27. května 2017 6:35

Za Italem do Horoměřic. Znalci míří za Davidem Lagomarsinem

Davide Lagormasino | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do zaručeně italského podniku zavítáte nepochybně rádi a nalezente ho nejen v centru Prahy, ale i na jejím okraji, v Horoměřicích. Pizzu tady ale...

26. května 2017 19:44

Kam o víkendu za jídlem? Na Vyšehradě začínal Prague Food Festival

Piano Nobile, Chateau Mcely/ Pstruh s místní sádky s petrželovo-cibulovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prague Food Festival se letos přestěhoval z Pražského hradu na Vyšehrad. U čtyřicítky stánků si lidé mohou užít gastronomické zážitky do neděle. Dnes...

25. května 2017 6:25

Oběd kancelářských krys: Do kterého bistra zajít na Novém Městě?

Bramborové taštičky plněné povidly,sypané cukrem a mákem,přelité přepušťeným... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miniburgery, pikantí klobásky, bretaňský salát či česká klasika na špejli. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro ve vaší...

24. května 2017 6:02

Zeleninové slupky a odřezky nevyhazujte. Můžete z nich mít grunt vývar

Zeleninový vývar (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo vaří zeleninová jídla, ví, kolik různých odřezků, slupek a zbytků se vyhodí. Často ale zbytečně. Tyhle kousky se totiž dají perfektně využít na...



24. května 2017 6:34

SLÁDEK: Pivo na zahrádce? Dejte si pozor na sluníčko a čisté sklenice

Pivo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Květen je měsícem, ve kterém naplno propuká sezona venkovních zahrádek. Stoly, lavice, židle začínají okupovat ulice i dvorky, které byly v zimě...

Doporučujeme 23. května 2017 6:01

VIDEORECEPT: Připravte si glazovanou makrelu v teriyaki omáčce

Glazovaná makrela v teriyaki omáčce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na makrelu, ale uzená už vás nudí? V devátém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices,...

Rozhovor 22. května 2017 6:30 Alena Pecháčková

Najít kuchaře je problém, po škole neumí uvařit ani guláš, říká šéfkuchař

Zdeněk Krížek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je jedním z nejlepších českých šéfkuchařů, kteří se specializují na asijskou kuchyň. Do té se zamiloval už během své první práce. V pražské...

21. května 2017 6:00 PERNAND-VERGELESS

Mráz a kroupy francouzského vinaře nezlomily, vyrábí pivo, co se ‚pije jako víno‘

Vinná réva. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Již několik let snášel burgundský vinař Ludovic Belin rozmary nelítostného počasí. Loni se proto pustil do výroby bio piva. Taková diverzifikace...

21. května 2017 6:36 PRAHA

Sbírka pomůže otevřít další obchod, kde se nakupuje bez obalů

Malý obchod v Bělehradské ulici je otevřený zhruba 14 dní. Musíte ho ale... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V ulicích Prahy i dalších českých měst v pátek končí kampaň neziskové organizace Bezobalu, která upozorňuje na velké množství komunálního odpadu z...

20. května 2017 6:28

Indické rybí kari s krevetami a sladkými bramborami. Dietní žhavá pochoutka

Krevety pak zamíchejte do kari | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud si máte připravit kari indického typu, nastane vždy otázka, zda je možné doma uvařit skutečně autentické kari, tak jako to umí v originálních...

Seriál 19. května 2017 7:00

Grilování po americku. Jak připravit poctivý domácí hamburger?

Hamburger. Ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvý salát, rajče, sýr a poctivý plátek mletého hovězího masa. Jednou za čas pořádný hamburger neuškodí. V létě můžete maso ugrilovat, což chuť...

19. května 2017 6:48

Cider po Česku. Býval to běžný nápoj širokých vrstev, časem ho vytlačilo pivo

Cyril Holub, spolumajitel značky Prager Cider, zná dobře historii ciderů v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má nazlátlou barvu, jemně perlí na jazyku a během posledních pár let česko doslova zaplavil. Cider čili jabčák nebo burčák si pro sebe kdysi vyráběl...

