25. února 2017 6:17

Exotické houby v polévce se špaldou. I vegetariáni mají své dny

Exotické houby v polévce se špaldovými kroupami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaro sice pomalu začíná klepat na dveře, ale naše tělo je ještě nastavené na zahřívací mód. Pokud si chcete dopřát výživnou, zahřívací a uspokojující...

aktualizováno 11:20, 24. 2. 2017 6:20

Oblíbená izraelská snídaně? Zkuste si připravit shaksuku

Shaksuka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Shakshuka je pokrm pocházející ze severní Afriky. Dnes je to velmi oblíbené jídlo například v Izraeli a většinou se podává k snídani. V hebrejštině...

24. února 2017 6:13 Alena Pecháčková

Italská kuchyně? Při vaření bych se neobešel bez másla a smetany, říká šéfkuchař

Dalibor Křivánek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má slabost pro dobré jídlo, sbírání hub a pro přírodu. Jednou by chtěl mít vlastní včelstvo. Prozatím se ale věnuje italské kuchyni, i když raději...

23. února 2017 6:49

Rychlá sladká večeře? Zkuste frittatu s jahodami

Frittata s ovocem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Avokádo, borůvky a jahody. Vyzkoušejte italskou klasiku v trochu jiné podobě. Přinášíme recept na frittatu s čerstvým ovocem.

23. února 2017 6:25

Tekuté ořechy a semínka. Proč pít rostlinná mléka a jak je připravit doma?

Mandlové mléko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sójová, mandlová, slunečnicová, rýžová, konopná či maková „mléka“ se zabydlela nejen v regálech specializovaných obchodů, ale i v supermarketech.

22. února 2017 6:13

Chvála české kuchyně. Proč a jak se slaví v Česku půsty?

Prodej kočiček na květnou neděli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Postní období byly součástí církevního roku a znamenaly přípravu na důležité svátky, jako jsou Velikonoce nebo Vánoce. Nejpřísnější velikonoční půst,...

22. února 2017 6:10

Vyzkoušejte jahodové muffiny z rýžové mouky

Vyzkoušejte jahodové muffiny z rýžové mouky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Připravte si bezlepkové muffiny s rýžovou moukou Rýžová mouka je krásně vláčná a po upečení má dokonalou chuť. Jestliže nemáte rádi jahody, můžete...

21. února 2017 15:06

V Rudolfinu byla po rekonstrukci otevřena kavárna

V Rudolfinu byla po rekonstrukci otevřena kavárna. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po zhruba dvouleté rekonstrukci byla dnes v Rudolfinu zpřístupněna kavárna ve Sloupové síni. Rekonstrukce za 9,5 milionu korun, která byla součástí...

21. února 2017 6:34

PUNČOCHÁŘ: Ravioli plněné horkým olivovým olejem? Exploze chutí

Šéfkuchař Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Únor je měsíc takového kuchařského klidu, nikde nic moc neroste, lanýže už jsou skoro pasé, zima každému leze na nervy a nejen kuchaři už nedočkavě...

Recept 21. února 2017 6:06

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem podle šéfkuchaře

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců...

20. února 2017 6:00 BRNO

Jihomoravská soutěž vín má vítěze: je jím Rulandské bílé od Spěváka

Bílé víno - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vítězem jihomoravské regionální výstavy vín v Brně se letos ve 40. ročníku stalo Rulandské bíle, pozdní sběr z loňského ročníku z Rodinného vinařství...

19. února 2017 6:22 Alena Pecháčková

Vyzkoušejte cizrnovou polévku se šafránem podle Marka Fichtnera

Cizrnová polévka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mrazivé počasí venku je ideální dobou na misku teplé polévky. Následující recept šéfkuchaře Augustine Restaurant a porotce soutěže MasterChef Marka...

18. února 2017 6:03

Čekanka čeká až si ji zamilujete. Zkuste salát s hruškou a ořechy

Červená  žlutá čekanka spolu skvěle ladí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Křupavá, šťavnatá a jemná čekanka čeká na vaše zakousnutí. Čekanka listová je dvouletá listová zelenina, která se pěstuje pro tzv. čekankové puky,...

Recept 17. února 2017 6:09

Recept pro zimní dny? Zkuste králíka na červeném víně

Králík na červeném víně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králík patří mezi nejméně tučná masa. A co s ním? Můžete připravit roládu, upéct ho s dijonskou omáčkou, upéct ho na česneku, ale také na víně....

17. února 2017 6:06

Čokoládovou polevu jsem piloval půl roku, říká nejlepší český cukrář

Czech Culinary Team, jehož členem byl i Lukáš Skála, přivezl loni z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lukáš Skála (37) je nositelem několika titulů Cukrář roku a také zlaté medaile z loňské gastronomické olympiády v Erfurtu. Jeho dezerty odborníci...

16. února 2017 6:23

Na české kuchyni mi vadí zahušťování moukou, říká šéfkuchař

Marek Šáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval po boku nejlepších šéfkuchařů světa a sbíral zkušenosti v New Yorku. Naučil se kombinovat suroviny, které spolu zdánlivě neladí. Na talíři...

Recept 16. února 2017 6:21

Vyzkoušejte dýňový chleba s domácím ořechovým máslem

Dýňový chleba s ořechovým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Upéct chleba nemusí být tak složité, jak se na první pohled zdá. Zkuste si doma připravit dýňový a k němu domácí ořechové máslo.

Recept 15. února 2017 6:17

Veganská večeře za chvíli? Zkuste kari z červené čočky

Kari z červené čočky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduchá a zdravá večeře? Je to snadnější než si myslíte. Dejte v kuchyni šanci červené čočce a budete překvapeni, jak jednoduše se s ní pracuje....

