfkuchařů

Rybíz (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Černý rybíz patří mezi nejoblíbenějších druhy letního ovoce. Všichni víme o jeho vysokém obsahu vitamínu C, jehož účinnost podporuje také významné...

30. června 2016 6:40 Alena Pecháčková

Plýtvání v michelinských restauracích? Je to daň za perfektní porci, říká šéfkuchař

Vojtěch Václavík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval dva roky v michelinské restauraci v norském Oslu, kde nasbíral cenné zkušenosti, nyní se stal šéfkuchařem nově zrekonstruované pražské...

28. června 2016 6:07

PUNČOCHÁŘ: Restaurace si otevírají lidé, kteří mají peníze, ale neumí nic

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Známe to každý. Zaměstnavatel prudí, vymýšlí pitominy, nenechá nás žít, ale snad všichni to umíme zvládnout v momentě, kdy víme, že ten onen...

aktualizováno 15:43, 27. 6. 2016 15:00 PLZEŇ

Zhůřák přebírá pivní kavárnu Francis v Plzni

Chris Baerwaldt vaří „Ameriku“ ve Zhůři na Plzeňsku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sládek Chris Baerwaldt ze Zhůře na Plzeňsku, se pustil do spodně kvašeného českého ležáku. Vůbec poprvé. Na své nové pivo s názvem „60616 Ležák“ láká...

27. června 2016 7:00 PEKING

Nová čínská delikatesa: polévka z vlaštovčích hnízd s ptačími slinami

Vlaštovka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Propátrejte jídelníček kterékoli z dražších čínských restaurací, a s velkou pravděpodobností na něm narazíte na pokrm nazývaný polévka z vlaštovčích...

26. června 2016 6:18

Pivní těstíčko a maliny. Jak připravuje bezové květy šéfkuchař?

Černý bez | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bezová šťáva i obalované smažené květy. Bezová sezona sice pomalu končí, ale na tmavších místech ještě stále najdete právě rozvinuté květy bezu. Co s...

25. června 2016 7:00

Nové super zdravé saláty. S hráškem, hráškovými lístky a avokádem

Pikantní salát podávejte s humusem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nastává čas obměny tradičních salátů. Vlivem celkového příklonu k více zeleninové anebo přímo vegetariánské a zdravé stravě se v poslední době...

další články