26. srpna 2016 6:40

Fajitas, burritos či tacos. Kde si pochutnáte na mexické kuchyni?

Tacos (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dostali sjte chuť na mexickou kuchyni a nevíte, kam zajít? Nechte se inspirovat podniky, které pro vás vybral server Lidovky.cz. Před návštěvou...

25. srpna 2016 6:32

Moderní cuketa: populární zelenina, ze které uvaříte cokoli

Cukety (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se v českých kuchyních objevila zhruba v polovině 80. let minulého století v masovějším měřítku cuketa, připomínalo to trochu invazi. Do té doby...

24. srpna 2016 21:45

Jak uvařit menu z pořadu Masterchef? Zkuste brownies, mangový salát či pražmu

Čokoládové brownies s borůvkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zvládli byste připravit pražmu královskou, mrkvové pyré či francouzskou omáčku beurre blanc? To vše musel zvládnou tým soutěžících v pořadu...

Seriál 24. srpna 2016 6:35

PUNČOCHÁŘ: Dobrý salát, to je umění a není jen pro holky

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Trend velí jasně. Většina z nás se přiklání k zdravějšímu životnímu stylu, lidé začínají přemýšlet o tom, co jedí a polotovary se pomalu vytrácí z...

23. srpna 2016 5:00

Česká klasika. Kachní prsíčka se zelím a pošírovaným jablkem

Kachní prsíčka se zelím (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chutná vám česká kuchyně? Poto vyzkoušejte recept na kachní prsíčka šéfkuchaře Petra Patočky z restaurantu Hradčany. Podobný úkol dostali i soutěžící...

22. srpna 2016 22:00

Domácí těstoviny? Zkuste tagliatelle se slávkami a humrem

Domácí tagliatelle se slávkami a humrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte pocit, že připravit si doma těstoviny je složité? Věřte, že není. Vyzkoušejte třeba domácí tagliatelle se slávkami a humrem. Podobný úkol...

22. srpna 2016 21:40

Španělský poklad. Jak připravit paellu?

Paella | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedle italských špaget a řecké musaky patří mezi nejoblíbenější středomořská jídla paella. Na přípravu tohoto španělského pokrmu vám bude stačit...

21. srpna 2016 6:30 POLEŠOVICE

Vinaři si pochvalují Rulandské bílé, na soutěži vyhrálo první místo

Víno - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

TOP Víno Slovácka 2016 je Rulandské bílé rodinného vinařství Drobilovo víno z Polešovic, kde se v sobotu na vinařské slavnosti výsledky soutěže...

Doporučujeme 20. srpna 2016 6:19

Učte se od Italů. Jak uchovat unikátní chuť rajčat až do zimy?

Konečné dochucení čerstvými bylinkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letos s rajčaty naložte jinak! Vyzkoušejte nový způsob jak zachovat rajčatům barvu, chuť a voňavý nádech, který už jen doplníte středomořskými...

Doporučujeme 19. srpna 2016 6:45

Naložený hermelín, okurky či utopenec. Forma českého fast foodu znovu ožívá

Kniha receptů Nalož to přináší moderní pohled na tradiční českou metodu... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Platily za hospodské jídlo k pivu. Dnes už se k nakládaným pokrmům píší i kuchařky a v jejich přípravě se hojně experimentuje. Klasická metoda...

18. srpna 2016 6:14

Okurky do salátů i na pečení. V létě osvěžující, v zimě potěší nakláddané

Okurky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Okurková sezona v češtině a řadě dalších jazyků označuje letní prázdninové období, které bývá většinou chudé na politické a jiné zpravodajsky...

17. srpna 2016 15:00 BRNO

Moravská vína dobývají svět, píše list New York Times

Bílé víno - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Moravské Valtice byly dlouho vnímány jako ospalé pohraniční městečko, v současnosti jsou ale magnetem pro turisty, které přitahují především tamní...

17. srpna 2016 6:27

Newyorská pochoutka dobývá Prahu. Co je pastrami a kam na něj zajít?

Pastrami sendvič | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Říká se, že recept pochází z New Yorku, původní recept na pastrami ale do Ameriky dovezli židovští přistěhovalci z východní Evropy. Tento košer...

