Recept 17. června 2018 6:27

Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger?

Burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný. Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí...

Recept 8. června 2018 6:19

Jak na pečenou makrelu? Nejlepší je s výraznou omáčkou

Makrel je mnoho druhů: některé mají výrazné tmavé pruhy, jiné nenápadné... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle nenápadná ryba, kterou zná česká kuchyně hlavně v uzené podobě, má lahodné maso, které vynikne jak v suši, tak jednoduchým pečením v troubě...

Recept 20. května 2018 6:20

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli. Jak na ně?

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept Hynka Vávry z restaurace Hliněná Basta na krevety v kokosovém mléce.

22. dubna 2018 6:24

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem. Jak na to?

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kačenka česká má výraznou vůni a jemnou, lahodnou chuť a sluší jí stejná úprava jako smržům ve smetanových omáčkách či s masem. Zkuste ji připravit...

Recept 12. dubna 2018 6:14

Připravte si thajský salát Som Tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Recept 25. března 2018 6:37

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte...

Recept 23. března 2018 6:04

Vyzkoušejte kachnu s kaštanovými knedlíky a černobýlem

Kachna s kaštanovými knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Věřili byste, že se pelyněk černobýl prodává v německých samoobsluhách v regálech s kořením? Vedle bobkového listu a majoránky. Pytlíčky, které jsem...

Recept 22. března 2018 6:58

Zdravá snídaně bez cukru? Zkuste špaldovou kaši s fíkovou omáčkou

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Špaldová kaše s fíkovou omáčkouKdyž tuto variaci pořádně vychladíte, můžete ji klidněpodávat i jako dezert. Sluší jí to v menších průhledných...

21. března 2018 6:16

Připravte si doma dračí koule podle šéfkuchaře Štifta

Dračí koule | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Advertorial 21. srpna 2017 6:21

V grilu můžete také udit. Je to snadné, ale déle to trvá

Uzené kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Anglii se stává čím dál tím populárnější domácí uzení. Udit maso na grilu není nijak složité, trochu to připomíná nepřímou metodu grilování, kdy...

Advertorial 11. srpna 2017 6:23

Neobvyklá jídla, která můžete ugrilovat. Zkuste pizzu, špagety a avokádo

Pizza Napoletana. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli máte pocit, že už jste zkoušeli grilovat úplně všechno, co vás napadlo, možná vás ještě překvapíme. Server Lidovky.cz si pro vás připravil...

Advertorial 7. srpna 2017 6:30

Chňapal císařský v banánovém listu. Vyzkoušejte exotické speciality na grilu

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli vás už nebaví grilovat pořád dokola steaky a klobásy, můžete se pustit do exotických receptů. Ochutnejte jídla z Mexika, Thajska a Řecka...

Advertorial 22. července 2017 14:07

Jemná, lehce pikantní či ostrá kuřecí křidélka podle blogerky

Kuřecí křidélka se sezamem a medem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inspirujte se asijskou kuchyní a zkuste v létě některý z jednoduchých receptů na grilovaná kuřecí křidélka. Petra Davidová, autorka populárního blogu...

24. června 2017 6:01 PRAHA

Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v polévce

Studená jogurtová polévka s olivovým olejem, mátou a koprem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řecký jogurt můžeme považovat za jeden z největších vynálezů všech dob. Obecně jogurt patří do kategorie mléčných produktů, které projdou procesem...

Recept 5. března 2017 6:38 PRAHA

Vyzkoušejte nachos s trhaným vepřovým masem

Nachos s trhaným vepřovým masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mexickou kuchyni charakterizují rozmanité chutě, nepřeberné množství barev a originální koření. K základním a nejznámějším jídlům mexické kuchyně...

Speciál 24. prosince 2016 6:10

Kapra, či řízek? Salát ale nesmí chybět až v 94 procentech českých domácností

Dejte letos kaprovi ještě šanci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční pohoda a klid u rodinného krbu. To jsou asociace, které si většina Čechů spojuje s přípravou na vánoční svátky. Během tohoto období se lidé...

Speciál 23. prosince 2016 6:33

Trendem Vánoc je výzdoba z lesa. Barvou letošních svátků je zelená

Vánoční výzdoba se tento rok aranžuje z přírodních materiálů. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Namísto nákladných vánočních dekorací tomuto roku vládne jednoduchost a přírodní materiály. Vánoční výzdobu je tak možné pořídit za minimální...

Recept 29. dubna 2016 6:00 BLED Magdalena Slezáková

Kremšnita: magie křehkého těsta a sametového krému z úpatí slovinských hor

Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pocukrovaná vrstva zlatého listového těsta křupne pod lžičkou, aby odhalila nadýchanou šlehačku a pod ní skryté vanilkové nebe. Existují stovky...

30. listopadu 2015 22:07

Jak si poradit s vnitřnostmi? Inspirujte se recepty šéfkuchařů i soutěží MasterChef

Domácí paštika (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte, jak na kachní játra, králičí srdíčka nebo kuřecí žaludky? Proměnit vnitřnosti v lahodné delikatesy dostali za úkol i soutěžící v pondělním...

17. srpna 2015 6:00

Švestky a mák - unikátní české souznění. Lehké makové řezy se švestkami

Pravá letní sezóna - švestky a mák. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česko má co se týče máku hned dvě priority. Jednak se ho u nás pěstuje, jak uvádí některé zdroje, snad nejvíce na světě, myšleno mák potravinářský...

