Anketa 19. července 2017 14:22 PRAHA

Kam ve vedrech na nejlepší zmrzlinu? Radí hvězdy české gastronomie

Zmrzlina v kornoutu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nastupuje období tropických letních teplot, čelit jim můžeme mimo jiné ledovým osvěžením v podobě lahodné zmrzliny. Kde v Praze a ve zbytku země...

19. července 2017 6:11

KONHEFR: Hygiena na trzích? Někdy to je přes čáru

Farmářský trh (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedávno jsem byl ve svém oblíbeném Českém Krumlově, kde probíhaly slavnosti a k té příležitosti trhy. A to mne vedlo k zamyšlení nad tématem hygieny...

Exkluzivně 18. července 2017 6:50

VIDEORECEPT: Zkuste indické krevety, které se dají připravit i na grilu

Indické krevety Jhinga, mátové chutney a čips papadum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

17. července 2017 6:34 VRANOV U BRNA

Hostinu z doby Marie Terezie pořádal zámek ve Vranově

Súdánská svatební hostina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hostina pro hraběte Althana v neděli zpestřila program Hudebního festivalu Znojmo. Gastronomická show spojená s hudbou a tancem na zámku ve Vranově...

15. července 2017 6:07

Bublanina s třešněmi. Tradiční recept na letní ovocný koláč

Třešňová bublanina je jednoduše dokonalá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduché, překvapivě dobré a báječně levné - to jsou bublaniny! Ovocné koláče z piškotového nebo třeného těsta jsou stálicemi letních dní....

14. července 2017 6:53

SOUTĚŽ: Snadné a zdravé vaření pro každého. Vyhrajte kuchařku Jíme zdravě

Jíme zdravě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zdravě, chutně a především snadno a rychle. To je devízou kuchařky, kterou vydávají tři studenti. Jíme zdravě s Fitrecepty vznikl původně jako online...

14. července 2017 6:38

Grilování bez tuku. Zkuste kuřecí stehna či zeleninový salát

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte dost mastných jídel a cítíte, že byste v horkém počasí potřebovali co nejméně tučné jídlo? Nemusíte se proto vzdát grilovaní. I na grilu totiž...

Exkluzivně 13. července 2017 6:39

Oběd kancelářských krys: česká klasika na Malé Straně

Lokál, to je česká hospodská tradice v dobrém provedení: osvědčené recepty,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tatarák s křupavou topinkou, slepice na paprice, či kulajda. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které asijské bistro či restaurace...

9. července 2017 6:51

Ze tří ingrediencí. Připravte si doma ananasovou zmrzlinu s limetkou

Ananasovo-limetková zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ananas a limetka se k sobě báječně hodí a ve spojení s mátou je zmrzlina chuťově dokonalá. V těchto parných dnech také skvěle osvěží.

8. července 2017 6:12

Jezte jako v barech v Benátkách. Kořeněné masové kuličky s rajskou omáčkou

Autentické pikantní kuličky v rajčatové omáčce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Benátky jsou jedním z nejkrásnějších měst světa lákajícím k návštěvám. Co se týče gastronomie, patří benátská kuchyně pro svoji italskou jednoduchost...

Doporučujeme 7. července 2017 6:11

Obecní zázrak a lokální tradice. Horská restaurace v Beskydech stojí za návštěvu

Na snímku s pomalu pečenou vepřovou kotletou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Horská restaurace, která by vzbudila nadšení i ve Svatém Mořici, vyrostla na nenápadném svahu nad beskydskými Trojanovicemi. Skvělé jídlo v Lesním...

Exkluzivně 6. července 2017 5:21

Oběd kancelářských krys: Do kterého bistra jít na Vinohradech?

Silnou stránkou Zanzibaru jsou chuťové buňky kuchaře. Má dar dát každému jídlu... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Těstoviny s mangoldem, salát s melounem a fetou či mexická burritos. Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, které asijské bistro či...

