30. března 2017 6:01

Připravte si lososa s glazé z červeného vína podle šéfkuchaře

Losos s glazé z červeného vína, bramborovo-pažitkové pyré, marinovaná červená... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na lososa s glazé z červeného vína,...

30. března 2017 7:00 PRAHA Miroslav Tomko

Čtrnáct dní bez jídla. Nahradí rozpustný prášek tuhou stravu?

MANA předpřipravený drink | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vegetariáni, vegani, frutariáni. Slova, která jsou čím dál častěji na pořadu dne v mnoha diskuzích na internetu, v dopravních prostředcích nebo...

Doporučujeme 29. března 2017 6:56 PRAHA

PUNČOCHÁŘ: Nemůžete jíst normální česnek? Medvědí vám neplechy nezpůsobí

Medvědí česnek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaro je tu a s ním i krásné bylinky, zelenina nebo houby. Každý kuchař se na jaro těší jak na smilování, sice všechna roční období mají něco do sebe...

28. března 2017 6:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Žluté kari s tygřími krevetami podle šéfkuchaře z Mandarinu

Žluté kari s tygřími krevetami, okrou a hlívou královskou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve třetím díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v...



26. března 2017 12:31 PRAHA

Věda jménem jogurty. Kupovat a nebo si je dělat doma?

Jemně kyselý a velmi hustý. Řecký jogurt neexistuje, hledejte straggisto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jogurtů jsou na trhu desítky a vyznat se v nich není úplně snadné. Dát přednost těm pevnějším, které zrají ve skleničce, nebo spíš krémovým z tanku?...

25. března 2017 6:00 PRAHA

K jaru patří jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží

Jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lehké a delikátní jehněčí kari je příjemným zpestřením jídelníčku. Výživné, plné chutí a vůní daleké Indie, jemné směsi koření koriandru, římského...

23. března 2017 6:00 BERLÍN

Hnus nebo pochoutka? V Německu se začne prodávat ‚čokoládová pizza‘

Čokoládová pizza. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sen gurmetů, nebo noční můra? Na německý trh v dubnu dorazí nová „čokoládová pizza“. Chystá se jí prodávat Dr. Oetker a zatím je jedna věc jistá: po...

Exkluzivně 21. března 2017 6:00

VIDEORECEPT: Jak na pošírovanou pražmu? Poradí vám šéfkuchař z Mandarin Orientalu

Pošírovaná pražma | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server Lidovky.cz přináší seriál exkluzivních videoreceptů. S...

20. března 2017 6:00

Přijde vás víc, připlatíte si. Luxusní restaurace účtují skupinám přirážku

Zdeněk Pohlreich | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Promoce, svatby, ale i rodinné večeře. Pakliže se chystáte do luxusní restaurace ve větší skupině, připravte se na to, že v některých vám bude...

18. března 2017 6:44

Medvědí česnek konečně na scéně, tentokrát v italské kuchyni

Medvědí česnek lasagne skvěle ochutí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud zavítáte v nejbližší době do lesa, určitě najdete medvědí česnek. Tvrdí se, že jeho vůně vás naláká již z dálky, ještě dřív než spatříte krásně...

17. března 2017 6:16

Od čumáčku po ocásek. Připravte si extra silný vývar ze zbytků

Vývar ze zbytků | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tento recept na neutrální vývar, který pochází od Briana Merkela, hlavního řezníka v Belcampo Meat Co. v San Francisku, je bohatý na želatinu a je...

16. března 2017 6:43

Občerstvení na kolečkách. Na pražské náplavce zaparkují o víkendu food trucky

Food trucks ovládly náplavku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Předposlední březnový víkend se na pražské náplavce odehraje náplavku jeden z největších foodtruckových festivalů v Evropě. Občerstvení na kolečkách...

Doporučujeme 16. března 2017 6:08 Marie Frajtová

Když mladí Češi drží půst. Jak na odříkání?