15. srpna 2015 6:40

Tři jednoduché recepty na chutnou omeletu. Nebojte se experimentovat

Omeleta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ať už si rádi dopřejete omeletu k snídani, svačině nebo lehčí večeři, nebojte se s jejím složením experimentovat. Tři recepty, které přinesl server...

11. srpna 2015 7:00

Recepty pro horké dny: tříchodové menu nasytí a osvěží

Potraviny. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vlny veder trápí Česko už druhý měsíc. V horkém počasí se málokomu chce stoupnout k plotně a začít vyvařovat složité pokrmy. Navíc v téměř 40...

14. listopadu 2014 20:52

Co vám uniklo: Blanka za obzorem, konec politiky i hnusný bramborák

Tunelový komplex Blanka po dokončení stavební části v září 2014. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neměli jste čas sledovat přes den zprávy? Přinášíme pro vás přehled nejdůležitějších událostí dne.

Seriál 14. června 2014 7:00

Krok za krokem: jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu

Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu?  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neholdujete nanukům a máte chuť na domácí vanilkovou zmrzlinu? Není nic jednoduššího, než si ji připravit doma. Server Lidovky.cz přináší další díl...

Doporučujeme 17. března 2014 6:00

Návykové tiramisu. Roman Paulus poradí, jak na něj

Pro přípravu italského tiramisu je třeba sáhnout po správných surovinách - základem je mascarpone, cukrářské piškoty, vejce a espresso. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italské tiramisu je mimořádně jemný a velmi lahodný dezert, kterým zabodujete u rodinného oběda i romantické večeře při svíčkách. Jak na něj, na co...

Doporučujeme 12. března 2014 6:00

Jak připravit originální večírek? Překvapte alkoholovým želé

Alkoholové želé. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete být originální a připravit přátelům jedinečný večírek, na který budou ještě dlouho vzpomínat? Pohostěte je alkoholovým želé. Server Lidovky.cz...

Doporučujeme 5. března 2014 6:15

Exotické ovoce plné antioxidantů. Poznejte kustovnici čínskou

Kustovnice čínská. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čínské ovoce plné vitamínů a antioxidantů, které roste v podhůří Himalájí. To je kustovnice čínská, nazývaná také goji. Nejen, že je zdravá, ale má...

Seriál 26. února 2014 6:20

Opomíjené kdoule. Zkuste 5 receptů z netradičního ovoce

Kdoule. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V syrovém stavu takřka nepoživatelné, po kuchyňské úpravě božské. To jsou kdoule. Tvrdé a silně aromatické plody kdouloně obecné svým tvarem...

Doporučujeme 31. ledna 2014 6:40

Zlatavý kousek nebe. Masopustní koblihy třikrát jinak

Koblihy. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přestože masopustní veselí vrcholí až tři dny před Popeleční středou (letos 5. března), lidový svátek probíhá v podstatě už od Tří králů. Jeho...

Recept 27. listopadu 2013 6:00 Eliška Bramborová

Cizrna v chutném kořeněném kabátku. Vyzkoušejte falafel

Falafel. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Smažené kuličky či placičky plné arabských chutí. To je falafel. Tento tradiční pokrm z cizrny, je oblíbený především na blízkém východě. Dnes ho...

Recept 9. října 2013 7:00 Eliška Bramborová

Harlekýn jako z cukrárny? Vyzkoušeli jsme pro vás recept

Dort Harlekýn | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Intenzivní chuť čokolády a šlehačky. To je Harlekýn. Nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou omamně voní a rozplývá se na jazyku. Server Lidovky.cz pro...

4. srpna 2013 7:00

Ochlaďte se domácím sorbetem. Přinášíme několik tipů

Sorbet má méně kalorií než smetanová zmrzlina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedra jsou zpět a s nimi i náš další tip, jak se doma osvěžit. Vyrobte si slaďoučký ovocný sorbet! Server Lidovky.cz vám přináší tři recepty na...

Recept 2. srpna 2013 7:00 Eliška Bramborová

Nechcete v horku zapínat troubu? Vyrobte si dezert bez pečení

Italský lahodný dezert tiramisu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Udělat si dezert lze i bez pečení. Vždyť komu by se chtěla zapínat v tom horku ještě trouba. Pochutnáte si na něm a krásně vás osvěží. Server...

Recept 17. července 2013 7:00

Netradiční nápoje. Zkuste se osvěžit v asijském stylu

Mandarinkovo-maracujový džus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lassí, ostré mangové daiquiri nebo mandarinkovomaracujový džus. Zkuste si doma připravit netradiční osvěžení a inspirujte se asijskou kuchyní. Které...

Seriál 13. července 2013 7:00

Koláč, zmrzlina i šťáva. Zkuste pět receptů z černého rybízu

Černý rybíz  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejen, že obsahuje velké množství vitaminu C, ale také má blahodárné účinky na lidský organismus a řadí se také mezi rostlinné antioxidanty. Server...

Doporučujeme 4. července 2013 7:00

Kupované, nebo domácí? Jak dělají hranolky šéfkuchaři

Hranolky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak připravují hranolky v předních restauracích? Populizátor vysoké gastronomie Zdeněk Pohlreich přiznal serveru Lidovky.cz, že v Café Imperial...