Recept 17. srpna 2018 6:06

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy podle šéfkuchaře

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Rád vařím z čerstvých surovin. Z oblíbených ingrediencí bych jmenoval mučenku, koriandr a rajčata,“ říká šéfkuchař Jan Horký, který se podělil o...

Recept 27. července 2018 6:50

Recept, který stojí za námahu. Jak na hlucké vdolečky?

Typickým znakem hluckých vdolečků je dutinka vzniklá pečením. V některých... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Drobné koláčky, které se dělají při všech slavnostních příležitostech na Slovácku, nejsou zrovna bezpracné. Vyžadují trpělivost, pečlivost a trochu...

26. července 2018 6:54

Pečený lilek, pyré a tonka fazole podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Pečený lilek, pyré a tonka fazole | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho receptů -...

Recept 12. července 2018 6:25

Mlsejte zdravě. Zkuste čokoládový dort bez cukru a mouky

Čokoládový dort bez cukru a mouky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto nepřeje tučným dezertům, dopřejte si tedy takové, po kterých nebudete mít špatný pocit, že jste si dopřály sladké. Jedním z nich je čokoládový...

9. července 2018 6:37

Osvěžte se v teplých dnech. Zkuste melounový salát s fetou podle šéfkuchaře

Melounový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Saláty jsou do horkých letních tou nejlepší volbou jak k lehkému obědu, tak i večeři. Navíc existuje nespočet kombinací, jak si vytvořit tuto zdravou...

Recept 8. července 2018 6:34

Dezert, který potěší i celiaky. Zkuste osvěžující tapiokový puding

Tapiokový puding | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto svádí k lehkých osvěžujícím dezertům. Připravte si jeden takový i doma. Tapiokový puding s mangem vás nadchne jiskřivou chutí, navíc nijak...

6. července 2018 6:00

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na britskou specialitu fish and...

Recept 27. června 2018 6:27

Jahody a rajčata v polévce? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře

Rajčatová polévka s mátou a jahodami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyzkoušejte letní osvěžující polévku podle šéfkuchaře Petra Šmrhy z restaurace „home by UNIC“. Tato studená polévka je velmi jednoduchá na přípravu a...

22. června 2018 5:00 PRAHA

VIDEO: Lidovky.cz vyzkoušely kritizovanou kuchařku pro chudé. Uvařily fazolový guláš podle ministerstva

Fazolový guláš podle ministerské kuchařky pro chudé. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Úspornou kuchařku, nebo takzvanou ‚Kuchařku pro chudé‘, vydalo před časem Ministerstvo práce a sociálních věcí. Kniha obsahuje recepty, podle kterých...

Recept 17. června 2018 6:27

Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger?

Burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný. Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí...

Recept 8. června 2018 6:19

Jak na pečenou makrelu? Nejlepší je s výraznou omáčkou

Makrel je mnoho druhů: některé mají výrazné tmavé pruhy, jiné nenápadné... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle nenápadná ryba, kterou zná česká kuchyně hlavně v uzené podobě, má lahodné maso, které vynikne jak v suši, tak jednoduchým pečením v troubě...

Recept 20. května 2018 6:20

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli. Jak na ně?

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept Hynka Vávry z restaurace Hliněná Basta na krevety v kokosovém mléce.

22. dubna 2018 6:24

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem. Jak na to?

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kačenka česká má výraznou vůni a jemnou, lahodnou chuť a sluší jí stejná úprava jako smržům ve smetanových omáčkách či s masem. Zkuste ji připravit...

Recept 12. dubna 2018 6:14

Připravte si thajský salát Som Tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Recept 25. března 2018 6:37

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte...

Recept 23. března 2018 6:04

Vyzkoušejte kachnu s kaštanovými knedlíky a černobýlem

Kachna s kaštanovými knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Věřili byste, že se pelyněk černobýl prodává v německých samoobsluhách v regálech s kořením? Vedle bobkového listu a majoránky. Pytlíčky, které jsem...

Recept 22. března 2018 6:58

Zdravá snídaně bez cukru? Zkuste špaldovou kaši s fíkovou omáčkou

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Špaldová kaše s fíkovou omáčkouKdyž tuto variaci pořádně vychladíte, můžete ji klidněpodávat i jako dezert. Sluší jí to v menších průhledných...

21. března 2018 6:16

Připravte si doma dračí koule podle šéfkuchaře Štifta

Dračí koule | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Advertorial 21. srpna 2017 6:21

V grilu můžete také udit. Je to snadné, ale déle to trvá

Uzené kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Anglii se stává čím dál tím populárnější domácí uzení. Udit maso na grilu není nijak složité, trochu to připomíná nepřímou metodu grilování, kdy...

Advertorial 11. srpna 2017 6:23

Neobvyklá jídla, která můžete ugrilovat. Zkuste pizzu, špagety a avokádo

Pizza Napoletana. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli máte pocit, že už jste zkoušeli grilovat úplně všechno, co vás napadlo, možná vás ještě překvapíme. Server Lidovky.cz si pro vás připravil...

Advertorial 7. srpna 2017 6:30

Chňapal císařský v banánovém listu. Vyzkoušejte exotické speciality na grilu

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli vás už nebaví grilovat pořád dokola steaky a klobásy, můžete se pustit do exotických receptů. Ochutnejte jídla z Mexika, Thajska a Řecka...

