19. srpna 2017 5:03

Lokty u sebe a společné srkání. To je Totto Ramen v New Yorku

Kuřecí ramen s miso pastou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kde okusit nejlepší polévku ramen? V New Yorku vám Japonci nabízejí překvapivě jednoduché řešení. Podniky jménem Totto Ramen. Svoji polévku ramen si...

Advertorial 18. srpna 2017 6:00

Grilování není jen pro masožrouty. Na své si přijdou i vegani

Grilované tofu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Veganský styl života se v poslední době stává čím dál populárnější, klasické letní grilovačky s ním ale většinou spojovány nejsou. I vegani si ale...

Doporučujeme 18. srpna 2017 6:20

Zkvašená móda. Proč je fermentace sexy a jak s ní začít?

Fermentace je součástí našeho kulinárního dědictví. Jde o jeden z prvních... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hlad po živém jídle, komplexní chutě, zdraví prospěšné účinky i příprava, která je fascinujícím alchymistickým procesem: důvodů, proč fermentované...

Exkluzivně 17. srpna 2017 6:01

Oběd kancelářských krys: Kam na vegetariánské jídlo v centru Prahy?

Zelené kari | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řízky z tofu, výpečky ze seitanu či luštěniny. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které vegetariánské bistro či restaurace stojí ve...



16. srpna 2017 6:10

Zachraň jídlo: Zpracujte i zbytky masa. Jak na pomazánku rilletes?

Hledáte originální způsob, jak uchovat zbytky již tepelně upraveného masa,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hledáte originální způsob, jak uchovat zbytky již tepelně upraveného masa, které máte po večeři v lednici? Vyzkoušejte rilletes. Jedno z...

16. srpna 2017 9:42 PRAHA

Přemnožená melasa, kvašení a destilace. Oslavte den rumu

Kubánský rum. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Milovníky rumu čeká každoroční oblíbený svátek. Ve středu 16. srpna si připomenou oficiální Den rumu, který poukazuje na historii i současné trendy...

15. srpna 2017 6:23

Turecká královna sladkostí. Až vyrazíte na východ, dejte si baklavu

Baklava (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Turecká kuchyně je vyhlášená po celém světě. Maso, luštěniny i čerstvou zeleninu umí místní ženy připravit báječně, ale nebylo by to ono bez sladké...

14. srpna 2017 6:38

Grilovat s olejem nebo bez? Názory šéfkuchařů se různí

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak správně grilovat, jaký olej vybrat a jak poznat, jestli mají uhlíky správnou teplotu? Na tyto otázky nám odpověděli šéfkuchaři a odborníci na...

12. srpna 2017 6:42

Burger Joint v New Yorku. Bez příboru, bez talíře a s nekonečnou frontou

Cheeseburger s hranolky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

New York je jedním z nejúchvatnějších měst na světě. Pulsuje nikdy nekončící energií, za kterou stojí především jeho obyvatelé. Existují zde všechny...

Rozhovor 11. srpna 2017 6:00 Alena Pecháčková

Otevřít restauraci stojí miliony, které se vám nemusí vrátit, říká šéfkuchař

Radim Gerlich | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Evropská kuchyně se špetkou orientu. To je přesně to, v čem vyniká Radim Gerlich - šéfkuchař v restauraci La Loca, kde také prosazuje koncept...

Advertorial 11. srpna 2017 6:23

Neobvyklá jídla, která můžete ugrilovat. Zkuste pizzu, špagety a avokádo

Pizza Napoletana. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli máte pocit, že už jste zkoušeli grilovat úplně všechno, co vás napadlo, možná vás ještě překvapíme. Server Lidovky.cz si pro vás připravil...

Doporučujeme 10. srpna 2017 6:03

Letos letí černá. Zmrzlinová revoluce dorazila do Česka

Černá zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ještě před pár lety to s ní vypadalo bledě. Většinou se připravovala z práškových směsí a narazit na tu pravou z mléka, smetany a ovoce byl malý...

Seriál 9. srpna 2017 6:15

TRČKA: Presíčko či kapučínko. Když číšníci používají zdrobněliny, je to katastrofa

Číšník | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Před časem jsme se s manželkou přestěhovali. Se slzou v oku jsme opustili rušný, tepající Karlín, novodobý ráj gastronomie, kde přibývají restaurace,...

Recept 5. srpna 2017 5:13

Jak připravit pikantní avokádový dip? Poznejte guacamole

Guacamole je avokádový dip | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Avokádový dip guacamole (čti: guakemouli) s výraznou příchutí limetky, pálivých papriček a s vůní čerstvého koriandru se veze na vlně obliby již...

Advertorial 7. srpna 2017 6:30

Chňapal císařský v banánovém listu. Vyzkoušejte exotické speciality na grilu

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli vás už nebaví grilovat pořád dokola steaky a klobásy, můžete se pustit do exotických receptů. Ochutnejte jídla z Mexika, Thajska a Řecka...

5. srpna 2017 6:50 PRAHA

Španělské víno slaví. O víkendu proběhnou Mezinárodní dny Albariño

Víno (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Španělska ho podle legendy dovezli benediktýnští mniši z kláštera Cluny už ve 12. století. Dnes je španělské víno Albariño známé po celém...

4. srpna 2017 6:44

Tekuté zlato. Jak vybrat v obchodě správný olivový olej?

Olivový olej | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Díky zdraví prospěšným látkám a širokému spektru chutí se mu říká král olejů. Pozitivní účinky olivového oleje se však často přeceňují a vybrat z...