5. července 2017 6:59

Zachraň jídlo: Co s rybízem? Připravte si domácí zmrzlinu

Rybízová zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rybízovou buchtu nebo víno už znáte, zavařeniny máte vyskládané ve spižírně a nevíte si rady, co s nadbytkem rybízu? Zkuste si vyrobit vynikající...

4. července 2017 6:40

TRČKA: Pryč s máslem jako šutr, chceme ho vláčné a roztíratelné

Máslo (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevím jak vy, ale já mám moc rád čerstvé pečivo s dobrým máslem. A i přesto, že je dnes vcelku běžné nahrazovat máslo tu olivovým olejem, jinde zas...

Exkluzivně 3. července 2017 6:22 PRAHA

VIDEO: Podívejte se, jak správně načepovat pivo

Piva - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEO Hladinka, mlíko, šnyt a čochtan. Jak se správně čepuje pivo? A na kolik způsobů? Podívejte se na video, ve kterém nejlepší výčepní piva...

2. července 2017 6:16

Domácí zmrzlina ze tří ingrediencí. Vyzkoušejte jahodovou

Domácí jahodová zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Základem té pravé zmrzliny jsou žloutky a mléko, popřípadě smetana. Ochucovat se tento základ dá tradičními surovinami jako je ovoce, čokoláda nebo...

1. července 2017 6:00

Nebesky nadýchaný lilkový dip baba ghanoush s křupavými plackami lavaš

Hladkolistá petržel se přidává do dipu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jen pár receptů vám přinese takové uspokojení jako právě tento dip. Báječně kouřově uzená chuť lilkové dužiny s lehce nadýchanou texturou a citrónově...

Advertorial 30. června 2017 6:19

Může být grilování zdravé? Stačí dodržet několik zásad

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Proč tolik milujeme grilování? Nejspíš proto, že se při něm kombinují samé příjemné aktivity. Pobyt na čerstvém vzduchu, chvíle strávené s milými...

Exkluzivně 29. června 2017 6:41

Oběd kancelářských krys: Do kterého vietnamského bistra v Holešovicích vyrazit?

Polévka Pho | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Polévka pho či bún-cha, plněné bagety nebo rybí karbanátky. Kde si dát vietnamskou kuchyni v Holešovicích? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale...

28. června 2017 7:04

Zachraň jídlo: Uchovejte si ovoce ve sklenici zavařeniny

Jahodová zavařenina. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEORECEPT Zavařování je klasický způsob uchovávání sezónního ovoce. Dřív bylo společně s nakládáním a sušením tradicí téměř v každé rodině....

Rozhovor 27. června 2017 6:45 Alena Pecháčková

‘Londýn je gastronomická mekka, restauraci tam mají všichni slavní kuchaři’

Šéfkuchař Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil po boku michelinských kuchařů, nejvíce zkušeností nasbíral v Anglii, kde mimo jiné vařil i pro zpěváka Eltona Johna či návrhářku Donnu Karan....

25. června 2017 6:30 ISTANBUL

Turecká kuchyně je podceňovaná. Může nabídnout víc než kebab

K jídlu si dejte ayran, nápoj z jogurtu, vody a soli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Turečtí šéfkuchaři, kteří si přejí vyvrátit stereotypy o tučné a příliš jednoduché stravě, se snaží očistit pověst národní gastronomie a ukázat...

24. června 2017 6:01 PRAHA

Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v polévce

Studená jogurtová polévka s olivovým olejem, mátou a koprem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řecký jogurt můžeme považovat za jeden z největších vynálezů všech dob. Obecně jogurt patří do kategorie mléčných produktů, které projdou procesem...

Advertorial 23. června 2017 6:37

SOUTĚŽ: Grilovací sezona je v plném proudu. Vyhrajte gril od Tefalu

Grilování | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Připravte si dokonalý steak nebo grilovanou zeleninu. Vyhrajte se serverem Lidovky.cz jeden ze tří grilů značky Tefal.

Seriál 21. června 2017 6:57

SOMELIÉR: Může být víno z krabice kvalitní?