16. srpna 2016 6:02

SOMELIÉR: Bílé, nebo červené? Jak si vybrat víno k houbám?

Nudle s lesními hříbky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto je v plném proudu a vsadím se, že drtivá většina z nás si užívá volnější režim. Počasí momentálně skvěle přeje houbařům, a tak i tato aktivita...

13. srpna 2016 6:45

Rybám sluší jednoduchá úprava. Stačí limetka, sůl a petržel, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Hynek Vávra | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mořské i sladkovodní ryby, humři a domácí pečivo. Tím vším je známá restaurace, kde vaří šéfkuchař Hynek Vávra. Ryby připravuje co nejjednodušeji, v...

Rozhovor 12. srpna 2016 6:21

'Přísná pravidla? Jídlo servírované na palubě letadla musí mít i správnou výšku'

Tradiční arabské jídlo Mezze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bezlepkové, veganské, nízkokalorické, košer i s nízkým obsahem sodíku. Více než tisícovka kuchařů připravuje denně jídla ze všech koutů světa, které...

11. srpna 2016 6:44

Dokonalé léto? Jedině s voňavými paprikami, mletým masem a bylinkami

Podávejte s rýží, knedlíkem i bramborem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plněné papriky jsou pokrmem, který se v různých obměnách objevuje po celém světě. Ve Střední Evropě jde o jednu ze stálic domácí kuchyně. A ať už...

10. srpna 2016 6:07

Vůně koření a jedinečné tandoori. 10 nejlepších indických restaurací

Tandoori | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tandoori, kuřecí tikka masala či zeleninové kari. Stále oblíbenější indické jídlo je typické především rozmanitým kořením, které díky svému...

9. srpna 2016 15:04 LOS ANGELES

Ovlivňuji vnímání hostů, s konopím musím nakládat opatrně, říká americký šéfkuchař

Pěstování konopí (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Christopher Sayegh před dvěma lety přišel na to, jak okořenit své pokrmy a zdokonalit své kuchařské umění: tento čtyřiadvacetiletý kalifornský...

Seriál 9. srpna 2016 7:26 PRAHA

KONHEFR: Farmářské potraviny. Kvalitní produkty, nebo jen byznys?

Jiří Konhefr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Farmářské potraviny, domácí produkty, biokvalita – v gastronomii současný fenomén, který je spotřebitelsky čím dál více na vzestupu.

7. srpna 2016 7:00 VEVEY

Koncern Nestlé vyrostl na náhradní kojenecké stravě

Nestlé - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kořeny společnosti Nestlé sahají do 60. let 19. století, kdy německý podnikatel a lékárník Henri Nestlé začal ve švýcarském Vevey s výrobou náhradní...

6. srpna 2016 6:13

Rafinovaná chuť Japonska. Jemná a tajemná zmrzlina z matcha čaje

Tajemná chuť zmrzliny z matcha čaje vás nadchne | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zmrzlina ze zeleného čaje, někdy také nazývaná zmrzlina z matcha čaje, je luxusní pochoutkou pocházející z Japonska. Luxusní je proto, že hlavní...

3. srpna 2016 6:04

Nasušená, v oleji i jako rychlá večeře. Rajčata jsou v létě nejlepší

Cherry rajčata - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O tom, zda je rajče ovocem, nebo zeleninou, se vedou spory již doslova po staletí. Už v roce 1893 rozhodoval Nejvyšší soud Spojených států o této...

25. srpna 2016 16:10 PLZEŇ Miroslav Petr

Gambrinus táhne do boje proti podmírákům a zvětralému pivu

Přelévání je další z nešvarů, které kazí kvalitu piva. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Odbyt pivovarů v hospodách a restauracích v celém Česku klesá. Jedním z důvodů je podle průzkumu společnosti ppm factum research bídná kvalita...

