6. dubna 2017 6:21

Připravte si čokoládové pralinky s želé z portského vína

Čokoládové pralinky s želé z portského vína | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept na čokoládové pralinky je snadný a radost může přinést nejen vám, ale následně i vašim blízkým.Zkuste se inspirovat receptem, který vytvořila...

6. dubna 2017 6:00

VIDEORECEPT: Thajský salát s mořskými plody a lotosovým kořenem podle šéfkuchaře

Thajský salát s mořskými plody a lotosovým kořenem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve čtvrtém díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v...

Recept 5. dubna 2017 6:46

Podle šéfkuchaře: připravte si jehněčí hřbet s kroupami a šťovíkem

Jehněčí hřbet a konfit s kroupami a šťovíkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace Mlýnec na na jehněčí hřbet a konfit s kroupami a...

5. dubna 2017 6:14

KONHEFR: Food festivaly každý týden? V Česku už jde pouze o byznys

Food festival | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Food festivaly a street food festivaly – začalo jaro a každý den nás v médiích internetu a rádií denně bombardují upoutávky probíhajících food a...

2. dubna 2017 6:07

Jarní očista. Vyzkoušejte léčivou chřestovou polévku

Chřestová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V tomto receptu můžete použít jakýkoli vývar z kostí nebo drůbeže anebo vývar ze zeleniny. Nejenže chutná báječně, je také nesmírně léčivý. Má...

1. dubna 2017 6:48

Čokoláda a bazalka. Neobvyklá kombinace v brownies

Bazalka skvěle ladí s čokoládou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už jste někdy pekli dezert s bylinkami? Pokud ne, máte možnost si to vyzkoušet! Bylinky se nehodí jenom do polévky, jejich použití je mnohem...

Původní zpráva aktualizováno 8:22, 31. 3. 2017 6:42 PRAHA

Jiří Štift, známý i z MasterChefa, otevře na podzim novou restauraci. ‚Na menu bude celá Asie‘

Jiří Štift | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Budu otevírat dokonce dvě restaurace, ale abych nepředbíhal. Letos na podzim otevřeme restauraci Sia zaměřenou na asijské kuchyni,“ řekl serveru...

31. března 2017 6:25

Jarní mlsání. Jak připravit velikonoční nádivku?

Velikonoční nádivka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoce jsou skoro za dveřmi a doma na stole by neměla vedle mazance a beránka chybět ani velikonoční nádivka. Nechte se inspirovat.

30. března 2017 7:00 PRAHA Miroslav Tomko

Čtrnáct dní bez jídla. Nahradí rozpustný prášek tuhou stravu?

MANA předpřipravený drink | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vegetariáni, vegani, frutariáni. Slova, která jsou čím dál častěji na pořadu dne v mnoha diskuzích na internetu, v dopravních prostředcích nebo...

30. března 2017 6:01

Připravte si lososa s glazé z červeného vína podle šéfkuchaře

Losos s glazé z červeného vína, bramborovo-pažitkové pyré, marinovaná červená... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na lososa s glazé z červeného vína,...

Doporučujeme 29. března 2017 6:56 PRAHA

PUNČOCHÁŘ: Nemůžete jíst normální česnek? Medvědí vám neplechy nezpůsobí

Medvědí česnek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaro je tu a s ním i krásné bylinky, zelenina nebo houby. Každý kuchař se na jaro těší jak na smilování, sice všechna roční období mají něco do sebe...

28. března 2017 6:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Žluté kari s tygřími krevetami podle šéfkuchaře z Mandarinu

Žluté kari s tygřími krevetami, okrou a hlívou královskou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve třetím díle nového seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v...

26. března 2017 12:31 PRAHA

Věda jménem jogurty. Kupovat a nebo si je dělat doma?

Jemně kyselý a velmi hustý. Řecký jogurt neexistuje, hledejte straggisto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jogurtů jsou na trhu desítky a vyznat se v nich není úplně snadné. Dát přednost těm pevnějším, které zrají ve skleničce, nebo spíš krémovým z tanku?...

25. března 2017 6:00 PRAHA

K jaru patří jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží

Jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lehké a delikátní jehněčí kari je příjemným zpestřením jídelníčku. Výživné, plné chutí a vůní daleké Indie, jemné směsi koření koriandru, římského...

23. března 2017 6:00 BERLÍN

Hnus nebo pochoutka? V Německu se začne prodávat ‚čokoládová pizza‘

Čokoládová pizza. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sen gurmetů, nebo noční můra? Na německý trh v dubnu dorazí nová „čokoládová pizza“. Chystá se jí prodávat Dr. Oetker a zatím je jedna věc jistá: po...

Exkluzivně 21. března 2017 6:00

VIDEORECEPT: Jak na pošírovanou pražmu? Poradí vám šéfkuchař z Mandarin Orientalu

Pošírovaná pražma | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server Lidovky.cz přináší seriál exkluzivních videoreceptů. S...

20. března 2017 6:00

Přijde vás víc, připlatíte si. Luxusní restaurace účtují skupinám přirážku

Zdeněk Pohlreich | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Promoce, svatby, ale i rodinné večeře. Pakliže se chystáte do luxusní restaurace ve větší skupině, připravte se na to, že v některých vám bude...

18. března 2017 6:44

Medvědí česnek konečně na scéně, tentokrát v italské kuchyni

Medvědí česnek lasagne skvěle ochutí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud zavítáte v nejbližší době do lesa, určitě najdete medvědí česnek. Tvrdí se, že jeho vůně vás naláká již z dálky, ještě dřív než spatříte krásně...