Doporučujeme 15. února 2017 6:14

Vítání jara a zabezpečení hojnosti. Proč a jak se slaví masopust?

Masopust (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Masopust, na Moravě fašank, fašinek nebo také ostatky je časem veselí a zábav probíhajícím od svátku Tří králů až do počátků velikonoční postní doby....

Seriál 14. února 2017 6:58

SOMELIÉR: Novela zákona o vínech? Možná se konečně budeme zajímat o to, co pijeme

Tomáš Brůha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V posledních dnech se opět začíná probírat téma sudového vína a novela vinařského zákona přináší spoustu změn. Určitě vás nechci zatěžovat detaily,...

14. února 2017 6:04

Lehká večeře? Zkuste dýňovou kaši s ořechovou směsí a ovocem

Dýňová kaše s ořechovou směsí a ovocem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na dýni, ale máte recept jen na polévku či na pečenou dýni s bramborem? Zkuste si připravit kaši s ořechovou směsí a čerstvým ovocem.

12. února 2017 6:54 BERLÍN

Nejoblíbenější německé rychlé občerstvení není klobása, ale kebab

Bavorské klobásky se zelím – ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je prakticky nemožné navštívit Německo a neochutnat currywurst nebo bratwurst, dvě všudypřítomná jídla rychlého občerstvení s klobásou. Ale bez...

11. února 2017 6:48

Mráz a zimní beznaděj zboříte horkou zelňačkou. Prověřeno

Kvalitní maďarská klobása Mangalica | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Polévka z kysaného zelí neboli lidově zelňačka, je pravým potěšením pro vaše tělo i duši a klasikou české kuchyně. Nevím, zda jsme si dříve...

10. února 2017 6:43

Nezapomínejte na bylinky. Křupavá placka s čerstvou bazalkou

Ideální krekry na party | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ani v zimě nezapomínejte na bylinky. Jsou konečně k dostání po celý rok, a právě bazalka pravá se svým výrazným aroma je jednou z nejoblíbenějších...

Rozhovor 9. února 2017 7:00

Zastřelení holuba? V televizi se objevuje mnohem větší svinstvo, říká Pohlreich

Zdeněk Pohlreich | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jeden z nejkontroverznějších dílů v historii Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem odvysílala televize Prima v pondělí večer. Otevřená nenávist k...

Doporučujeme 9. února 2017 6:50

Velká bitva o máslo. Obávaný zabiják, nebo démonizovaný tuk?

Máslo (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jsou živočišné tuky tichými zabijáky, za něž byly léta považovány, nebo se vědci několik dekád naprosto mýlili? Nové studie ukazují, že pravda je...

9. února 2017 6:46

Zimní dávka vitamínů. Zkuste brusinkový koláč

Brusinkový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brusinky jsou v zimním období jedním z nejlepších posilovačů organismu. Nejčastěji se s nimi setkáte ve formě kompotů, které jsou nepostradatelnou...

8. února 2017 6:48

Chvála české kuchyně. Jak to bylo se zabijačkami?

Zabijačka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zabíjačky se konaly v nejstudenějších měsících roku a spadaly do období masopustu, po příchodu Tří králů, kdy se definitivně uzavíraly vánoční...

Rozhovor 8. února 2017 6:30

Specialita šéfkuchaře: turbot s liškami, artyčoky a kaviárem

Turbot s liškami, křupavými artyčoky, ricottovými gnocchi a créme fraiche... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců...

Recept 7. února 2017 7:12

Slavnostní nedělní oběd? Sekaná zabalená ve slanině

Sekaná obalená ve slanině | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na sekanou? Způsobů, jak ji připravit, je mnoho. Na italský způsob s vařenou zeleninou, medovou glazurou, malé fašírky opečené na pánvi...

5. února 2017 7:00 UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Lahůdka dvacátého století? Sekaná a karbanáky

Velikonoční sekaná - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sekaná a karbanátky bývaly na Slovácku ozdobami sváteční tabule. Pokrmy z mletého nebo sekaného masa se přitom dostaly na venkov až někdy v...

5. února 2017 7:00

Všichni chtějí být kuchaři, ale krájení je dřina. Teď letí vaření pro lenochy

Avokádo bez pecky v plastovém obalu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Žádnou otázku neřešíme častěji než tu, co budeme jíst. Potravinářský průmysl nás v našich každodenních rozhodnutích rád podporuje a vyvíjí další a...

4. února 2017 6:40

Nastal čas citrusových marmelád. Příjemně hořké i drsné chutě

Citrusová marmeláda k snídani osvěží | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Citrusová sezona je v plném proudu. Poznám to okamžitě, jakmile se v Anglii objeví první krabičky se sevillskými pomeranči. Začne to pravé bláznění s...

Recept 3. února 2017 14:58

Specialita šéfkuchaře: ocásek langustýny s čočkou beluga a houbami shiitake

Ocásek langustýny s čočkou beluga, houbami shiitake a maracujovou máslovou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z porotců...

3. února 2017 6:48

Královna zimní zeleniny. Kapusta obsahuje vitaminy i antioxidanty

Kapusta (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kapustu, ať už růžičkovou, nebo hlávkovou, můžeme bez nadsázky považovat za královnu zimní zeleniny. Na záhoncích přečká i třeskuté mrazy.

2. února 2017 11:00

Borgo Agnese v Brně: brioška ve tvaru motýla a příjemná obsluha

Pastva pro oči i chuťové pohárky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podzimní víkend s rodinou v Brně: sobotní premiéra v divadle a nespočet sympatických kaváren, restaurací i pulzujících barů. Který z podniků vybrat?...



Najdete na Lidovky.cz