Tomáš Brůha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nemusíte se bát, tahle glosa určitě nebude o vínech v tetrapacku, tedy takzvaných „krabičácích“. Chtěl bych se spíše pozastavit nad jiným balením,...

Rozhovor 20. června 2017 6:56

Kachní embryo jsem jedla s bezzubými babkami na trhu, vzpomíná Kamu na Vietnam

Kamila Rundusová sbírá recepty na cestách | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařka Kamila Rundusová alias Kamu, jak je známá na facebooku, vařila na Novém Zélandu, v Austrálii a má za sebou praxi v kuchyni u slavného...

17. června 2017 6:28

Gin a Tonic v cheesecaku s bezinkovým sirupem. Osvěžte se

Tymián přidáme do želé než ztuhne a i na závěrečné zdobení | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo si myslí, že cheesecake nemůže mít příchuť ginu s tonikem je na omylu. Může. Navíc jde o delikátní záležitost. V nepečeném cheesecaku se totiž...

Rozhovor 16. června 2017 6:07 PRAHA Marie Vejvodová

Čarování u sporáku. Delikatesy vyrobíte i ze zbytků, říká Pospěchová

Role vaření se během posledních desetiletí změnila. „Už to není nutnost, ale... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomická novinářka Petra Pospěchová nejen ráda píše, jejím velkým koníčkem je i vaření. V době, kdy se živíme hlavně hlavou, pro ni představuje...

Exkluzivně 15. června 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam na českou klasiku v Nuslích

staročeská uzená kachna  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kachna se zelím, poctivé polévky či smažený vepřový řízek. Kde si dát skvělou českou klasiku? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která...

14. června 2017 6:07

KONHEFR: Koprová omáčka, šunkofleky i čočka. Retro je zpět v regálech i na menu restaurací

Koprovka? Jedině s loupanou plecí, radí Paulus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se rozhlédnu po našem i jiných obchodech, po nabídce v naší cukrářské vitríně, ale i po nabídce poledních menu, uvědomuji si, jak moc se vrací...

Exkluzivně 13. června 2017 6:07

VIDEORECEPT: Připravte si doma indickou samosu podle šéfkuchaře

Indická samosa | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

10. června 2017 6:08

Artyčok je středomořský bodlák. Neotřelá zelenina v letním koláči

Artyčok je letní zelenina, vyzkoušejte ho v koláči | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Artyčok je vítaná letní zelenina. Syrový, vařený, pečený, naplněný či připravený na grilu je opravdovou pochoutkou. Obáváte se, že tento bodlák...

9. června 2017 6:31

Kolik špejlí máš, tolik zaplatíš. Ochutnejte českou klasiku na špejli

Restaurace se z ulice otevírá prostorem, jehož dominantou je bar se studenými... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kvalitní oběd za čtvrt hodiny: právě na tohle láká svoje zákazníky nové pražské bistro Špejle. Místo vybírání v menu a objednávání u číšníka rovnou...

Exkluzivně 8. června 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kde si dát ve Vršovicích sushi?

Sushi (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ MAPA Sashimi, maki, nigiri. Kde si dát skvělé sushi? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace ve vaší čtvrti stojí...

7. června 2017 13:00

Zachraň jídlo: Drobenkový koláč „crumble“? Použijte ovoce i zeleninu ze zahrádky

Drobenkový koláč „crumble“? Použijte ovoce i zeleninu ze zahrádky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Můžete jej připravit z různých druhů ovoce, ale i zeleniny. Navíc vám příprava nezabere mnoho času. Jeho zeleninovou variantu si navíc můžete ozdobit...

7. června 2017 6:56

TRČKA: Zaplatili jste za něco, s čím nejste spokojení? Řekněte to nahlas

V restauraci (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brzy to bude rok. Rok v nové pozici, nová výzva, zúročení zkušeností... Rok „střelby“ do vlastních řad. A také můj rok s pořadovým číslem 20...Jaká...