28. června 2017 7:04

Zachraň jídlo: Uchovejte si ovoce ve sklenici zavařeniny

Jahodová zavařenina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEORECEPT Zavařování je klasický způsob uchovávání sezónního ovoce. Dřív bylo společně s nakládáním a sušením tradicí téměř v každé rodině....

Rozhovor 27. června 2017 6:45 Alena Pecháčková

‘Londýn je gastronomická mekka, restauraci tam mají všichni slavní kuchaři’

Šéfkuchař Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil po boku michelinských kuchařů, nejvíce zkušeností nasbíral v Anglii, kde mimo jiné vařil i pro zpěváka Eltona Johna či návrhářku Donnu Karan....

25. června 2017 6:30 ISTANBUL

Turecká kuchyně je podceňovaná. Může nabídnout víc než kebab

K jídlu si dejte ayran, nápoj z jogurtu, vody a soli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Turečtí šéfkuchaři, kteří si přejí vyvrátit stereotypy o tučné a příliš jednoduché stravě, se snaží očistit pověst národní gastronomie a ukázat...

24. června 2017 6:01 PRAHA

Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v polévce

Studená jogurtová polévka s olivovým olejem, mátou a koprem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řecký jogurt můžeme považovat za jeden z největších vynálezů všech dob. Obecně jogurt patří do kategorie mléčných produktů, které projdou procesem...



23. června 2017 6:37

SOUTĚŽ: Grilovací sezona je v plném proudu. Vyhrajte gril od Tefalu

Grilování | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Připravte si dokonalý steak nebo grilovanou zeleninu. Vyhrajte se serverem Lidovky.cz jeden ze tří grilů značky Tefal.

Seriál 21. června 2017 6:57

SOMELIÉR: Může být víno z krabice kvalitní?

Tomáš Brůha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nemusíte se bát, tahle glosa určitě nebude o vínech v tetrapacku, tedy takzvaných „krabičácích“. Chtěl bych se spíše pozastavit nad jiným balením,...

Rozhovor 20. června 2017 6:56

Kachní embryo jsem jedla s bezzubými babkami na trhu, vzpomíná Kamu na Vietnam

Kamila Rundusová sbírá recepty na cestách | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařka Kamila Rundusová alias Kamu, jak je známá na facebooku, vařila na Novém Zélandu, v Austrálii a má za sebou praxi v kuchyni u slavného...

17. června 2017 6:28

Gin a Tonic v cheesecaku s bezinkovým sirupem. Osvěžte se

Tymián přidáme do želé než ztuhne a i na závěrečné zdobení | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo si myslí, že cheesecake nemůže mít příchuť ginu s tonikem je na omylu. Může. Navíc jde o delikátní záležitost. V nepečeném cheesecaku se totiž...

Rozhovor 16. června 2017 6:07 PRAHA Marie Vejvodová

Čarování u sporáku. Delikatesy vyrobíte i ze zbytků, říká Pospěchová

Role vaření se během posledních desetiletí změnila. „Už to není nutnost, ale... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomická novinářka Petra Pospěchová nejen ráda píše, jejím velkým koníčkem je i vaření. V době, kdy se živíme hlavně hlavou, pro ni představuje...

Exkluzivně 15. června 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam na českou klasiku v Nuslích

staročeská uzená kachna  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kachna se zelím, poctivé polévky či smažený vepřový řízek. Kde si dát skvělou českou klasiku? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která...

14. června 2017 6:07

KONHEFR: Koprová omáčka, šunkofleky i čočka. Retro je zpět v regálech i na menu restaurací

Koprovka? Jedině s loupanou plecí, radí Paulus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se rozhlédnu po našem i jiných obchodech, po nabídce v naší cukrářské vitríně, ale i po nabídce poledních menu, uvědomuji si, jak moc se vrací...