V katolické církvi byl půst zjemněný, týkal se vlastně jen masa, místo kterého... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čím dál víc Čechů dobrovolně drží předvelikonoční půst. A nejsou to zdaleka jen věřící. Co všechno si odepírají a proč?

16. března 2017 6:12

Pudink z podmáslí s rebarborou, lískovými oříšky a malinovou granitou podle šéfkuchaře

Pudink z podmáslí s rebarborou, jahody, lískovými oříšky a malinovou granitou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na Pudink z podmáslí s rebarborou,...

Exkluzivně 15. března 2017 6:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Vietnamský kuřecí salát v exkluzivním seriálu od šéfkuchaře z Mandarinu

Vietnamský kuřecí salát s lotosovým kořenem, kustovnicí, chilli dresinkem a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server Lidovky.cz startuje seriál exkluzivních videoreceptů....

14. března 2017 6:58

Připravte si mrkvový koláč s mandlemi

Připravte si mrkvový koláč s mandlemi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mrkvový koláč zůstává dlouho vláčný a obsahuje kvalitní suroviny, takže kousek ke kávě nebude zas tak velkým prohřeškem. Nechte se inspirovat.

12. března 2017 6:52 ŘÍM

Nápoje bez cukru nejsou vždy dietní. Bez kalorií je pouze voda

Jak přežít vedra? Hodně pijte a vynechte těžká jídla a alkohol | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Takzvané nápoje bez cukru a „dietní“ nemohou být považovány za skutečně dietní. V oblibě je mají především mladí lidé a sportovci. Obecně jsou...

11. března 2017 6:15

Nepečený avokádový dort s limetkou. Senzační jarní pochoutka

Nepečený avokádový dort s limetkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Avokádový dort s limetkou boří všechna pravidla. Je nepečený, tedy raw, je bez mouky, tedy bez lepku, je bez mléka, tedy dairy free a přesto anebo...

10. března 2017 6:24

Jednoduchá polévka, která zasytí. Zkuste vývar s vejci

Polévka s vejci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vejce na všemožné způsoby přidávají do polévek všechny kultury. Ať už ztracené, míchané nebo natvrdo, lidé vejce v polévce milují. A my taky! Když...

Anketa 9. března 2017 11:55

Kdybychom byli Německo, michelinských hvězd máme víc, říká Vaněk

Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Eska, SaSaZu, Divinis, Na Kopci Aureole, Sansho a Maso a Kobliha. To jsou restaurace, kterým letos udělil Michelin ocenění Bib, které je udělováno...

9. března 2017 6:01

Krok za krokem: Jak na masopustní koláčky?

Masopustní koláčky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K období Masopustu neodmyslitelně patří koláčky či vdolečky s povidly a tvarohem. Připravte si letos koláčky sami, nechte se inspirovat.

26. března 2017 16:52 PRAHA Miroslav Petr

Letošní pivovarnická sezóna začíná, jarní piva mají zelenou

Zelené pivo na Zelený čtvrtek. To je již tradiční marketingový tah brněnského pivovaru Starobrno.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Končí hubené zimní měsíce, výrobcům začíná opět pivní sezóna. A blížící se Velikonoce jsou pro tuzemské pivovary první příležitostí, jak na sebe...

21. března 2017 22:40 Praha Miroslav Petr

Statistika: Myslíte, že pijete desítku? Ve skutečnosti jsou to devítky

U Fleků vaří pivo nejdéle sloužící sládek v ČR - Ivan Chramostil. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podrobná statistika celní správy o prodeji piv v členění podle stupňovitosti ukazuje, že ze všeho nejvíc se v Česku kupují jedenáctky. Hned na druhém...

20. března 2017 21:35 Zvíkovské podhradí

Pivovary na bedně: Na Zvíkově byl nejúspěšnější Frýdlant

Zámecký pivovar Frýdlant, vítěz Jarní ceny sládků 2015 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní už 11. ročník Jarní ceny českých sládků přilákal 142 minipivovarů, které přihlásily rekordních 614 vzorků piv. V soutěži, která je možná...