17. března 2017 6:16

Od čumáčku po ocásek. Připravte si extra silný vývar ze zbytků

Vývar ze zbytků | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tento recept na neutrální vývar, který pochází od Briana Merkela, hlavního řezníka v Belcampo Meat Co. v San Francisku, je bohatý na želatinu a je...

16. března 2017 6:43

Občerstvení na kolečkách. Na pražské náplavce zaparkují o víkendu food trucky

Food trucks ovládly náplavku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Předposlední březnový víkend se na pražské náplavce odehraje náplavku jeden z největších foodtruckových festivalů v Evropě. Občerstvení na kolečkách...

16. března 2017 6:12

Pudink z podmáslí s rebarborou, lískovými oříšky a malinovou granitou podle šéfkuchaře

Pudink z podmáslí s rebarborou, jahody, lískovými oříšky a malinovou granitou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na Pudink z podmáslí s rebarborou,...

Doporučujeme 16. března 2017 6:08 Marie Frajtová

Když mladí Češi drží půst. Jak na odříkání?

V katolické církvi byl půst zjemněný, týkal se vlastně jen masa, místo kterého... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čím dál víc Čechů dobrovolně drží předvelikonoční půst. A nejsou to zdaleka jen věřící. Co všechno si odepírají a proč?

Exkluzivně 15. března 2017 6:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Vietnamský kuřecí salát v exkluzivním seriálu od šéfkuchaře z Mandarinu

Vietnamský kuřecí salát s lotosovým kořenem, kustovnicí, chilli dresinkem a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepším českých šéfkuchařů. Server Lidovky.cz startuje seriál exkluzivních videoreceptů....

14. března 2017 6:58

Připravte si mrkvový koláč s mandlemi

Připravte si mrkvový koláč s mandlemi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mrkvový koláč zůstává dlouho vláčný a obsahuje kvalitní suroviny, takže kousek ke kávě nebude zas tak velkým prohřeškem. Nechte se inspirovat.

12. března 2017 6:52 ŘÍM

Nápoje bez cukru nejsou vždy dietní. Bez kalorií je pouze voda

Jak přežít vedra? Hodně pijte a vynechte těžká jídla a alkohol | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Takzvané nápoje bez cukru a „dietní“ nemohou být považovány za skutečně dietní. V oblibě je mají především mladí lidé a sportovci. Obecně jsou...

11. března 2017 6:15

Nepečený avokádový dort s limetkou. Senzační jarní pochoutka

Nepečený avokádový dort s limetkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Avokádový dort s limetkou boří všechna pravidla. Je nepečený, tedy raw, je bez mouky, tedy bez lepku, je bez mléka, tedy dairy free a přesto anebo...

10. března 2017 6:24

Jednoduchá polévka, která zasytí. Zkuste vývar s vejci

Polévka s vejci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vejce na všemožné způsoby přidávají do polévek všechny kultury. Ať už ztracené, míchané nebo natvrdo, lidé vejce v polévce milují. A my taky! Když...

Anketa 9. března 2017 11:55

Kdybychom byli Německo, michelinských hvězd máme víc, říká Vaněk

Roman Vaněk. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Eska, SaSaZu, Divinis, Na Kopci Aureole, Sansho a Maso a Kobliha. To jsou restaurace, kterým letos udělil Michelin ocenění Bib, které je udělováno...

9. března 2017 6:01

Krok za krokem: Jak na masopustní koláčky?

Masopustní koláčky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K období Masopustu neodmyslitelně patří koláčky či vdolečky s povidly a tvarohem. Připravte si letos koláčky sami, nechte se inspirovat.

8. března 2017 6:10 BOSTON

Superkluzká lahev. Vědci přišli s nápadem, jak dostat z lahve i zbytky kečupu

Kečup (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kolikrát už jste třásli lahvičkou kečupu, abyste z ní dostali každou poslední kapku - a stejně se vám to nepodařilo? Díky vědcům z Bostonu by tento...

8. března 2017 6:09

Snídaně snů? Zkuste ovesné vafle s borůvkami

Ovocné vafle s borůvkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept na úžasnou a jednoduchou snídani. Pokud ještě nikdy neochutnali vafle, máte co napravovat. Tyhle ovesné vafle jsou krásně křupavé a nadýchané....

aktualizováno 19:11, 7. 3. 2017 18:14 PRAHA

Prestižní Michelinskou hvězdu obhájily tři pražské restaurace

Interiér restaurace Alcron. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luxusním restauracím Alcron, La Degustation a Field se podařilo i letos obhájit michelinskou hvězdu. Nové ocenění Bib Gourmand udělil Michelin...

7. března 2017 6:58

Připravte si doma očistnou koriandrovou polévku

Koriandrová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V tomto receptu můžete použít jakýkoli vývar nebo bujon včetně Léčivého elixíru ze zeleniny. Je vynikající, když se chcete pročistit, nebo když jste...

Recept 5. března 2017 6:38 PRAHA

Vyzkoušejte nachos s trhaným vepřovým masem

Nachos s trhaným vepřovým masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mexickou kuchyni charakterizují rozmanité chutě, nepřeberné množství barev a originální koření. K základním a nejznámějším jídlům mexické kuchyně...

4. března 2017 6:25

Křehké jablkové kouzlení ve francouzském stylu

Klasický francouzský tarte aux pommes. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Při nedávné návštěvě Francie padl mému synovi do oka klasický francouzský koláč s jablky. I když jsem namítala, že určitě doma upeču lepší, nedal se...

3. března 2017 6:25

Vyzkoušejte čokoládový dort s arašídovým máslem

Čokoládový dort s arašídovým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nevíte, co s arašídovým máslem? Zkuste jej zapracovat do dortu. Pro milovníky čokolády a arašídového másla je tento dort značka ideál. Nechte se...