Exkluzivně 13. června 2017 6:07

VIDEORECEPT: Připravte si doma indickou samosu podle šéfkuchaře

Indická samosa | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

10. června 2017 6:08

Artyčok je středomořský bodlák. Neotřelá zelenina v letním koláči

Artyčok je letní zelenina, vyzkoušejte ho v koláči | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Artyčok je vítaná letní zelenina. Syrový, vařený, pečený, naplněný či připravený na grilu je opravdovou pochoutkou. Obáváte se, že tento bodlák...

9. června 2017 6:31

Kolik špejlí máš, tolik zaplatíš. Ochutnejte českou klasiku na špejli

Restaurace se z ulice otevírá prostorem, jehož dominantou je bar se studenými... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kvalitní oběd za čtvrt hodiny: právě na tohle láká svoje zákazníky nové pražské bistro Špejle. Místo vybírání v menu a objednávání u číšníka rovnou...

Exkluzivně 8. června 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kde si dát ve Vršovicích sushi?

Sushi (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ MAPA Sashimi, maki, nigiri. Kde si dát skvělé sushi? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace ve vaší čtvrti stojí...

20. června 2017 14:46 MNICHOV

Tuplák za téměř 11 eur, limonáda o euro méně. Oktoberfest opět zdražuje

Přestože je chmelový nápoj nejdražší v historii festivalu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivo na mnichovském pivním festivalu Oktoberfest letos opět podraží. Nejlevnější litrový tuplák bude možné koupit za 10,60 eur (278 korun). Loni to...

Fotočlánek 19. června 2017 15:39 PRAHA Miroslav Petr

Festival Pivo na Hrad letos představil špičková maďarská piva

Minulý víkend se už pošesté sešli pivovarníci pod Pražským hradem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní šestý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě představil 70 minipivovarů, z toho čtyři maďarské, a přilákal během pátka a soboty 2500...

Analýza 14. června 2017 5:00

Maier: České pivovarnictví je na rekordu. Dokládají to čísla celníků

Pivovar (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bez mála 20 milionů hektolitrů všech alkoholických piv vyrobily loni všechny pivovary v Česku. Nejvíc v historii. Ukazují to čísla celní správy....

12. června 2017 15:47 PRAHA

Vzhůru na Hrad! Festival nabídne degustaci 140 druhů piva

Minipivo na Pražském Hradě, rok 2016. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pražský hrad, konkrétně Střelecká cesta pod Královským letohrádkem, přivítá o víkendu šestý ročník Festivalu minipivovarů - degustační přehlídky...

7. června 2017 13:00

Zachraň jídlo: Drobenkový koláč „crumble“? Použijte ovoce i zeleninu ze zahrádky

Drobenkový koláč „crumble“? Použijte ovoce i zeleninu ze zahrádky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Můžete jej připravit z různých druhů ovoce, ale i zeleniny. Navíc vám příprava nezabere mnoho času. Jeho zeleninovou variantu si navíc můžete ozdobit...

7. června 2017 6:56

TRČKA: Zaplatili jste za něco, s čím nejste spokojení? Řekněte to nahlas

V restauraci (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brzy to bude rok. Rok v nové pozici, nová výzva, zúročení zkušeností... Rok „střelby“ do vlastních řad. A také můj rok s pořadovým číslem 20...Jaká...

Exkluzivně 6. června 2017 6:45

VIDEORECEPT: Připravte si čínskou polévku s rybími knedlíčky wonton

Čínská sichuan polévka s rybími knedlíčky wonton | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v...

3. června 2017 6:58

Mražený jogurtový dort s ovocem k letní pohodě. Osvěžte se

Na dno formy dejte mražené ovoce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Potřebujete uvolnit mrazák před novou úrodou? Dejte mražené ovoce do ovocného jogurtového dortu! Ideální způsob, jak spotřebovat rybíz, jahody,...

2. června 2017 19:21 KUTNÁ HORA Miroslav Petr

Heineken Kutnou Horu zavřel, teď se tam výroba piva opět vrátila

Rekonstruovaná varna Měšťanského pivovaru Kutná Hora | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česko má další průmyslový pivovar. Společnost Smart Estate obnovila výrobu v areálu, který před sedmi lety opustil koncern Heineken.