8. března 2017 13:42 PRAHA Miroslav Petr

Minipivovary chtějí paušální spotřební daň. Snížila by byrokracii

Sládek Josef Krýsl otevřel v Plzni minipivovar Beer Factory. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zavedení paušální částky spotřební daně by podle svazu nejmenších výrobců piva neovlivnilo státem vybranou sumu. V době rostoucí byrokracie by ale...

8. března 2017 6:10 BOSTON

Superkluzká lahev. Vědci přišli s nápadem, jak dostat z lahve i zbytky kečupu

Kečup (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kolikrát už jste třásli lahvičkou kečupu, abyste z ní dostali každou poslední kapku - a stejně se vám to nepodařilo? Díky vědcům z Bostonu by tento...

8. března 2017 6:09

Snídaně snů? Zkuste ovesné vafle s borůvkami

Ovocné vafle s borůvkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept na úžasnou a jednoduchou snídani. Pokud ještě nikdy neochutnali vafle, máte co napravovat. Tyhle ovesné vafle jsou krásně křupavé a nadýchané....

aktualizováno 19:11, 7. 3. 2017 18:14 PRAHA

Prestižní Michelinskou hvězdu obhájily tři pražské restaurace

Interiér restaurace Alcron. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luxusním restauracím Alcron, La Degustation a Field se podařilo i letos obhájit michelinskou hvězdu. Nové ocenění Bib Gourmand udělil Michelin...

7. března 2017 6:58

Připravte si doma očistnou koriandrovou polévku

Koriandrová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V tomto receptu můžete použít jakýkoli vývar nebo bujon včetně Léčivého elixíru ze zeleniny. Je vynikající, když se chcete pročistit, nebo když jste...

Recept 5. března 2017 6:38 PRAHA

Vyzkoušejte nachos s trhaným vepřovým masem

Nachos s trhaným vepřovým masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mexickou kuchyni charakterizují rozmanité chutě, nepřeberné množství barev a originální koření. K základním a nejznámějším jídlům mexické kuchyně...

4. března 2017 6:25

Křehké jablkové kouzlení ve francouzském stylu

Klasický francouzský tarte aux pommes. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Při nedávné návštěvě Francie padl mému synovi do oka klasický francouzský koláč s jablky. I když jsem namítala, že určitě doma upeču lepší, nedal se...

3. března 2017 6:25

Vyzkoušejte čokoládový dort s arašídovým máslem

Čokoládový dort s arašídovým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte, co s arašídovým máslem? Zkuste jej zapracovat do dortu. Pro milovníky čokolády a arašídového másla je tento dort značka ideál. Nechte se...

3. března 2017 6:17

Kulajda či kaldoun. Polévky jsou skutečnou perlou české kulinární tradice

Kulajda v bochánku - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Couračka, pajšlouka, kyselica, kaldoun, kulajda, ovarovica, domikát... České, moravské i slezské polévky mají stovky podob a mnohé z nich věrně...

2. března 2017 6:31

Chvála české kuchyně. Proč býval květen pro svatbu nevhodný?

Svatba | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejslavnostnější událostí v rodině byly a zůstávají oddavky neboli svatby. Průběh námluv, domlouvání svatby a vlastního svatebního obřadu měly svůj...

1. března 2017 14:43 PRAHA

Pivovarský svaz varuje, hospody čeká letos kritické období

Ilustrační foto: Čepované pivo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Souběh kontrolních hlášení, EET a protikuřáckého zákona letos podstatnou měrou poškodí hospody v Česku. Některé nápor administrativy a vyšších...

1. března 2017 6:18

KONHEFR: Tradice versus konvence. Víme co jíme, ale víme, co pijeme?

Víno k dýni nebo zvěřině aneb Co pít k podzimním delikatesám (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Víno je v dnešní době stále více trendy nápoj, o který se zajímá stále více konzumentů. Dnes se již běžně setkáváme s výrazy jako moderní, konvenční,...

další články


Najdete na Lidovky.cz