Advertorial 4. srpna 2017 6:11

Vyzkoušeli jsme za vás Optigrill: Optimální teplota i automatická příprava steaků

OptiGrill XL | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyzkoušeli jsme pro vás Optigrill od Tefalu nabízející funkci optického měření tloušťky grilovaného masa. Slibuje automatickou přípravu steaků,...

Exkluzivně 3. srpna 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam na pirohy a pelmeně v Praze?

Pelmeně (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pelmeně, palačinky plněné masem či pirohy. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za...

2. srpna 2017 6:17

Zachraň jídlo: Nejlepší způsoby jak uchovat chuť i vůni letních rajčat

Sušená rajčata v nálevu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zachraň jídlo přichází se třemi způsoby, jak si uchovat chuť a vůni letních rajčat: klasické sugo, polosušená naložená rajčata a domácí kořeněný...

Exkluzivně 1. srpna 2017 6:01

VIDEORECEPT: Vyzkoušejte pečeného tuňáka v banánovém listu

Tandoori tuňák pečený v banánovém listu, bulgur salát a jogurtové chutney | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

Recept 23. července 2017 6:38

Domácí těstoviny s humrem podle michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho

Domácí tagliolini s humrem podle Gordona Ramsayho | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi těstoviny? Zkuste si je připravit podle receptu michelinského šéfkuchaře Gordona Ramsayho a pochutnávejte si na nich stejně jako hosté...

Advertorial 22. července 2017 14:07

Jemná, lehce pikantní či ostrá kuřecí křidélka podle blogerky

Kuřecí křidélka se sezamem a medem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inspirujte se asijskou kuchyní a zkuste v létě některý z jednoduchých receptů na grilovaná kuřecí křidélka. Petra Davidová, autorka populárního blogu...

18. srpna 2017 21:00 PLZEŇ Miroslav Petr

Český Master Bartender 2017 je z Plzně, slovenský z Pezinoku

Miroslav Štych, český Master Bartender 2017 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už podvanácté se utkali nejlepší výčepní z Česka a Slovenska, čepující plzeňské pivo. Z 28 finalistů předvedl nejlepší hladinku, výřečnost,...

Advertorial 31. července 2017 6:11

Kleště na ryby či grilovací jehla. Které pomůcky se vám budou při grilování hodit?

Grilované ryby (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud chcete při grilování dosáhnout co nejlepších výsledků, neobejdete se bez základního vybavení. Správné náčiní přípravu jídla zjednoduší a...

Doporučujeme 28. července 2017 6:15

Marmelády pro začátečníky. Jak se zavařuje se špetkou soli a má se používat cukr?

Jahodová marmeláda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Džemy a marmelády z vlastní kuchyně jsou zase v kurzu. Jenže možnosti a způsoby se od dob babiček změnily. Jak se zavařuje se špetkou soli a má se...

Exkluzivně 27. července 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam na českou klasiku na Žižkově?

Sekaná (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sekaná, řízek s kaší či výpečky. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které asijské bistro či restaurace stojí ve vaší čtvrti za...

26. července 2017 6:17

PUNČOCHÁŘ: Hubneme do plavek, abychom si mohli na koupališti pochutnat na smažáku?

Bikiny - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedávno jsem byl na koupališti a celkem s hrůzou jsem sledoval, čím se v poledne lidé krmí. A co hůř, co dávají k obědu svým dětem. Největším hitem...

25. července 2017 6:29

VIDEORECEPT: Indické kuře tandoori připravíte i na grilu, poradí šéfkuchař

Indické tandoori kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

22. července 2017 6:07

Lilkový předkrm lahodných chutí s cuketou a rajčaty. To je sicilská caponata

Podávejte caponatu jako teplý či studený předkrm | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sicílie jako největší ostrov Středomoří přináší skvělou kuchyni, založenou především na rybách a zelenině. Rybí polévky, dušené zeleninové pokrmy a...

Rozhovor 21. července 2017 6:20 PRAHA Alena Pecháčková

Stoneová si doběhla pro druhý bochník, Connery odešel s nepořízenou, říká majitel pražského pekařství

Sharon SToneová ve filmu Základní instikt | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pečivo z jeho pekařství odebírají nejluxusnější pražské restaurace, po receptu na žitný chleba toužil herec Sean Connery a koupíte u něj i košer...

Exkluzivně 20. července 2017 6:34

Obědy kancelářských krys: Které vegetariánské bistro v Karlíně stojí za návštěvu?

Bezmasé jídlo v chutné a lákavě vyhlížející podobě. Zdejší nabídka vždycky... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hummus ve všech podobách, vynikající zeleninové polévky či veganské sushi. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které asijské bistro či...

20. července 2017 6:09

Zachraň jídlo: Jak uchovat zeleninu? Zkuste cuketový relish

Cukety (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nakládaná nebo kvašená zelenina není nic nového - jedná se o ten nejpřirozenější způsob, jak přes dlouhou zimu zachovat důležité vitamíny, které přes...

Anketa 19. července 2017 14:22 PRAHA

Kam ve vedrech na nejlepší zmrzlinu? Radí hvězdy české gastronomie

Zmrzlina v kornoutu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nastupuje období tropických letních teplot, čelit jim můžeme mimo jiné ledovým osvěžením v podobě lahodné zmrzliny. Kde v Praze a ve zbytku země...

19. července 2017 6:11

KONHEFR: Hygiena na trzích? Někdy to je přes čáru

Farmářský trh (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedávno jsem byl ve svém oblíbeném Českém Krumlově, kde probíhaly slavnosti a k té příležitosti trhy. A to mne vedlo k zamyšlení nad tématem hygieny...

Exkluzivně 18. července 2017 6:50

VIDEORECEPT: Zkuste indické krevety, které se dají připravit i na grilu

Indické krevety Jhinga, mátové chutney a čips papadum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

další články