Advertorial 22. července 2017 14:07

Jemná, lehce pikantní či ostrá kuřecí křidélka podle blogerky

Kuřecí křidélka se sezamem a medem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inspirujte se asijskou kuchyní a zkuste v létě některý z jednoduchých receptů na grilovaná kuřecí křidélka. Petra Davidová, autorka populárního blogu...

24. června 2017 6:01 PRAHA

Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v polévce

Studená jogurtová polévka s olivovým olejem, mátou a koprem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řecký jogurt můžeme považovat za jeden z největších vynálezů všech dob. Obecně jogurt patří do kategorie mléčných produktů, které projdou procesem...

Recept 5. března 2017 6:38 PRAHA

Vyzkoušejte nachos s trhaným vepřovým masem

Nachos s trhaným vepřovým masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mexickou kuchyni charakterizují rozmanité chutě, nepřeberné množství barev a originální koření. K základním a nejznámějším jídlům mexické kuchyně...

Speciál 24. prosince 2016 6:10

Kapra, či řízek? Salát ale nesmí chybět až v 94 procentech českých domácností

Dejte letos kaprovi ještě šanci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční pohoda a klid u rodinného krbu. To jsou asociace, které si většina Čechů spojuje s přípravou na vánoční svátky. Během tohoto období se lidé...

Speciál 23. prosince 2016 6:33

Trendem Vánoc je výzdoba z lesa. Barvou letošních svátků je zelená

Vánoční výzdoba se tento rok aranžuje z přírodních materiálů. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Namísto nákladných vánočních dekorací tomuto roku vládne jednoduchost a přírodní materiály. Vánoční výzdobu je tak možné pořídit za minimální...

Recept 29. dubna 2016 6:00 BLED Magdalena Slezáková

Kremšnita: magie křehkého těsta a sametového krému z úpatí slovinských hor

Vanilkový krém, šlehačka a křupavé listové těsto. Slavnou kremšnitu připravují... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pocukrovaná vrstva zlatého listového těsta křupne pod lžičkou, aby odhalila nadýchanou šlehačku a pod ní skryté vanilkové nebe. Existují stovky...

30. listopadu 2015 22:07

Jak si poradit s vnitřnostmi? Inspirujte se recepty šéfkuchařů i soutěží MasterChef

Domácí paštika (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte, jak na kachní játra, králičí srdíčka nebo kuřecí žaludky? Proměnit vnitřnosti v lahodné delikatesy dostali za úkol i soutěžící v pondělním...

17. srpna 2015 6:00

Švestky a mák - unikátní české souznění. Lehké makové řezy se švestkami

Pravá letní sezóna - švestky a mák. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česko má co se týče máku hned dvě priority. Jednak se ho u nás pěstuje, jak uvádí některé zdroje, snad nejvíce na světě, myšleno mák potravinářský...

15. srpna 2015 6:40

Tři jednoduché recepty na chutnou omeletu. Nebojte se experimentovat

Omeleta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ať už si rádi dopřejete omeletu k snídani, svačině nebo lehčí večeři, nebojte se s jejím složením experimentovat. Tři recepty, které přinesl server...

11. srpna 2015 7:00

Recepty pro horké dny: tříchodové menu nasytí a osvěží

Potraviny. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vlny veder trápí Česko už druhý měsíc. V horkém počasí se málokomu chce stoupnout k plotně a začít vyvařovat složité pokrmy. Navíc v téměř 40...

14. listopadu 2014 20:52

Co vám uniklo: Blanka za obzorem, konec politiky i hnusný bramborák

Tunelový komplex Blanka po dokončení stavební části v září 2014. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neměli jste čas sledovat přes den zprávy? Přinášíme pro vás přehled nejdůležitějších událostí dne.

Seriál 14. června 2014 7:00

Krok za krokem: jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu

Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu?  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neholdujete nanukům a máte chuť na domácí vanilkovou zmrzlinu? Není nic jednoduššího, než si ji připravit doma. Server Lidovky.cz přináší další díl...

Doporučujeme 17. března 2014 6:00

Návykové tiramisu. Roman Paulus poradí, jak na něj

Pro přípravu italského tiramisu je třeba sáhnout po správných surovinách - základem je mascarpone, cukrářské piškoty, vejce a espresso. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italské tiramisu je mimořádně jemný a velmi lahodný dezert, kterým zabodujete u rodinného oběda i romantické večeře při svíčkách. Jak na něj, na co...

Doporučujeme 12. března 2014 6:00

Jak připravit originální večírek? Překvapte alkoholovým želé

Alkoholové želé. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete být originální a připravit přátelům jedinečný večírek, na který budou ještě dlouho vzpomínat? Pohostěte je alkoholovým želé. Server Lidovky.cz...

Doporučujeme 5. března 2014 6:15

Exotické ovoce plné antioxidantů. Poznejte kustovnici čínskou

Kustovnice čínská. Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čínské ovoce plné vitamínů a antioxidantů, které roste v podhůří Himalájí. To je kustovnice čínská, nazývaná také goji. Nejen, že je zdravá, ale má...