Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Poupata v nálevu. Vynikající „falešné kapary“ připravíte z toho, co najdete na zahrádce: z pažitky i pampelišky

Kapary z pampeliškových poupat

Že jde pažitka do květu? To je skvělé – díky tomu se rozšiřuje její nabídka. Nejen o jedlé květy,...

Přišel čas fialkové sklizně. Křehkou krásu violky vonné lze využít při přípravě dezertů

Recept
Něžná krása fialek je jako stvořená pro dekorování dezertů a dalších sladkostí.

Jemně nasládlá chuť a křehká krása dělají z fialek ideální doplněk lehkých dezertů, zmrzlin i...

Dušené hrudí s bramborovým salátem. Pikantní hořčičná zálivka šéfkuchaře Drdela oživí i zdánlivě obyčejné jídlo

Recept
Hovězí hrudí s vídeňským salátem

Hluboký prsní sval s nepřehlédnutelným tukovým krytím se skvěle hodí k dlouhému dušení. Jednoduchou...

Jde to i bez rýže. Harmonii tradičních a nových chutí slibuje variace na srbské rizoto podle šéfkuchaře Drdela

Recept
Srbské rizoto s hrachovými chipsy

Zamýšlet se nad každou položkou jídelního lístku, kde se asi tak vzala, to by taky člověk mohl...

Pozapomenutý jeruzalémský artyčok. Sezona topinamburů vrcholí, skvěle se hodí třeba na krémovou polévku

Recept
Topinamburový krém

Můžeme je i oloupat, ale zbavíme se toho nejlepšího, co se pod slupkou ukrývá. Topinambury jsou...

Zahřeje ve všední den i ve svátek. Festovní hovězí vývar podle Jana Punčocháře

Recept
Hovězí vývar se sýrovými knedlíčky

Co se hodí do chladného zimního počasí víc než poctivý silný vývar? Spolehlivě zahřeje i posilní. A...

Předkrmy štědrovečerní tabule, za které vás rodina vynese do nebes. Inspirujte se u šéfkuchaře

Recept
Ilustrační foto

Všichni šéfkuchaři mají před Vánoci napilno. A nemyslím tím jen v kuchyních svých restauracích, ale...

Adventní trofej z těsta. Staročeské tradice ožívají, upečte si vrkoč podle receptu našich předků

Premium Recept
Staročeský vrkoč

Nikoli včelí úly, bramborový salát, ba ani ananas nebyly svátečními dobrotami našich předků. To...