18. května 2017 7:40

Připravte si domácí celozrnné bulky s konopným semínkem

Celozrnné bulky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vůně domácího pečiva je dokonalá. Chcete si o víkendu udělat domácí celozrnné bulky? Do těsta přidejte semínka všeho druhu, a všude kam se dá. Nechte...

18. května 2017 6:38

Oběd kancelářských krys: Kde si dát v centru Prahy skvělé maso na stojáka?

Tatarák mají v Kantýně vynikající | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Segedínský guláš, ledvinky, ale i výpečky z „přeštíka“ (čuníka z Přeštic) podlévané plzeňským pivem. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale...

17. května 2017 6:42 PRAHA

KONHEFR: Bez lepku a bez laktózy. Módní výstřelek či nutnost?

Jiří Konhefr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsme začínali před lety s Food Story, měli jsme i pár produktů bez lepku a pár bez laktózy. Dnes máme v mléčných produktech 30 procent...

17. května 2017 7:00 Jaroslav Totušek

Do košíku smrt. Finské supermarkety prodávají bez varování jedovatý ucháč obecný

Čerstvá houba gyromitra esculenta (latinsky) neboli ucháč obecný. Finski... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Turisté si ve Finsku musí dát pozor. V obchodech se dá běžně koupit smrtelně jedovatá houba ucháč obecný. Ta je po důkladné tepelné úpravě jedlá, ale...

16. května 2017 6:31

VIDEORECEPT: Jak na indonéské hovězí nudličky? Nechte si poradit od šéfkuchaře

Indonéské hovězí nudličky se zeleným chřestem a pepřovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neznáte indonéskou kuchyň? V osmém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se...

15. května 2017 10:25 PRAHA

Titul Zlatý kuchař obhájil Jan Punčochář

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve čtvrtém ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue, obhájil své vítězství Jan Punčochář z pražské...

14. května 2017 6:00 NEW YORK/PRAHA

Víte, co je to čínský angrešt? Vrcholy a pády zlaté horečky jménem superpotraviny

Kiwi - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Superpotraviny - produkty opěvované pro své účinky na lidské zdraví - mají leccos společného s hvězdami televizních seriálů: Stejně jako ony dokážou...

13. května 2017 6:09

Delikátní dort ze špaldové mouky s jahodami a bazalkovou mátou

Delikátní dort ze špaldové mouky s jahodami a bazalkovou mátou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Květen je v Británii měsícem, kdy se v obchodech objeví jahody, nesoucí hrdě unijní vlajku jako symbol, že již nejsou z dovozu. Jsou sice pěstované...

Rozhovor 12. května 2017 6:47

Do supermarketu chodím jen pro toaletní papír, říká zakladatel Bezobalu

Petr Hanzel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K zájmu o životní prostředí ho vedli rodiče od malička, ale jak sám říká, rozhodně nebyl ekomaniak. Kreativec a spoluzakladatel neziskové organizace...

11. května 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam zajít na českou hotovku v Dejvicích?

Zatímco české speciality na stálém menu téhle restaurace začínají kolem dvou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koprová omáčka, bramboračka či moravský vrabec. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace, ve které dostanete klasické české...

10. května 2017 6:13

Zachraň jídlo: Pórková nať je nejzdravější část pórku, zužitkujte ji

Pórek (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zelená část pórku rozhodně není na vyhození. Oproti bílé části obsahuje až dvojnásobné koncentrace vitamínů A, B, C, E a má skvělé antioxidační...

9. května 2017 6:47 CONCARNEAU

Řasy všeho druhu vystupují ve Francii ze svého ghetta

Řasy všeho druhu vystupují ve Francii ze svého ghetta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hnědé, červené nebo zelené řasy, které jsou na rozdíl od hub všechny jedlé, lákají stále více spotřebitele vyhledávající přírodní a zdravé potraviny,...