Reportáž 20. srpna 2016 7:00 PLZEŇ Tereza Lukešová

‚Sládek pivo vaří, výčepní ho dělá.‘ Mistr v čepování piva je Ostravan

Výčepní roku ze Slezské P.U.O.R. v Ostravě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zavalitý mladík s koženou zástěrou kolem pasu skládá na pult sklenice z větší části naplněné hustou pěnou. Tenká vrstva piva se krčí někde u­ dna....

19. srpna 2016 14:24 PLZEŇ Tereza Lukešová

Mistrem republiky v čepování plzeňského piva je Ostravák

Výčepní roku ze Slezské P.U.O.R. v Ostravě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vítězem soutěže o nejlepšího českého výčepního Master Bartender se stal Ostravák. Finalisté předvedli své schopnosti při čepování hladinky, třetinky...

5. srpna 2016 6:52

Švestky, jablka i kdoule. Kde si nasbíráte ovoce a bylinky zadarmo?

Jablka (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ovocné stromy podél cest, zapadlá místa, zapomenuté zahrady a divoce rostoucí keře. Zkrátka místa, kterých je v Česku dost, ale málo lidí o nich ví....

Rozhovor 4. srpna 2016 6:53

Víno nepovažuji za klasický alkohol, je to spíše kulturní nápoj, říká vinařka

Markéta Bílková | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Markéta Bílková je jedna z mála moravských vinařek, vinařství Bílkovi vede společně se svými rodiči a bratrem. „Ve škole jsme byly jen čtyři dívky,...

3. srpna 2016 14:00

SOUTĚŽ: Ramen, guláš i karbanátky. Vyhrajte Outdoorovou kuchařku

Outdoorový ramen | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé,...

Rozhovor 3. srpna 2016 7:00 PLZEŇ Tereza Lukešová

„V podniku se člověk musí cítit dobře, pak mu chutná každé pivo“, říká propagátor pivní kultury Adam Vlček

Školitel Trade & Quality Ambassador Plzeňského Prazdroje | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rodilý plzeňák s pivem v krvi procestoval kus světa a odevšad si přivezl kus pivní kultury. Ve své pivní kavárně čepuje piva z malých převážně...

Doporučujeme 2. srpna 2016 6:36 PRAHA

KOKO: Hamburger je mrtev. Utrpěl umučeným karbanátkem s prefabrikovanou houskou

Veronika Kokešová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hamburgerová euforie nabrala takových obrátek, že specializované podniky vyrůstaly jako houby po dešti geometrickou řadou. Asijská kuchyně přeci jen...

1. srpna 2016 16:02 PLZEŇ Tereza Lukešová

Pivo místo jízdenek. Plzní projel první pivní autobus

Pivní bus vyrazil z plzeňského náměstí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V pátek se v Plzni uskutečnila speciální pivní jízda. Lidé se mohli zdarma svézt autobusem, na jehož palubě se za doprovodu živé hudby čepovala piva...

30. července 2016 7:17

Italská kuchyně boří zavedené hranice. Cheesecake s rajčaty

Italská letní záležitost. Cheesecake s rajčaty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italská kuchyně to s rajčaty opravdu umí. A není divu, rajčata jsou v Itálii základní surovinou. Napadlo vás někdy, že s rajčaty může být opravdu...

Rozhovor 29. července 2016 7:34 Alena Pecháčková

Havel byl pohodář a Clinton si dal jelení steak, říká šéfkuchař Patočka

Petr Patočka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro pro herce Bruse Willise a Seana Conneryho, pro někdejšího prezidenta Spojených států Billa Clintona, ale také pro české prezidenty i...

Doporučujeme 28. července 2016 7:30

Rybíz, angrešt a lesní plody. Do marmelády, ale i ke svíčkové a do salátu

Rybíz (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V těchto dnech vrcholí sezona nejrůznějších bobulí a bobulek. Prakticky jen v tomto období můžeme sklízet na zahradě rybíz a angrešt a současně...

27. července 2016 6:21

Frgály, voňavé bylinky a věhlasná kyselica. Co ochutnat v Beskydech?

Tradiční kyselica | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Palčivé, neúprosné, divoké... I tak popisují znalci naše nejvýchodnější hory - Beskydy. Jejich příroda je ale obdobně přímočaře krásná, podmanivá a...

další články