Seriál 2. června 2017 7:00

Zapomeňte na maso a zkuste grilování se zeleninou

Grilovaná zelenina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Grilování zeleniny má mnoho výhod. Jednou z nich je, že se nemusí upravovat předem jako maso. Stačí ji posypat kořením, solí nebo pokapat olivovým...

2. června 2017 6:48

Vaříme něco mezi smažákem a lanýžem, říká šéfkuchař

Pavel Veltruský | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koncem loňského roku se u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna otevřela nová designová restaurace Signature. Role šéfkuchaře se ujal zkušený Pavel...

Exkluzivně 1. června 2017 6:42

Oběd kancelářských krys: Do které smíchovské kebabárny vyrazit?

Kebab (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jehněčí, hovězí i kuřecí. Který kebab a kde si dát? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro ve vaší čtvrti stojí za návštěvu?...

1. června 2017 6:26

Ochlaďte se domácí zmrzlinou. Vyzkoušejte třeba bazalkovou

Bazalková zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi zmrzlinu a experimenty? Připravte si doma zmrzlinu z bazalkových lístků. Výroba domácí zmrzliny není vůbec náročná a v teplých dnech vás...

31. května 2017 6:04

PUNČOCHÁŘ: Fenykl je fantastický a zdravý. Jak ho připravit?

Fenykl (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ať už půjdete nakupovat do supermarketu nebo na farmářský trh, v poslední době se hodně objevuje zelenina a koření v jednom. Fenykl. Už se vám jistě...

Doporučujeme 30. května 2017 6:00

VIDEORECEPT: Připravte si jednoduchý salát Gado gado

Gado gado salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V desátém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v...

29. května 2017 6:00 CHICAGO

Vězni v Chicagu si mohou objednat luxusní pizzu, pečou ji přímo ve vězení

Hravě si vystačíte s pouhými rajčaty a sýrem. To je základ.  Samozřejmě nesmí... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pizzu, nad kterou by ani gurmán neohrnul nos, si mohou objednat za necelých sedm dolarů (167 Kč) trestanci v chicagském vězení Cook County Jail....

29. května 2017 6:00 BRUSEL

Reklama fastfoodového řetězce Burger King pobouřila belgického krále

Burger King | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ještě před otevřením své první pobočky v zemi si americký fastfoodový řetězec Burger King udělal v Belgii mocného nepřítele. Jeho reklama, v níž...

27. května 2017 6:35

Za Italem do Horoměřic. Znalci míří za Davidem Lagomarsinem

Davide Lagormasino | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do zaručeně italského podniku zavítáte nepochybně rádi a nalezente ho nejen v centru Prahy, ale i na jejím okraji, v Horoměřicích. Pizzu tady ale...

26. května 2017 19:44

Kam o víkendu za jídlem? Na Vyšehradě začínal Prague Food Festival

Piano Nobile, Chateau Mcely/ Pstruh s místní sádky s petrželovo-cibulovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prague Food Festival se letos přestěhoval z Pražského hradu na Vyšehrad. U čtyřicítky stánků si lidé mohou užít gastronomické zážitky do neděle. Dnes...

Seriál 26. května 2017 7:00 PRAHA

Grilovací sezona začala. Jak připravit domácí marinádu?

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S jarem přichází také grilovací sezona. Na přípravu masa, ryb i zeleniny na grilu je ideální počasí. Na co si při grilování dávat pozor, jaké ryby...

25. května 2017 16:48 WACKEN Miroslav Petr

Obří pivovod bude zásobovat metalový festival v německém Wacken

Pivovod na festival Wacken má průměr jak český ropovod Družba. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Unikátní pivní hospodářství budují Němci pro svůj srpnový festival v městečku Wacken ve Šlesvicku – Holštýnsku. Do výčepů přiteče během tří dnů 400...

další články


Najdete na Lidovky.cz