8. května 2017 5:08 PRAHA

Blíží se Světový týden koktejlů. České bary představí netradiční nabídku drinků

Gin s tonikem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako každý rok se bude 13. května na celém světě oslavovat svátek barmanů. Světového dne koktejlů, který na tento den už tradičně připadá, se...

7. května 2017 7:14

Připravte si domácí falafel pita burger s brambory

Falafel pita burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Radima Gerlicha z nově otevřené restaurace La Loca na falafel pita burger s...

6. května 2017 6:44

Super zdravá zelená polévka. Bylinky však nevařte, jen rozmixujte

Zelená polévka s bylinkami je zásaditá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bylinky jsou nedílnou součástí dnešní moderní gastronomie. Používaly se po staletí a staré herbáře a lékařské knihy jsou toho důkazem. A vaření s...

Seriál 26. května 2017 7:00 PRAHA

Grilovací sezona začala. Jak připravit domácí marinádu?

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S jarem přichází také grilovací sezona. Na přípravu masa, ryb i zeleniny na grilu je ideální počasí. Na co si při grilování dávat pozor, jaké ryby...

25. května 2017 16:48 WACKEN Miroslav Petr

Obří pivovod bude zásobovat metalový festival v německém Wacken

Pivovod na festival Wacken má průměr jak český ropovod Družba. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Unikátní pivní hospodářství budují Němci pro svůj srpnový festival v městečku Wacken ve Šlesvicku – Holštýnsku. Do výčepů přiteče během tří dnů 400...

23. května 2017 14:54 BRNO

Pivní novoty: Lucky Bastard vzkřísil značku Moravia

Svrchně kvašený speciál India má 6,7 % alkoholu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brněnský minipivovar Lucky Bastard po více než 80 letech vzkřísil pivní značku Moravia. Velkopivovar stejného názvu zanikl za hospodářské krize ve...

21. května 2017 9:26 PRAHA

V Česku trvá boom minipivovarů, nejstarší v Chýni oslaví 25 let

Minipivovar - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rozvoj podnikání po pádu komunistického režimu přinesl i zásadní změnu jednoho z tradičních českých průmyslových odvětví - pivovarnictví. Zatímco...

Původní zpráva 16. května 2017 6:00 VYŠKOV Miroslav Petr

Státní pivovar zastavil výrobu. Pivo ve Vyškově bojuje o holý život

Výrobní linka Pivovaru Vyškov. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mnohamilionová ztráta v účetnictví, dluhy, klesající odbyt piva, odchod některých zaměstnanců. Malý moravský Pivovar Vyškov zápasí o přežití a podle...

Seriál 12. května 2017 7:00

Zkuste grilování v asijském stylu. Poradí šéfkuchaři

Zkuste grilování v asijském stylu. Poradí šéfkuchaři | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Asijská kuchyně je čím dál tím populárnější. Sympatická je i tím, že ingredience se nemusí přesně vážit a není nutné precizně dodržovat postupy....

11. května 2017 18:14 PRAHA Miroslav Petr

Čísla o chmelu a sladu: Žatecký červeňák vede na celé čáře

chmel a ječmen | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Že chmel a slad jsou kromě kvasnic a vody základem pro každé dobré české pivo, ví každý. A platí také, že 70 procent všech piv ve světě se vaří podle...

5. května 2017 12:15 PLZEŇ

Pivní novoty: Beer Factory slaví osvobození Plzně pivem APA 45

Osvobození Plzně v roce 1945 oslavuje pivovar Beer Factory pivem APA 45. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejen vojenská přehlídka, setkání s veterány, muzika a výstavy připomenou o víkendu v Plzni osvobození města Americkou armádou v roce 1945. Pivovar...

5. května 2017 6:53

Česká města brázdí foodtrucky, vaří v nich i elitní kuchaři

Food trucks ovládly náplavku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Českými a moravskými městy začaly kvůli rostoucí popularitě kvalitního jídla a kulinářského umění projíždět moderně vybavené kuchyně na kolečkách, ve...

další články


Najdete na Lidovky.cz